Сви чланци од админ

Позив за достављање понуда ЈН МВ 404-34/18

О П Ш Т И Н А   Б О Ј Н И К
У п у ћ у ј е
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА
У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ УСЛУГА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ
ЈН МВ Бр. 404-34/18

ПРЕДМЕТ ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Услуга израдe пројектно техничке документације за реконструкцију и проширење постројења за пречишћавање воде „Брестовац-Бојник-Дољевац”

Позив и конкурсну документацију можете преузети у pdf формату:

  1. ПОЗИВ
  2. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Позив за достављање понуда ЈН МВ 404-54/18

О П Ш Т И Н А   Б О Ј Н И К
У п у ћ у ј е
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА
У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ РАДОВА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ – Отворени поступак
ЈН МВ Бр. 404-54/18

ПРЕДМЕТ ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ПОПРАВКА БЕТОНСКОГ ПЛОЧАСТОГ ПРОПУСТА ПРЕКО ЋУКОВАЧКОГ ПОТОКА НА ПУТУ КОСАНЧИЋ-ЋУКОВАЦ

Позив и конкурсну документацију можете преузети у pdf формату:

  1. ПОЗИВ
  2. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

У Мијајлици обележена слава Свети Пантелејмон

У Мијајлици код Бојника где се налазе остаци православне цркве Светог Пантелејмона, и ове године су се мештани окупили како би обележили црквену славу.

Испред  локалне самоуправе слави је присуствовао помоћник председника Бобан Петровић, који је казао да је општина Бојник ове године планирала средства за изградњу, одржавање и обнову црквених и верских објеката и да је у току конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката цркава и традиционалних верских заједница на територији општине Бојник. Петровић је истакао да је обнова ове цркве почела на иницијативу месне заједнице и председника Станимира Дојчиновића.

Током ископавања које су вршили  археолози нишког Завода за заштиту споменика културе у селу Мијајлица пронађени су темељи цркве. Ово истраживање финансирала је општина Бојник у сарадњи са Месном заједницом и мештанима Мијајлице казао је председник МЗ Мијајлица Станимир Дојчиновић и овом приликом захвалило се свима који су данас присуствовали слави.

Свечаном чину резања славског колача присуствовао је и велики број гостију.

Домаћин славе био је Јова Васић, који је славу за наредну годину предао Бобану Дојчиновићу.

Сви људи добре воље који желе и могу да помогну да се обнови црква у Мијајлици новчана средства могу уплатити на жиро рачун Месне заједнице Мијајлица број 840-3258645-47.

Позив за достављање понуда ЈН МВ 404-53/18

О П Ш Т И Н А   Б О Ј Н И К
У п у ћ у ј е
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА
У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ РАДОВА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ
ЈН МВ Бр. 404-53/18

ПРЕДМЕТ ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА ЗА ЗАМЕНУ КРОВНОГ ПОКРИВАЧА НА ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „ЂУКА ДИНИЋ” У БОЈНИКУ

Позив и конкурсну документацију можете преузети у pdf формату:

  1. ПОЗИВ
  2. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ЈКП ,,Јединство” од губиташа постало успешно предузеће

Након годину дана од како се налази на функцији директора ЈКП,, Јединство“ Борисав Илић  у овом сада, можемо слободно рећи, успешном предузећу радницима се редовно исплаћују путни трошкови. Исплаћен им је и први део зараде за јул месец 2018. године, док ће, како наглашава Илић,  до краја августа месеца примити и други део.

Према његовим речима редовно се измирују и све обавезе према држави.  Рачуни се редовно испостављају грађанима. За оне са већим дуговањима послате су и опомене, али директор истиче да има разумевања за сваки вид сарадње.

,,Ја хоћу да прихватим да њихов дуг који настао на име комуналних услуга измире на рате без камате. До сада је направљено 307 споразума. Међу њима већ сто грађана је измирило своју обавезу.” 

Оно што је било неизбежно да ово предузеће опстане је смањење броја радника тако да је од 21-ог овај број сведен на њих 10-оро.

,,Урађен је нови правнилник о систематизацији радних места и сви они радници који су били преко броја, који су били вишак добили су или новчану накнаду уз споразумни раскид радног односа или отпремнину као технолошки вишак. Свим радницима који су на тај начин отишли исплаћене су све заостале зараде, као и сви доприноси.

Јовановић каже да сада има за циљ да ово предузеће најпре осавремени набавком нових машина.

На питање новинара за већ вишегодишњи проблем багера који је стациониран у Стубли директор објашњава

,,Он је расходован. Ја као в.д. директор овог предузећа упутићу захтев оснивачу Општини Бојник да распишемо лицитацију и да багер продамо као старо гвожђе неком отпаду. Ја сам њега затекао ту, то возило је можда и годину, две уназад пре мене већ било на том месту.

ЈКП ,,Јединство“ из Бојника добило возило за хватање паса и нове контејнере

Захваљујући локалном руководству општине Бојник на челу са председником Небојшом Ненадовићем ЈКП ,,Јединство“  добило је возило које ће превасходно служити за хватање изгубљених и напуштених паса луталица и њихово транспортовање до прихватилишта у Власотинцу .

,,Возило је купљено путем јавне лицитације, а општина Бојник  је за куповину овог возила издвојила средства у износу од 644.000 динара са ПДВ-ом“ , казао је в.д. директора ЈКП „Јединство“ Бојник Борисав Илић.

Такође средствима које је издвојила локална самоуправа ми смо набавили и 38 нових контејнера за прикупљање отпада у Бојнику и Драговцу, а у плану је и да ову делатност проширимо и на остале месне заједнице. Вредност једног  контејнера са траснпортом је око 26.000 динара“ , истакао је в.д. директора ЈКП „Јединство“  Борисав Илић.

Да све месне заједнице на територији општине Бојник добију контејнере потребно је набавити још 250 до 300 контејнера.Покушаћемо наредне године, јер је реч о великим средствима, да путем донација и сопственим средствима набавимо још контејнера рекао је Илић.