Архиве категорија: Инфраструктура

Одобрена средства за агро-бизнис зону

Министарство привреде одобрило је, општини Бојник, средства у износу од 1.616.760 динара за пројектно техничку документацију и инфраструктурно опремање агро-бизнис зоне у насељу Косанчић.

Подршка у припреми пројектно техничке документације се реализује у оквиру програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017. години.

У наредном периоду локална самоуправа општине Бојник ће спроводити поступак јавне набавке, а на основу износа, утврђеног уговором са најповољнијим понуђачем, утврдиће се коначан износ суфинансирања од стране Министарство привреде.

Представник ЕУ обишао радове у општини Бојник

Радове на изградњи водоводне мреже у Горњем Бријању, данас, су обишли Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић и менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал.

„Изузетно ми је драго што сам, данас, овде да водим Пројекат који ће омогућити да 200 домаћинстава, у овом селу, у општини Бојник, добије здраву пијаћу воду. Кроз овај Пројекат се, на најбољи могући начин, види како су средства грађана Европске Уније, који финансирају Програм Европски Прогрес, уложена на прави начин, јер доносе добробит грађанима у Србији“ рекао је, приликом, данашње посете, менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал.

Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић и менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал обишли су и агро-бизнис зону у насељу Косанчић.

Вода у Горњем Бријању

У општини Бојник, у насељу Горње Бријање, у току су радови на изградњи водоводне мреже, која ће омогућити да 200 домаћинстава добију здраву пијаћу воду.

За радове, који подразумевају изградњу око 3.500 метара водоводне мреже, као и прикључке са водомерима и шахтама, Европска Унија и Влада Швајцарске су, преко развојног програма Европски Прогрес, уложиле 98.000 евра, а општина Бојник 11.700 евра.

Поред побољшања општих услова живота становништва, овим пројектом ће се, такође, побољшати услови за рад и боравак у основној школи и вртићу у Горњем Бријању.

Вода у Горњем Бријању до краја Јуна

Око 200 домаћинстава у Горњем Бријању, ускоро, ће добити здраву, пијаћу воду.

Извођач радова „ИНВЕСТ-ПРОДУКТ“ из Лебана, данас је, формално, уведен у посао на основу уговора који је закључен 5. Јануара.

Укупна вредност радова је 11.557.000 динара. Ова инвестиција се финансира средствима општине Бојник, Европске Уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије, преко програма Европски прогрес.

Рок за завршетак радова је 120 дана, односно до краја Јуна.

Општина и Европска Унија доводе воду у Горње Бријање

Општина Бојник, данас, је свечано потписала уговор са „INVEST-PRODUKT“-ом из Лебана, извођачем радова на изградњи водоводне мреже у Горњем Бријању.

Укупна вредност радова је 11.557.000 динара, укупна дужина водоводне мреже, која ће бити изграђена, је око 3.500 метара.

Ова инвестиција је заједничка инвестиција са Европским Прогресом, а учешће општине Бојник је 10%, нешто више од милион динара, док је више од 10 милиона учешће Европске Уније и Прогреса. Планирано је да рок за завршетак ових радова буде 120, календарских, дана, али због зимског периода и великих хладноћа, не може се прецизно рећи када ће кренути радови, истакао је Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић.

Здраву пијаћу воду у Горњем Бријању добиће око 200 домаћинстава.

У плану је да, у 2017. години, здраву пијаћу воду добију и три веће месне заједнице Каменица, Горње и Доње Коњувце и две мање Ћуковац и Граница, рекао је Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић.

Бојник добио средства Европске Уније

Свечана додела свих уговора за пројекте који ће се финансирати средствима Европске Уније у оквиру првог позива INTERREG-IPA програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија одржана је јуче у Министарству регионалног развоја јавних радова Републике Бугарске.

Церемонији су присуствовали представници свих пројектних партнера из Бугарске и Србије, међу којима и представници Општине Бојник, на челу са председником Небојшом Ненадовићем.

Додељено је укупно 37 уговора о донацији, а данас је званично и први дан имплементације тих пројеката.

Пројекат који Општина Бојник реализује зове се „Изградња приступног пута до културно-верских места у Општини Бојник у Србији и Општини Земен у Бугарској“. Општина Бојник, која је била водећи партнер, добила је средства у износу од 374.000 евра док је партнерска Општина из Бугарске Земен добила 200.000 евра.

Општина Бојник конкурисала је са пројектом који се односи на асфалтирање пута у дужини од преко 3.000м од циглане до Цркве у Придворици.

Постављање реквизита у спортској хали

У спортској хали у Бојнику у току су радови на постављању реквизита.

Између осталог, врши се постављање кошева, стубова и мреже за одбојку, заштитних струњача на стубовима и заштитних мрежа на светларницима.

Како је истакао Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, почетком наредне године планирано је уређење трибина, како би се, током зиме, организовао турнир у малом фудбалу.
У 2017. години планирано је и уређење простора око спорске хале, где ће се одржавати разне манифестације.

Површина хале је око 2.500 метара квадратних, а састоји се од борилишта, спортске хале са трибинама, пратећих просторија, административно-управног дела и техничких просторија.