Архиве категорија: Образовање

Представљање школе „Бошко Крстић“ у Бојнику

Техничка школа „Бошко Крстић“ у Бојнику обавештава све заинтересоване ученике и родитеље, да ће у Понедељак, 12.Јуна и Уторак, 13.Јуна од 07,00 до 12,00 часова,  отворити своја врата и представити школу.

После уводних објашњења Директора школе, будући ученици, имаће прилику да разговарају са професорима, свих образовних профила школе и упознају се са условима рада, који су на изузетно високом нивоу, по оцени представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Техничка школа „Бошко Крстић“ у Бојнику, ове шклоске године, уписаће ученике у три образовна профила, за која образовање траје 4 године и то:
1. Туристички техничар
2. Финансијски техничар
3. Пољопривредни техничар

Растимо уз плес

Деца из предшколске установе „Ђука Динић“ од 18 сати су заједно са својим вршњацима из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а уз помоћ својих васпитача, плесали у оквиру манифестације „Растимо уз плес“.

Играли су уз дечије песмице из свих крајева света уз подршку родитеља који су их бодрили са трибина спортске хале у Бојнику где је манифестација и одржана. Свака група је имала мајице у различитој боји, тако да је хала била препуна шаренила, дечијих осмеха и граје.

Учествовало је укупно 150 детета, узраста од две до шест и по година, а у плес су била укључена и деца из истурених одељења из Горњег Брестовца, Горњег Бријања, Стубле, Кацабаћа, Коњувца, Придворице, Ђинђуше, Лапотинца, Косанчића, као и деца из Предшколске установе из Бојника.

Прослављен крај школске године

У центру Бојника, на централном, градском тргу, свршени основци и средњошколци прославили су крај школске године.

Прослава је протекла без инцидената, у веселој атмосфери и обавезне трубаче, по којима је овај крај познат.

Обавештење

ОБАВЕШТАВАЈУ

се родитељи, односно стараоци деце рођене у периоду 01.03.2010. године до 28.02.2011. године, да је у току упис деце у Основне школе „Станимир Вељковић-Зеле“ у Бојнику и „Стојан Љубић“ у Косанчићу.

Моле се родитељи, односно стараоци, чија су деца стасала за полазак у школу, да се благовремено јаве, надлежној, школској служби, како би се избегле казнене одредбе за прекршај неуписивања детета у школу. Ово обавештење можете преузети у pdf формату ОВДЕ.

Нови образовни профил у Бојнику

Техничкој школи „Бошко Крстић“ за предстојећу 2017/2018. школску годину одобрен је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја упис новог образовног профила – туристички техничар.

Туристички техничар је образовни профил у области рада трговине, туризма и угоститељства за који ће наша школа почети да едукује ученике од следеће школске године. Испуњени су сви неопходни услови и постигнути договори са туристичким агенцијама па се надамо великом одзиву ученика како за овај тако и за остале образовне профиле у нашој школи – истиче директор Љубиша Станковић.

Такође, очекујемо да ће на пораст интересовања за упис у нашу школу утицати и оцена коју смо недавно добили у Извештају о спољашњем вредновању квалитета рада. Ту смо од укупно 15 кључних и изабраних стандарда остварили 12 за општи квалитет рада у школи – додаје директор.

Техничка школа „Бошко Крстић“ ће у предстојећој 2017/2018. школској години уписивати укупно три образовна профила, и то:

  1. Финансијски техничар – 30  ученика,
  2. Економски техничар – 30 ученика, и
  3. Туристички техничар – 30 ученика.

Комби за малишане из вртића

Предшколска Установа „Ђука Динић“ у Бојнику добила је нови комби. Средства за куповину издвојена су из буџета општине.

Директорка предшколске Установе, Биљана Стојановић, захвалила се локалној самоуправи, на челу са Председником општине Небојшом Ненадовићем, за куповину возила, које ће служити за превоз деце на територији општине Бојник.

Предшколску Установу „Ђука Динић“ у Бојнику, похађа 217 малишана.

Локалној самоуправи општине Бојник приоротет је да малишани имају све услове за боравак у вртићу.

