Архиве категорија: Одбрана

Копнена Војска у Бојнику

Поводом Дана Копнене Војске и Дана пешадије, припадници Копнене Војске извршили су приказ дела способности,  наоружања и опреме Копнене Војске Србије, уз пригодан програм за све грађане Бојника, а у славу и част наших предака, јунака са Цера, Колубаре и Кајмакчалана.

Овој свечаности присуствовали су: Командант Копнене Војске,  генерал-потпуковник Милосав Симовић, Председник општине Бојник, господин,  Небојша Ненадовић,  руководство локалне самоуправе, ђаци основних и средњих школа, као и многобројни  житељи општине Бојник.

У Бојнику су, у свечаном делу програма, наступили Војни оркестар Ниш и плесна група Копнене Војске „Тамо далеко“,  из гарнизона Врање и Ниш.

Опширније о овом, за Бојник, изузетном догађају на, засебној, web страни О В Д Е

Опширније о овом, за Бојник, изузетном догађају на, засебној, web страни О В Д Е

Приказ наоружања и опреме Војске Србије

ПРИКАЗ ДЕЛА СПОСОБНОСТИ И ТАКТИЧКО ТЕХНИЧКИ ЗБОР НАОРУЖАЊА И ОПРЕМЕ
КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

У петак, 24. 11. 2017. године, испред спортске хале у Бојнику са почетком у 13:30 часова одржаће се приказ дела способности и тактичко технички збор наоружања и опреме Копнене Војске Србије.

Скупу ће присуствовати Командант Копнене Војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић.

У оквиру програма биће представљени:

  • „Огањ“ – артиљеријско наоружање са системом за навигацију и ракетама са аеродинамичким кочницама

  • ,„Бофорс“ – против-авионски топ калибра 40мм Л/70,

  • „Жирафа“ – осматрачко – аквизицијски радар М85,

као и хаубица, пешадијско лично наоружање, средства за осматрање и извиђање, беспилотне летелице, опрема војне полиције, средства за проналажење и лоцирање неексплодираних направа.

Председник општине уручио признања војницима

Војницима који су добровољно служили војни рок, генерације Март, Јуни и Септембар 2016. године, у сали скупштине Града Лесковца, уручене су значке и захвалнице Отаџбине.

Признања војницима, са територије општине Бојник, уручили су Начелник Регионалног Центра Министарства Одбране Ниш, пуковник, Ненад Марковић и Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић.

Ова признања додељују се по трећи пут, на основу Правилника о признањима и неновчаним наградама.