Архиве категорија: Информисање

Новогодишње честитке руководства општине

Поводом Новогодишњих и Божићних празника, Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић и Председник Скупштине општине Бојник, господин Дејан Стојановић, честитали су предстојеће празнике житељима општине Бојник, пожелевши им пуно здравља, личну и породичну срећу и много успеха и задовољства на личном и пословном плану.

Осврћући се на протеклу годину, Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, истакао је да је 2017. година била успешна за општину Бојник и да је остварење буџета било на задовољавајућем нивоу, а да очекује  да у 2018. години бољитак, за све грађане Бојника,  буде виднији.

Посебно задовољство, мени, као Председнику општине, представља чињеница да је општина Бојник измирила сва дуговања према свим добављачима са којима је сарађивала у току 2017. године и да у 2018. годину улази без, икаквих дуговања. “ – рекао је први човек општине Бојник.

Председник Скупштине општине Бојник, господин Дејан Стојановић, такође, је честитао, предстојеће, празнике  житељима општине Бојник и осврнуо се на рад локалног Парламента у претходној години.

Можемо, свакако, бити задовољни радом у предходној години.  Одржали смо, укупно 11 седница, од тога 7 у редовном сазиву, 2 су биле по хитном поступку, а 2 су биле свечане седнице. Донет је веома велики број подзаконских аката, који су у надлежности локалне самоуправе, а све је то рађено за добробит грађана наше општине и ради ефикаснијег функционисања локалних институција. Очекујем да у наредној години још боље и ефикасније радимо, јер нас очекују послови који су стратешки за нашу општину. Очекује нас велики број инвестиција  и многи законски оквири, које морамо регулисати, односно ускладити са Републичким институцијама. Очекујем да ће наредна година, свакако, бити  напорнија за рад Скупштине, али смо ми ту за грађане наше општине, да њима створимо боље услове.“ – рекао је господин Стојановић.

Засијала празнична расвета

У Бојнику су у току припреме за предстојеће празнике.

Засијале су прве новогодишње светиљке. Постављање свечане расвете и украса је и даље у току.

Бојник ће дочекати новогодишње и божићне празнике, лепо украшен и у празничном сјају.

Jавна расправа о нацрту буџета

У Бојнику је одржана јавна расправа о нацрту буџета за 2018-у годину. Јавној расправи присуствовали су Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић, Председник Скупштине, господин, Дејан Стојановић, његов заменик, господин, Драган Стојановић, Начелник Општинске Управе, господин, Небојша Станковић, представници Одељења за финансије као и директори појединих институција и установа.

Да би се постигла транспарентност у трошењу средстава  којима буџет располаже неопходно је учешће грађана у буџетском процесу. Јавна расправа је, стога, најбоља прилика да се чује глас јавности у вези са предложеним пројектима који ће се финансирати из буџета општине и њиховим евентуалним изменама. Мишљење наших суграђана је путоказ за будућност наше општине– рекао је Председник Скупштине општине, господин, Дејан Стојановић.

Председник општине Бојник , господин, Небојша Ненадовић образложио је нацрт буџета општине Бојник  за 2018-у годину. Планирани буџет за 2018 годину је 505.000.000.  динара, већи је од буџета за 2017-у годину који је 488.000.000 динара, има 16 програма, што је за два програма више у односу на ову годину. Највећа средства планирана су за путну инфраструктуру, што је 20% буџета, рекао је први човек општине Бојник , господин, Небојша Ненадовић.

У буџету за 2018 годину за заштиту животне средине планирана су средства у износу од 5 милиона динара ,за развој пољопривреде 10 милиона динара, што је дупло више него ове године, за развој културе око 20 милиона , за развој спорта и омладине планирана су средства нешто мања од 20 милиона динара, за предшколско образовање 38 милиона, за основно 24 милиона и за средње 3.265.000 динара, за социјалну и дечју зашштиту планирано 50 милиона динара– рекао је господин Ненадовић. За здравствену заштиту планирано је 9,5 милиона динара, за развој туризма 7 милиона, док је за комуналну делатност планирано 28 милиона динара, 3 милиона више него у 2017 години. За саобраћај и инфраструктуру планирана су средства у износу 81.933.000 динара.

Председници месних заједница овом приликом изнели су своје предлоге. Највећи број њих односио се на путну инфраструктуру, комуналну делатност, заштиту животне средине и уређење атарских путева. Оно што је занимљиво, већина председника месних заједница су се жалили да имају проблем са крошњама дрвећа, чије су гране уплетене у жице од бандера, а када су лоши временски услови, дува ветар, долази и до прекида у снабдевању електричном енергијом.

Почело постављање новогодишње расвете

У Бојнику су започете припреме за новогодишње и божићне празнике.

Упркос снегу и лошем времену, почело је постављање новогодишње расвете и украса.

Ускоро ће, лепши и бољи, Бојник засијати у пуном сјају, у новом, празничном руху, лепо украшен свечаном расветом.

Промоција родне равноправности

Комисија за родну равноправност општине Бојник је у оквиру својих планираних активности дана 10. октобра 2017. године, у холу Установе дом културе „Бојник“ Бојник, одржала  промоцију родне равноправности.

Комисија је поставила штанд са материјалном који су чланови Комисије и активисти, који помажу у раду Комисији, делили грађанима, са основном поруком „ПОДРЖИМО РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ“.

Промоција родне равноправности одржана је на дан општине Бојник те је око 200 (двеста) грађана добило материјал који садржи опште дефиниције о роду, полу, дискриминацији  и родној дискриминацији.

Комисија за родну равноправност захваљује се активистима који су помагали Комисији  у реализацији ове активности, и упућује позив свима који желе да се придруже и ангажујуте,  као волонтери, помажу Комисији у њеним активностима.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Манифестација “ Златни котлић Бојника 2017 “ одлаже се за следећи викенд због кише.

Такмичење ће се одржати 14.Октобра 2017. године, на платоу испред спортске хале у Бојнику.
Окупљање пријављених екипа је у 10 часова испред Спортске хале.

Све потребне информације можете добити на телефон Туристичке организације
016 / 821-214 локал 116 , радним данима од 07,00 до 15,00 часова.