Захваљујући локалној самоуправи општине Бојник, вртић је, у предходном периоду, добио видео надзор и расвету, а у наредном периоду, планирана је реконструкција крова и грејних тела.

Предшколска Установа „Ђука Динић“ у Бојнику има и 9 истурених одељења, која похађају деца припремног предшколског програма. Комби ће превозити децу из Црквице, Мрвеша и Ђаца до вртића, јер у овим местима нема истурених одељења.

Предшколска Установа „Ђука Динић“ у Бојнику, ове године обележиће 35 година постојања и рада.

Обележен Дан основне школе у Косанчићу

У основној школи „Стојан Љубић“ у Косанчићу обележен је Дан школе и свечано је отворена, реновирана фискултурна сала.

Председник Скупштине општине Бојник, господин Дејан Стојановић, казао је да су средства за санацију фискултурне сале обезбеђена из буџета општине, јер је то било неопходно како би деца могла да се баве спортом.

Основна школа у Косанчићу основана је, давне, 1892. године, као друга школа у Пусторечком крају. Од оснивања па све до 4. Септембра 1959. године, школа је радила под називом Основна школа у Косанчићу, а онда је Народни Одбор, тадашње, општине Косанчић, донео решење о новом називу школе. Школа је добила име по Народним Хероју, Стојану Љубићу, погинулом у другом светском рату.

Ученик четвртог разреда, Сава Михајловић, овом приликом, прочитао је свој састав под називом „Пријатно поподне са Стојаном Љубићем“. Овом приликом уручене су похвале и награде ученицима за освојена места и учешћа на такмичењима. Основну школу „Стојан Љубић“ у Косанчићу, тренутно, похађа 305 ученика.

Реконструкција пода у школи у Косанчићу

 У основној школи „Стојан Љубић“ у Косанчићу у току је постављање пода у фискултурној сали.

Разлог за реконструкцију пода је што је стари паркет био у јако лошем стању, тако да настав није могла да се обавља у овој сали.

Средства су обезбеђена из буџета општине Бојник.

Радови су почели 23.02.2017. године, а рок за завршетак свих радова је 45 дана.

Нови Директор основне школе у Бојнику

Основна школа „Станимир Вељковић-Зеле“ у Бојнику добила је новог Директора.

Бившем Директору, Ратку Илићу, 6. Децембра, истекао је мандат.

За новог вршиоца дужности Директора именована је, јуче, на седници Школског Одбора, Веселинка Петковић, која је добила Сагласност и Школске Управе у Лесковцу. Она је конкурисала за Директора и чека се Сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

„Као Директор борићу се за побољшање квалитета наставе и рада наставника, како би нашој деци било боље“, истакла је Веселинка Петковић.

Едукативно-еколошким стазама Радан планине

УГ “Грађански Савет општине Бојник” из Бојника завршило је реализацију пројекта „Едукативно-еколошким стазама Радан планине“ у партнерству са УГ “Будилник југа” из Лебана.

Учесници овог пројекта су биле пет Основне школе, која се налазе у Лебану и Бојнику.

Општи циљ пројекта је развој еколошке културе и подизање еколошке свести младих како би се оспособили да делују у духу очувања природних законитости и здраве животне средине.

Пројекат „Едукативно-еколошким стазама Радан планине“ финансира Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

У току пројекта показано је велико интересовање деце, ученика Основних школа из Лебана и Бојника за учешће у пројектним активностима. Преко 150 деце је учествовало на 2 едукативно–еколошке радионице које су реализоване на Радан планини и око десетак наставника: биологије, географије, ликовног васпитања. Више од 150 ликовних радова су ученици израдили, након шетње Радан планином. Кроз шетњу едукативним стазама водио их је Планинарско-бициклистички клуб “Змај са Радана” из Бојника. Наставници биологије и географије су представили биљни и животињски свет, који се налази на Радан планини и говорили о клими и о значају чисте, незагађене средине. Након завршене шетње ученици су, уз пратњу наставника ликовне културе, израдили ликовне радове о значају очувања животне средине. Припремљени радови су били доступни на увид широј јавности. Организоване су изложбе, у оквиру дечије недеље, почетком октобра месеца у Домовима културе у Бојнику и Лебану.