Архиве категорија: Инфраструктура

Нова улица у Бојнику

Општина Бојник је прошле године купила парцелу која је била у приватном власништву, међутим како није имала општинског правобраниоца, парцела није могла да се  пренесе у власништво општине.

Генералним планом је предвиђено да на овој парцели  пролази нова улица, која ће на неки начин бити и обилазница око Бојника.  Пошто сада имамо јавног правобраниоца, парцела је  пренета општини и почели су радови на првој фази казао је Председник општине Бојник Небојша Ненадовић.

,,Ове године асфалтираће се неколико путних прваца, до сада је завршен пут Бојник-Граница, радови су у току на изградњи саобраћајнице Придворица –Зелетово, а почетак радова ускоро се очекује и у селу Лапотинце.Наредне године у плану је изградња обилазнице и моста у Бојнику, који ће бити веза између ове и Пусторечке улице,, истиче Ненадовић.

Нова улица је у близини пијаце, пролази поред стадиона ФК ,,Пуста Река,, и излази код аутобуске станице.

Асфалтиран пут Бојник – Граница

У Граници су завршени радови на асфалтирању треће деонице пута у дужини од 700 метара. Вредност радова је 6 милиона динара, извођач је предузеће ,,Водоградња“ из Пуковца.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић, председник Скупштине Дејан Стојановић и његов заменик Драган Стојановић обишли су завршне радове.

,,За мештане Границе овај пут живот значи, то је вечити сан људи који живе овде и ми знамо како је живети без пута, а асфалт смо чекали пуних 28 година. Ја се у свом мандату залажем да свако место у општини Бојник добије асфалт“,  каже заменик председника Скупштине општине Бојник Драган Стојановић  .

Село Граница истиче Стојановић има највише обрадиве површине негде око 600 ха, некада је под пшеницом било преко 400 ха. Ово место сада има 120 домаћинстава.

Прва деоница пута је урађена 2016. године, друга деоница је урађена 2017.године   Завршетом треће деонице путни правац Бојник – Граница је у потпуности, асфалтиран.

За чистији Бојник

Како би се унапредило одржавање комуналног реда у Бојнику  Јавно комунално предузеће ,,Јединство,, почело је са одвожењем смећа 4 пута дневно. Новина је и то да се смеће одвози и суботом.

,,Наш циљ је да Јединство вратимо да буде комунално предузеће односно да се бави одвожењем комуналног отпада.Од овог месеца ради се у две смене, смеће се одвози  4 пута дневно, по два пута у смени” , каже први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Ако живимо у малој општини то не мора да  значи да општина треба да нам буде прљава, већ  чиста и пријатна за боравак истиче Ненадовић и додаје да број дивљих депонија на територији општине Бојник варира.

У наредном периоду доћи ће и до куповине и повећања броја контејнера највљено је овом приликом.

Бојник добио средства за израду пројектно техничке документације

Бојник добио средства од Министарства привреде за израду пројектно техничке документације.

Општина Бојник је једна од  54 локалне самоуправе које су добиле средства на конкурсу Министарства привреде за суфинансирање израде пројектно техничке документације.

,,Ово је заједнички пројекат наше општине и општине Дољевац, реч је о реконструкцији и проширењу постројења за пречишћавање воде ,,Брестовац“ односно о изради пројектно техничке документације идејног решења, идејног пројекта, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење. Одобрена су нам средства у износу од 4.050.000 динара, наше учешће је 10 процената, односно ми и општина Дољевац учествујемо са по 5 процената. Тендер за израду пројектно техничке документације биће расписан сутра ”, рекао је Председник општине Бојник Небојша Ненадовић.

Опрема која је сада у фабрици стара  је преко 15 година, ми на овај начин желимо да модернизујемо рад фабрике и да се садашња прерада и квалитет воде подигне на виши ниво казао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Изградња фабрике воде у Бојнику започета је 1988 године, фабрика је почела са радом 2003 године. Сада ово предузеће има 22 упошљеника, све већи број корисника и послује позитивно.

Руководство општине Бојник обишло радове у Граници и Придворици

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић, председник Скупштине Дејан Стојановић и његов заменик Драган Стојановић са сарадницима обишли су радове у Граници и Придворици би се уверили да све иде по плану.

У Граници у току су радови на уређењу пута у дужини од 700 метара. Ово је иначе трећа деоница,вредност радова је око 6 милиона динара. Прва деоница је урађена 2016. године, када је асфалтирано 1000 метара пута. Друга деоница у дужини од 750 метара је урађена прошле године. Завршетом ове деонице путни правац Бојник – Граница биће у потпуности, асфалтиран.

,,Задовољан сам динамиком радова, копање канала и проширење пута у Граници иде по плану.Такође и радови у МЗ Придворица теку по плану’’,  каже први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

У Придворици у току су радови у дужини од преко 3.000 м који се изводе из центра села у правцу цркве Светог архангела Гаврила и у правцу циглане према Зелетову. Вредност радова је 310.579 евра,а планирано је да буду завршени до 20 јуна.

 

 

Извођач радова на оба путна правца је предузеће ,,Водоградња,,  из Пуковца.

Добили струју захваљујући Председнику

Породица Младеновић из Кацабаћа изградњу породичне  куће започела је пре 24 године,али нису ни сањали да ће 4 године живети у њој без електричне енергије.

Ова породица после много година добиће струју и то како кажу захваљујући председнику општине Бојник Небојши Ненадовићу.

,,Подносили смо захтеве и обратили се надлежнима,али ништа нисмо успели да урадимо.Без струје неко не може да издржи ни један дан, а ми смо издржали 4 године.Захваљујући председнику Ненадовићу ми смо добили и воду”, каже Наташа Младеновић

У знак захвалности Наташин супруг на бандерама и на путу испред њихове куће исписао је председинково презиме.

 

У овој кући тренутно живе Наташа и њен супруг, један син живи у старој кући, док други са супругом и ћеркицом која има три године живи код Наташиних родитеља.

Породицу Младеновић посетили су први човек општине Бојник  Небојша Ненадовић, председник Скупштине Дејан Стојановић  и његов заменик Драган Стојановић са сарадницима.

Након првомајских празника, када добије струју породица Младеновић коначно биће на окупу.

Радови на проширењу електромреже

Радови се изводе у Кацабаћу, у улици у новом ромском насељу у Бојнику, док су у Мијајлици у току радови на изградњи уличне расвете.

elektro

,,Ови радови су требали да буду завршени раније, али имали смо проблема са фирмом која се јавила на први тендер.Посао није одрађен и ми смо на жалост морали да их казнимо, расписали смо други тендер,па затим и трећи који је коначно успео. Радови теку и иду предвиђеном динамиком и очекујемо да буду завршени и пре рока”, рекао је председник општине Бојник Небојша Ненадовић

Вредност ових радова је око 1.100.000 динара, а извођач радова је фирма из Смедерева.