Архиве категорија: Образовање

Почиње реконструкција крова на ПУ ,,Ђука Динић“ у Бојнику

Начелник општинске управе Бојник Небојша Станковић потписао је уговор са извођачем радова фирмом Мизони из Београда. Почетак радова на замени кровног покривача на ПУ ,,Ђука Динић“ очекује се за неколико дана.

Општине Бојник и Дољевац су заједно учестовале на конкурсу за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

,,Општина Бојник добила је средства за реконстукцију крова  на ПУ,,Ђука Динић“ и један део средстава биће искоришћен за едукацију деце и родитеља. Вредност радова на замени кровног покривача је 5.671.200 динара, стручни надзор над извођењем радова врши фирма ,,Делта- инжењеринг’’ из Лесковца.Рок за завршетак радова је 45 дана“, рекао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Вртић  у Бојнику у предходном периоду добио је комби,видео надзор и расвету, урађена је реконструкција грејања, а у наредном периоду планирано је да се уради и фасада.

Општина Бојник је за све ђаке прваке издвојила по 3 хиљаде динара

Председник општине Бојник Небојша  Ненадовић приредио је данас  пријем за ђаке прваке бојничких основних школа.

Овом приликом они су добили поклон честитку од по 3000 динара.

,,На овај начин показујемо да локална самоуправа води рачуна о најмлађима,а ова пракса бице настављена и у наредном периоду. Ова помоћ, мада симболична мозе да помогне у прибављању основних средстава за рад ученика”, казао је Ненадовић.

За ученике је поводом почетка школске године у биоскопској сали Установе Дом културе ,,Бојник” приказана пројекција анимираног филма у 3Д резолуцији ,, Хотел Трансилванија 3“.

Анимирани филм за ђаке и предшколце

Свим полазницима у први разред основне школе као и свој деци предшколског и школског узраста Установа Дом културе „Бојник“ жели пуно успеха у новој школској години, учењу и владању. Тим поводом у биоскопској сали ће у петак 07.09.2018. године са почетком од 12 часова бити приказана пројекција анимираног филма у 3Д резолуцији 


Х О Т Е Л  Т Р А Н С И Л В А Н И Ј А  3

Добро нам дошли драги наши малишани !!!

Месечне карте за ученике – Обавештење

На основу чл. 20 Одлуке о одређивању критеријума за одобрење новчане помоћи ради куповине месечних карти за ученике средњих школа са територије општине Бојник 02 Број 06-8/15 од 16.10.2015. године, Одељење за друштвене делатности, опште и заједничке послове, Општинске управе Општине Бојник, дана 31.08.2018. године, објављује:

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
о подношењу захтева и документације за одобрење новчане помоћи
ради куповине  месечних карти за ученике средњих школа
са територије општине Бојник

Право на новчану помоћ ради куповине  месечних карти имају ученици средњих школа који имају позитиван успех на крају школске године и пребивалиште на територији општине Бојник, а који похађају средњу школу на територији општине Бојник (уколико је седиште школе од места пребивалишта ученика удаљено најмање 4 (четири) километра) или територији суседних градова и општина на удаљености од највише 25 километара од места пребивалишта ученика чији је основач Република Србија, а који свакодневно путују ради одласка у школу и повратка из школе, уколико нису остварили право на накнаду трошкова превоза по неком другом основу, и који испуњавају неки од следећих алтернативно наведених критеријума:

  • ученик без оба родитеља
  • ученик без једног родитеља
  • ученик који живи у породици самохраног родитеља
  • ученик из породице у којој су оба родитеља незапослена
  • ученик који живи у породици која је корисник новчане социјалне помоћи.

Обавештење у целости можете преузети у pdf формату:

Представа поводом Видовдана и Дана школе

Поводом празника Видовдана и поводом дана О.Ш. ,,Станимир Вељковић-Зеле,,  ,ученици ове школе припремили су приредбу,  коју су извели у Дому културе у Бојнику.

Основна школа “Станимир Вељковић Зеле” из Бојника носи име народног хероја Југославије, Станимира Вељковића. Основана крајем 19. века. Поред матичне школе постоје и издвојена одељења у: Придворици, Ђинђуши, Лапотинцу, Плавцу, Зелетову, Доњем Коњувцу, Црквици, Каменици и Мрвешу.

Страни језици који се уче у школи су енглески, руски и француски језик. У склопу ваннаставних активности организован је рад еколошке и шаховске секције.

Матурски плес у Бојнику

Матуранти Средње Техничке Школе „Бошко Крстић“ из Бојника  придружили су се Европском Денс Фестивалу и матурантима Србије и Европе у покушају да оборе Гинисов рекорд у најмасовнијем симултаном плесу. Тачно у подне, 18-тог маја, на градском тргу у Бојнику,  заплесали су кадрил уз музику Јохана Штрауса. Уз твист и макарену заборавили су, на тренутак,  на школске обавезе и учење и уживали плешући пред многобројном публиком.

Матуранти СТШ  „Бошко Крстић“ из Бојника  имали су велику подршку и помоћ  Директора школе, Љубише Станковића и својих професора, пре свега професорке Татјане Станковић која их је припремала за овај плес.

Основна школа у пројекату „SHARE“

У оквиру пројекта „SHARE“, у коме је учествовала и ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника   реализована је студијска посета наставног особља из ОШ ,,Радоје Домановић” из Бошњаца и ОШ ,, 8. октобар“ из Власотинца  .

Овај пројекат реализован је кроз партнерску сарадњу Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центра за образовне политике и UNICEF-a, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Циљ пројекта је унапређивања квалитета образовног система Републике Србије кроз унапређивање ефективности система спољашњег вредновања рада школа и развој хоризонталног учења између школа.

У оквиру пројекта успостављена је професионална сарадња и хоризонтално учење између школа у Србији које су развиле добре праксе у појединим сегментима рада и школа које треба и желе да свој рад унапреде.

,,ОШ Станимир Вељковић Зеле из Бојника годину ипо дана је била учесник „SHARE“ пројекта. Сада је учесник пројекта 3П – Примети, подржи, промовиши идентификована као школа добре праксе и која је спремна да своја искуства подели са колегама у другим школама , казала је Рада Крстић директорка ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“.

ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника  највише је напредовала у области наставе и учења, као и у области руковођења и организације рада.

Гости из Бошњаца и Власотинца овом приликом су обишли школу и присуствовали одређеном броју часова наставе.