Архиве категорија: Седнице СО Бојник

ОДРЖАНА 3. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК

Одборници су размотрили и усвојили Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Бојник за 2023. годину.

У образложењу ове тачке Александар Настић овлашћено лоце из Одељења за фињансије Општинске управе истакао је да је овај документ показао да су се средства трошила наменски и рационално уз приоритете који су се пре свега односили на пројектне активности. Он је подвукао да је општина Бојник претходну годину завршила са суфицитом од 28 милиона и 739 хиљада динара. Укупно остварени текући приходи и примања су 677 милиона и 878 хиљада динара, док су извршени текући расходи и издаци исказани у суми од 649 милиона и 139 хиљада динара.Настић је додао су приходи остварени у износу од 79,28 процената, док су расходи извршени са 75,92 одсто. Завршни рачун је прегледао и ревизор, казао је Настић и закључио да је његов основ био базиран искључиво на Закону о основама пореског сиистема. Одборници су размотрили и усвојили и Предлог Одлуке о измени Одлуке о покретању поступка за пренос јавне својине са непокретности у својини Републике Србије у својину општине Бојник, као и Предлог Одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за подручје општине Бојник за 2024. годину На дневном реду седнице нашли су се и усвојени су и Предлог Одлуке о усвајању Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Бојник за 2024. годину, Предлог Одлуке о доношењу Локалног акционог плана запошљавања општине Бојник за период 2024. – 2026. годину, као и Предлог Решења о давању сагласности на Статут Туристичке организације општине Бојник. У оквиру дневног реда усвојени су Предлог Решења о давању сагласности на другу измену Програма пословања ЈП за водоснабдевање „Брестовац – Бојник – Дољевац“ у Бојнику за 2024. годину, Предлог Решења о давању сагласности на другу измену Програма субвенција овог предузећа и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем и извештајем ревизора ЈКП „Јединство“ Бојник за период од 01.01.2023. године до 31.12.2023. године. Читав сет питања односио се на образовање и то Предлог Решења о разрешењу Управног одбора Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник, Предлог Решења о именовању Управног одбора Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник. На седници су размотрени и усвојени Предлог Одлуке о образовању и начину рада Локалне комисије за капиталне инвестиције општине Бојник, Предлог Решења о разрешењу члана Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Бојник, Предлог Решења о именовању члана Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Бојник, Предлог Одлуке о образовању Савета за здравље, Предлог Одлуке о образовању Савета за безбедност , Предлог Решења о избору Савета за безбедност, Предлог Одлуке о образовању Савета за запошљавање, Предлог Решења о избору Савета за запошљавање и Предлог Одлуке о летњем одмору Скупштине општине Бојник.  

3. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАКАЗАНА ЗА 28.06.2024

ОБАВЕШТЕЊЕ

Скупштина општине Бојник обавештава јавност
да ће се 3. седница Скупштине општине Бојник
одржати дана 28.06.2024. године,
у сали Установе дом културе „Бојник“ Бојник,
Трг слободе 22, 16205 Бојник,
са почетком у 10:00 часова.

Дневни ред можете преузети у pdf формату

ДНЕВНИ РЕД

ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК

Одборници су најпре размотрили и усвојили Предлог Одлуке о потврђивању мандата одборника Скупштине општине Бојник, Предлог Одлуке о радном статусу председника Скупштине општине Бојник, заменика председника Скупштине општине Бојник и чланова општинског већа општине Бојник.

