Архиве категорија: Образовање

Поклон честитка за ђаке прваке

Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић и Председник Скупштине општине Бојник, господин Дејан Стојановић приредили су, у Дому Културе Бојник, пријем за ђаке прваке Бојничких основних школа.

У  част ђака првака, приказана је пројекција 3Д цртаног филма „Тврд орах“.  Пре пројекције филма, ђацима се обратио Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић и пожелео им срећан полазак у први разред, приредивши им, пријатно, изненађење поклон честитком у вредности 3.000 динара.

Ђаке прваке поздравила је и Директорка основне школе „Станимир Вељковић-Зеле“, Рада Крстић.

Брига о најмлађима је, увек, била приоритет руководства општине Бојник и ова пракса ће бити настављена и у наредном периоду.

Предшколска Установа „Ђука Динић“-домаћин састанка

У скупштинској сали општине Бојник, одржан је састанак, Директора и стручних сарадника Предшколских установа Јабланичког и Пчињског Округа. Домаћин састанка, на коме је било присутно 13 општина, по први пут, била је Предшколска Установа „Ђука Динић“ из Бојника. Пре почетка састанка, присутне, је поздравио Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић.

На састанку је било речи о Плану реализације припремног, предшколског Програма за школску 2017/2018 годину, о спољашњим вредновањима предшколских установа, о учешћу у пројектима, реализованим активностима и о стручном усавршавању.

Предшколску Установу „Ђука Динић“ у Бојнику, тренутно, похађа 210 малишана и 17 група. Од 1. Септембра ову Установу похађаће, у 11 група, деца припремно предшколског програма. Од тога 2 групе су целодневне. Иначе цена боравка детета, у овој прешколској установи, се није мењала, тако да, у целодневном, износи 2.949, а у полудневном боравку 1.475 динара.

Обележен Дан основне школе

У Дому културе у Бојнику, поводом Дана основне школе „Станимир Вељковић-Зеле“, ученици ове школе приредили су приредбу и овом приликом су подељене награде и признања ђацима, који су постигли, запажене, резултате у учењу и на такмичењима у протеклој школској години.

Руководство основне школе „Станимир Вељковић-Зеле“ из Бојника овај дан прославља са руководством локалне самоуправе, Председником општине Бојник, Небојшом Ненадовићем, директорима јавних предузећа, али и са свим бившим радницима, који су свој радни век провели у овој образовној установи.

Овом приликом је ђаку генерације, Анђели Денић и ученицима који су освојили прво место на Републичком такмичењу у малом фудбалу, награде уручио Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић.

Бојнички основци су припремили представу, у којој су, на оригинални начин, представили лик и дело Народног Хероја, чије име носи ова школа.

Представљање школе „Бошко Крстић“ у Бојнику

Техничка школа „Бошко Крстић“ у Бојнику обавештава све заинтересоване ученике и родитеље, да ће у Понедељак, 12.Јуна и Уторак, 13.Јуна од 07,00 до 12,00 часова,  отворити своја врата и представити школу.

После уводних објашњења Директора школе, будући ученици, имаће прилику да разговарају са професорима, свих образовних профила школе и упознају се са условима рада, који су на изузетно високом нивоу, по оцени представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Техничка школа „Бошко Крстић“ у Бојнику, ове шклоске године, уписаће ученике у три образовна профила, за која образовање траје 4 године и то:
1. Туристички техничар
2. Финансијски техничар
3. Пољопривредни техничар

Растимо уз плес

Деца из предшколске установе „Ђука Динић“ од 18 сати су заједно са својим вршњацима из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а уз помоћ својих васпитача, плесали у оквиру манифестације „Растимо уз плес“.

Играли су уз дечије песмице из свих крајева света уз подршку родитеља који су их бодрили са трибина спортске хале у Бојнику где је манифестација и одржана. Свака група је имала мајице у различитој боји, тако да је хала била препуна шаренила, дечијих осмеха и граје.

Учествовало је укупно 150 детета, узраста од две до шест и по година, а у плес су била укључена и деца из истурених одељења из Горњег Брестовца, Горњег Бријања, Стубле, Кацабаћа, Коњувца, Придворице, Ђинђуше, Лапотинца, Косанчића, као и деца из Предшколске установе из Бојника.

Прослављен крај школске године

У центру Бојника, на централном, градском тргу, свршени основци и средњошколци прославили су крај школске године.

Прослава је протекла без инцидената, у веселој атмосфери и обавезне трубаче, по којима је овај крај познат.

Обавештење

ОБАВЕШТАВАЈУ

се родитељи, односно стараоци деце рођене у периоду 01.03.2010. године до 28.02.2011. године, да је у току упис деце у Основне школе „Станимир Вељковић-Зеле“ у Бојнику и „Стојан Љубић“ у Косанчићу.

Моле се родитељи, односно стараоци, чија су деца стасала за полазак у школу, да се благовремено јаве, надлежној, школској служби, како би се избегле казнене одредбе за прекршај неуписивања детета у школу. Ово обавештење можете преузети у pdf формату ОВДЕ.