Сви чланци од админ

RECONSTRUCTION OF THE ROAD PRIDVORICA-ZELETOVO

 
22.08.2017
 
Publication reference: RD-02-29-254/22.11.2016/LO1

Municipality of Bojnik intends to award a works contract for RECONSTRUCTION OF THE ROAD PRIDVORICA-ZELETOVO on the property register no. 4736/1, 4744, 4747 and 668 land registry of Pridvorica, Municipality of Bojnik,Republic of Serbia, with financial assistance from the INTERREG IPA CBC Bulgaria-Serbia, First Call for proposals No. 2014TC16I5CB007-2015-1.

The tender dossier is available at https://www.ipacbc-bgrs.eu/sr/tenders/contract-title-reconstruction-road-pridvorica-zeletovo and http://bojnik.rs/?p=5320.

The deadline for submission of a tender is October 23, 2017; 12:00 AM CET. Possible additional information or clarifications/questions shall be published on http://www.ipacbc-bgrs.eu/sr/tenders and http://bojnik.rs/?p=5320.

У Мијајлици прослављен Свети Пантелејмон

У селу Мијајлица код Бојника ускоро ће почети изградња цркве Светог Пантелејмона.

Мештани овог села окупили су се јуче како би обележили црквену славу Светог Пантелејмона и најавили почетак изградње цркве а чврсто обећање за сву помоћ добили су од председника општине Бојник, Небојше Ненадовића и његових сарадника.


„Подржавам ову акцију коју сте данас организовали и пријатно сам изненађен што вас видим у овако великом броју. Налазимо се на старим темељима ове цркве и као што је већ рекао председник МЗ у Мијајлици, Станимир Дојчиновић, локална самоуправа је издвојила нека новчана средства за израду пројектне документације и испитивање земљишта али пошто све то није одрађено до краја, стојим пред вама и дајем вам чврсто обећање да ће локална самоуправа издвојити много више средстава, не само за израду тих пројеката него и за даљу изградњу ове цркве. Мислим да ћемо се наредне године, на овај датум, опет сви наћи овде али у много бољим условима, него ли данас. Улична расвета у Мијајлици је урађена скоро у целом селу, остале су још две махале али ће до краја овог месеца и те две махале добити уличну расвету. Не бих сада лицитирао са цифрама али верујем да локална самоуправа може да одвоји, до краја године, милион динара за изградњу ове цркве“ – казао је Небојша Ненадовић, председник општине Бојник што су присутни поздравили громогласним аплаузом.

Домаћин овогодишње славе Светог Пантелејмона било је цело село, док ће наредне године домаћин славе бити Јован Васић из Мијајлице.

Позив за достављање понуда ЈН МВ 404-27/17

О П Ш Т И Н А   Б О Ј Н И К
У п у ћ у ј е
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА
У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ДОБАРА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ПО ПАРТИЈАМА
ЈН МВ Бр. 404-27/17

ПРЕДМЕТ ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Набавка електричне енергије за потребе Општинске Управе Бојник

Позив и конкурсну документацију можете преузети у pdf формату:

  1. ПОЗИВ
  2. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕЊУ РОКА можете преузети у pdf формату:

  1. ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕЊУ РОКА можете преузети у pdf формату:

  1. ОБАВЕШТЕЊЕ

Измену и допуну конкурсне документасије можете преузети у pdf формату:

  1. Измена и допуна

Субвенционисање нове опреме и механизације

Фонд за развој пољопривреде општине Бојник данас је, са пољопривредним произвођачима, са територије општине Бојник, потписао још 40 преосталих Уговорa о субвенционисању нове опреме и механизације, тако да је у 2017 години потписано укупно 80 Уговора о субвенционисању нове опреме и механизације у укупном износу од 1.994.795,01 динара.

Ово је само једна од мера, коју је ове године Фонд за развој пољопривреде општине Бојник спровео уз помоћ локалне самоуправе општине Бојник.

Циљ и задатак руководства општине Бојник за наредни период је подстицај пољопривреде пре свега, јер је пољопривреда главна грана привреде у општини Бојник и од пољопривреде живи око 60% становништва општине Бојник. На тај начин желимо да спречимо миграцију младих из села у градове, јер јачањем села јача се и општина Бојник.

Предавање за пчеларе

Дана 05.08.2017 године, од 11 часова, у организацији Фонда за развој пољопривреде општине Бојник, у МЗ Косанчић одржано је предавање за пчеларе  са следећом темом:

– Стручно усавршавање и рад са фараровим Кошницама –

Одзив пчелара је био задовољавајући, овом предавању присуствовала су 22 пчелара, а након одржаног предавања пчелара су наставили са дружењем.

Сирене поводом Дана Сећања

Обавештавају се грађани општине Бојник, да ће у Суботу, 5.Августа, у 12,00 часова, бити активиран систем за јавно узбуњивање, емитовањем звучног сигнала „престанак опасности“.

Активирање система за јавно узбуњивање, извршиће се у склопу обележавања 5.Августа, Дана Сећања на страдање и прогон Срба у акцији хрватске војске „Олуја“

Завршено 20. Бојничко лето

У Недељу, 30. Јула, завршено је Бојничко лето 2017.

Завршне вечери наступио је трубачки оркестар Елвиса Бајрамовића, након чега је КУД „Белац“ из Придворице, премијерно, извео своју, нову, кореографију „Српска свадба“, на опште одушевљење свих присутних.