Архиве категорија: Инфраструктура

Завршено асфалтирање пута у Лапотинцу

Удруженим средствима Министарства привреде и општине Бојник село Лапотинце добило је модеран пут, дужине  2500м и ширине 5,20 м са банкинама 7,20м.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић , каже да је извршена и контрола кавалитета радова,  јер су мештани овог села уложили приговор на дебљину асфалта.Међутим бушења су показала да је асфалт  прописане дебљине односно 7 центиметара.

,,Уколико временски услови дозволе, у плану је да урадимо још два путна правца до краја  године.Задовољан сам урађеном путном инфраструктуром у току ове године, јер завршетком овог путног правца ми смо асфалтирали 8 километара путева“, закључио је први човек општине Бојник Небојша  Ненадовић.

Почиње реконструкција крова на ПУ ,,Ђука Динић“ у Бојнику

Начелник општинске управе Бојник Небојша Станковић потписао је уговор са извођачем радова фирмом Мизони из Београда. Почетак радова на замени кровног покривача на ПУ ,,Ђука Динић“ очекује се за неколико дана.

Општине Бојник и Дољевац су заједно учестовале на конкурсу за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

,,Општина Бојник добила је средства за реконстукцију крова  на ПУ,,Ђука Динић“ и један део средстава биће искоришћен за едукацију деце и родитеља. Вредност радова на замени кровног покривача је 5.671.200 динара, стручни надзор над извођењем радова врши фирма ,,Делта- инжењеринг’’ из Лесковца.Рок за завршетак радова је 45 дана“, рекао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Вртић  у Бојнику у предходном периоду добио је комби,видео надзор и расвету, урађена је реконструкција грејања, а у наредном периоду планирано је да се уради и фасада.

За двадесетак дана ниче нови мост у Ћуковцу

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић  обишао је  радове на изградњи моста у селу Ћуковац.  Вредност радова износи милион и петсто хиљада динара, а извођач  је  5 Д из Врања.

Само у последње три године вршена је санација овог моста 3 до 4 пута, тако да је он представљао један од горућих проблема који се дешавао на територији наше општине, нагласио је Ненадовић.

Овај мост је од изузетног значаја за људе који ту живе. ,,Мислим да ће ово бити на добробит свих грађана који живе овде јер раније није постојао мост, то су била два пропуста, док је сада у току изградња, оно што би се рекло, правог моста ширине 3 метара  и висине 3 метара и ја мислим да више нећемо имати проблема са рушењем овог моста.

Председник општине Бојник рекао је да је плану да се ураде још два моста у наредној години. ,,Можда ћемо један да одрадимо и до краја текуће године, а један наредне. Реч је о месним заједницама Доње и Горње Коњувце. У Горњем Коњувцу је постојао неки мост раније од кога је данас само, можда, темељ остао.

Рок за завршетак радова предвиђен је, у зависности од временских услова, најкасније  за 20 дана.

У Бојнику уручени уговори за јавне радове

У Бојнику данас су уручени уговори за спровођење јавних радова на територији општине Бојник  током којих ће посао добити 18 незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Председник општине Бојник Небоша Ненадовић поздравио је присутне и казао да су Локалним акционим планом запошљавања ове године предвиђене следеће мере: програм јавних радова, стручне праксе,субвенција за самозапошљавање и субвенција послодавцима за запошљавање незапослених лица на новоотвореним радним местима, на овај начин реализују се четири програма.

За реализацију ових мера обезбеђена су средства у укупном износу од 5 милиона динара, а општина Бојник и Национална служба за запошљавање су подједнако учествовале у финансирању, издвојивши по 2,5  милиона динара.

Присутнима се обратио и председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић.

,,Ово је једна од мера која се сваке године спроводи и мислим да ће бити на обострано задовољство, пре свега на задовољство вас који сте изразили жељу да се ангжујете на овај начин, али и на задовољство предузећа које води ове послове.Наредне године надам се да ће бити отворена нека нова фабрика у којој ћете добити посао”,  рекао Стојановић.

У наредна три месеца у ЈКП „Јединство“ биће ангажовано 18 лица. Сви они месечно ће примати 18.000 динара и биће осигурани, казао је в.д. директора ЈКП „Јединство“ Бојник Борисав Илић.

Уговоре о обављању јавних радова уручио је председник општине Бојник Небојша Ненадовић

Сви мештани Стубле добијају здраву пијаћу воду

У месној заједници Стубла у току су радови на изградњи водоводне мреже у дужини од 400 метара.

,,Већина становника овог села већ има здраву пијаћу воду, сада се изводе радови на деоници поред асфалтног пута, која је била и најтежа.Радови су започети пре неколико дана и биће завршени до уторка. У Стубли здраву пијаћу воду нема још 13 домаћинстава, завршетком ових радова свако домаћинство ће имати прикључак”, рекао је председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, приликом данашњег обиласка радова.

Поред ове водоводна мрежа треба да се комплетира и у месним заједницама Косанчић, Црквица и Лапотинце, каже Ненадовић.

Извођач радова је Јавно предузеће за водоснавдевање Бојник.

Пут у Придворици биће завршен у потпуности до новембра

Радови на изградњи саобраћајнице од Зелетова до цркве у  Придворици су у пооодмаклој фази , завршено је асфалтирање од Зелетова до циглане и од центра Придворице до цкрве,остало је да се уради део од уласка до центра села, казао је председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић.

Извођач радова је конзорцијум фирми ,,Водоградња,, из Пуковца и ,,Траце ПЗП,, Врање, а рок за завршетак радова је новембар месец.

„Изградња приступног пута до културно-верских места у општини Бојник у Србији и општини Земен у Бугарској“ се финансира средствима Европске Уније у оквиру првог позива ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Општина Бојник је била водећи партнер на овом пројекту, добила је средства у износу од 374.000 евра, док је партнерска општина из Бугарске Земен добила 200.000 евра.

Општина Бојник аплицирала је и са два нова пројекта у оквиру другог позива ИПА програма прегораничне сарадње Бугарска –Србија и то: за партерно уређење спортско-пословног центра и за стварање мобилног мултифункционалног центра за традиционалне догађаје и скупове у Бојнику.

Ненадовић обишао радове на асфалтирању пута у Лапотинцу

Асфалтирање саобраћајнице општинског пута, деонице од државног пута R225 IIA до сеоског гробља у селу Лапотинце, почело је данас и биће завршено за пар дана.

Радове су данас обишли председник општне Бојник Небојша Ненадовић и председник Скупштине Дејан Стојановић са сарадницима

Асфалтирање овог пута врши се по највишим стандардима, а по први пут се користе нове методе оивичења пута.

,,Удруженим средствима Министарства привреде и општине Бојник село Лапотинце добиће модеран пут.Вредност радова је око 26 милиона динара, а биће реконструисан пут дужине од 2500м и ширине 5.20 м са банкинама 7,20м“,  казао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

У име мештана локалној самоуправи захвалио се Димитрије Димитријевић.

,,Овај пут је спас за становнике села Лапотинца, од великог је економског значаја, бржа комуникација са локалном самоуправом,а што је тиче безбедности саобраћаја ради се по најновијим законима“ , казао је Димитријевић.

Извођач радова је фирма 5Д из Врања, која је овај посао добила на тендеру као најповољнији понуђач.