Архиве категорија: Образовање

Представа поводом Видовдана и Дана школе

Поводом празника Видовдана и поводом дана О.Ш. ,,Станимир Вељковић-Зеле,,  ,ученици ове школе припремили су приредбу,  коју су извели у Дому културе у Бојнику.

Основна школа “Станимир Вељковић Зеле” из Бојника носи име народног хероја Југославије, Станимира Вељковића. Основана крајем 19. века. Поред матичне школе постоје и издвојена одељења у: Придворици, Ђинђуши, Лапотинцу, Плавцу, Зелетову, Доњем Коњувцу, Црквици, Каменици и Мрвешу.

Страни језици који се уче у школи су енглески, руски и француски језик. У склопу ваннаставних активности организован је рад еколошке и шаховске секције.

Матурски плес у Бојнику

Матуранти Средње Техничке Школе „Бошко Крстић“ из Бојника  придружили су се Европском Денс Фестивалу и матурантима Србије и Европе у покушају да оборе Гинисов рекорд у најмасовнијем симултаном плесу. Тачно у подне, 18-тог маја, на градском тргу у Бојнику,  заплесали су кадрил уз музику Јохана Штрауса. Уз твист и макарену заборавили су, на тренутак,  на школске обавезе и учење и уживали плешући пред многобројном публиком.

Матуранти СТШ  „Бошко Крстић“ из Бојника  имали су велику подршку и помоћ  Директора школе, Љубише Станковића и својих професора, пре свега професорке Татјане Станковић која их је припремала за овај плес.

Основна школа у пројекату „SHARE“

У оквиру пројекта „SHARE“, у коме је учествовала и ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника   реализована је студијска посета наставног особља из ОШ ,,Радоје Домановић” из Бошњаца и ОШ ,, 8. октобар“ из Власотинца  .

Овај пројекат реализован је кроз партнерску сарадњу Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центра за образовне политике и UNICEF-a, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Циљ пројекта је унапређивања квалитета образовног система Републике Србије кроз унапређивање ефективности система спољашњег вредновања рада школа и развој хоризонталног учења између школа.

У оквиру пројекта успостављена је професионална сарадња и хоризонтално учење између школа у Србији које су развиле добре праксе у појединим сегментима рада и школа које треба и желе да свој рад унапреде.

,,ОШ Станимир Вељковић Зеле из Бојника годину ипо дана је била учесник „SHARE“ пројекта. Сада је учесник пројекта 3П – Примети, подржи, промовиши идентификована као школа добре праксе и која је спремна да своја искуства подели са колегама у другим школама , казала је Рада Крстић директорка ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“.

ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника  највише је напредовала у области наставе и учења, као и у области руковођења и организације рада.

Гости из Бошњаца и Власотинца овом приликом су обишли школу и присуствовали одређеном броју часова наставе.

Сајам професионалне орјентације у Бојнику

У организацији  Основне школе ,,Станимир Вељковић Зеле”  у Бојнику је данас одржан први Сајам професионалне орјентације.

Ово је била  јединствена прилика да се будући средњошколци упознају са школама у Јабланичком округу и са образовним профилима које нуде.

,,Позвали смо ученике да заједно са својим родитељима присуствују. Надам се да ће овај Сајам свим ученицима помоћи у одабиру свог будућег занимања и даљег школовања. Претходних неколико година највећи број наших ученика уписано је у Медицинску школу и Гимназију. Прошле године велика заинтересованост је била за Трговинско-угоститељску школу“ ,рекла је отварајући Сајам директорка Рада Крстић.

Она је  пожелела осмацима пуно успеха на матурским испитима и да приликом уписа одаберу оно што воле.

ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле” похађа 710 ђака.Осми разред  завршава 95 ученика.

ПУ ,,Ђука Динић,, Бојник врши упис и обнову уписа за школску 2018/2019 годину

Упис је обавезан за децу рођену од 01.03.2012. до 01.03.2013. године.

 

Приликом уписа у припремни предшколски програм родитељи прилажу:

-Извод из матичне књиге рођених (фотокопију), а накнадно достављају лекарско уверење педијатра и фотокопију вакциналног картона при поласку првог дана у предшколску установу или  у издвојено одељење.

Приликом уписа и обнове уписа деце у јасленој, млађој у средњој групи потребно је:

– Да би потписали уговор са предшколском установом за наредну годину родитељи морају прво да измире сва дуговања према вртићу закључно са месецом који предходи закључењу уговора.

Уговор може потписати само један од родитеља-старатеља.

-Потребна документација : фотокопија личне карте родитеља, који потписује уговор, извод из матичне књиге рођених (фотокопија), а накнадно се доставља лекарско уверење педијатра.

Ако је дете треће или четврто по рођењу у породици,потребно је доставити извод из матичне књиге рођених за сву децу из породице,фотокопију личне карте маме, потврду о пребивалишту детета које се уписује у вртић или важеће решење о коришћењу социјалне и материјалне помоћи.

Ако је дете са сметњама у развоју, потребно је приложити мишљење интерресорне комисије  саопштено је из ПУ ,,Ђука Динић“ Бојник.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ ЗА ОСНОВЦЕ

Републичко такмичење у рукомету за основне школе почело је данас у Лесковцу и Бојнику. На такмичењу учествује 16 екипа, 8 мушких и 8 женских. У уторак и среду такмиче се дечаци а у четвртак и петак девојчице. Учешће су узеле школе које су се пласирале на ово такмичење које је највеће у школском спорту. Такмичење се одржава на две локације. Група А се такмичи у Спортскорекреативном центру „Дубочица“ у Лесковцу а група Б у спортској хали у Бојнику.

У име Градоначелника и Локалне самоуправе такмичаре је поздравила чланица Градског већа Бранкица Стаменковић и пожелела им пријатан боравак истакавши да је велика част што имамо прилику да угостимо 8 најбољих екипа код дечака и 8 најбољих екипа код девојчица са територије наше државе у рукомету.

На самом отварању присуствовали су представници Рукометног савеза Србије који су поделили укупно 40 оригиналних лопти, свакој екипи по пет.

Екипе које се такмиче у Бојнику:

Пионири:

 • Б1 ОШ „Момчило Настасијевић“ Горњи Милановац
 • Б2 ОШ ”Ђура Јакшић” Зајечар
 • Б3 ОШ „Јован Цвијић“ Зубин Поток
 • Б4 ОШ „Бранко Радичевић“ Врање  

Пионирке:

 • Б1 ОШ „Милан Илић Чича“ Аранђеловац
 • Б2 ОШ  ”Ђура Јакшић” Зајечар
 • Б3 ОШ „Свети Сава“ Косовска Митровица
 • Б4 ОШ „Бранко Радичевић“ Врање

Сатница такмичења у Бојнику:

 • Среда од 9ч-13ч дечаци
 • Четвртак 14ч-18ч девојчице
 • Петак 9ч-13ч девојчице

Кола за Основну школу

Основна школа  „Станимир Вељковић-Зеле“  у Бојнику добила је ново возило за превоз ученика и наставника. Средства у износу од 1.700.000 динара обезбедила је локална самоуправа.

Директорки Ради Крстић кључеве новог аутомобила у име локалне самоуправе уручио је Председник Општине Бојник, Небојша Ненадовић. Она се овом приликом захвалила локалној самоуправи и Председнику и истакла да је ова школа специфична из разлога што имају 9 издвојених одељења и ученицима из појединих места, где нема аутобуске линије, било је потребно обезбедити превоз.