Једна од најважнијих тачака односила се на Предлог Одлуке о задуживању општине Бојник за финансирање текуће ликвидности, У образложењу ове тачке дневног реда заменик председника општине Дејан Стојановић је рекао да су кредитна средства у висини од 20 милиона динара, а да ће служити као резерва за финансирање и суфинансирање одређених пројеката који се нису могли предвидети у креирању буџета за ову годину. Средства ће бити распоређена по приоритету за инфраструктурне програме у циљу побољшања услова живота свих грађана, што не мора да значи да ће бити у целини и употребљена. подвукао је Стојановић. На седници је усвојен и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Бојник за 2023. годину, Осврћући се на целокупан рад у Бојнику председник општине Небојша Ненадовић је подвукао да је овај градић постао градилиште и да  су често он и његов тим на терену. Зелено светло добио је Предлог Решења о прибављању непокретности у јавну својину општине Бојник непосредном погодбом.Усвојен је и Предлог Одлуке о измени Одлуке о покретању поступка за пренос јавне својине са непокретности у својини Републике Србије у својину општине Бојник и  Одлука  о изради Плана детаљне регулације соларне електране „Ћуковац“ у општини Бојник. Пред скупштином су се нашла и питања везана за Предлог Одлуке о доношењу Плана управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности у Скупштини општине Бојник за 2024. годину, Предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду Скупштине општине Бојник за 2023. Годину, Предлог Одлуке о усвајању програма рада Скупштине општине Бојник за 2024. годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Општинског већа општине Бојник за.период 01.01.2023. године до 30.10.2023. године и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Општинске управе Бојник за 2023. годину. Посебан сет питања била су везана за предлоге Одлуке о усвајању Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Бојник за 2023. годину, Решења о давању сагласности на План рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Бојник за 2024. годину. На дневном реду су се нашли и усвојени су и Предлози Решења о давању сагласности на Прву измену Програма пословања ЈП за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“ у Бојнику за 2024. годину, Предлог Решења о давању сагласности на Прву измену Програма субвенција ЈП за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“ у Бојнику за 2024. годину, као и предлози везани за усвајање извештаја  о извршењу буџета образовних установа и Центра за социјални рад.

2 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАКАЗАНА ЗА 01.04.2024

ОБАВЕШТЕЊЕ

Скупштина општине Бојник обавештава јавност да ће се 2. седница Скупштине општине Бојник одржати дана 01.04.2024. године, у сали Установе дом културе „Бојник“ Бојник, Трг слободе 22, 16205 Бојник, са почетком у 10:00 часова.

Дневни ред можете преузети у pdf формату

ДНЕВНИ РЕД

НЕБОЈША НЕНАДОВИЋ ПО ЧЕТВРТИ ПУТ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОЈНИК

Данас је у Бојнику одржана Конститутивна седница, за председника општине Бојник по четврти пут је изабран Небојша Ненадовић, а за његовог заменика Дејан Стојановић.

За председника Скупштине изабран је Младен Ђорђевић, за његовог заменика Далибор Љубеновић. За секретара је постављена Јелена Јанковић, која је на том месту била и у претходном сазиву. На конститутивној седници најпре је размотрен Извештај Општинске изборне комисије општине Бојник о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Бојник на бирачким местима на територији општине Бојник, одржаних 17. децембра 2023. године, поновног гласања на изборима за одборнике Скупштине општине Бојник, одржаног 30. децембра 2023. године и поновног гласања на изборима за одборнике Скупштине општине Бојник, одржаног 11. јануара 2024. године. Затим се приступило Образовању Верификационог одбора који је поднео и свој извештај.     На седници су потврђени мандати одборника Скупштине општине Бојник, а након тога уследио је избор председника Скупштине општине Бојник, његовог заменика, секретара скупштине и избор председника општине Бојник и његовог заменика. У изјави за медије председник општине Бојник Небојша Ненадовић истакао је да ће приоритет у нередном периоду бити ангажовање пројектног тима и реализација бројних економских, инфраструктурних, културних и социјалних пројеката. Од 27 одборника листа Александар Вучић – Бојник не сме да стане има 21, СПС једног, а Народни покрет Србије – Милица Ђурђевић Стаменковски 5 одборника. На овој седници забрани су и чланови Општинског већа, а то су Драган Стојановић, Дејан Јовановски, Сања Јовановић, Стојан Виденовић и Милан Стојановић.

ПРВА – КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАКАЗАНА ЗА 01.02.2024

ОБАВЕШТЕЊЕ

Привремени орган општине Бојник обавештава јавност да ће се прва – конститутивна седница Скупштине општине Бојник одржати дана 01.02.2024. године, у сали Установе дом културе „Бојник“ Бојник, Трг слободе 22, 16205 Бојник, са почетком у 10:00 часова.

Дневни ред можете преузети у pdf формату

ДНЕВНИ РЕД

ДАНАС ЈЕ ОБЕЛЕЖЕН 7. ОКТОБАР ДАН ОПШТИНЕ БОЈНИК

Свечаном седницом Скупштине обележен је 7. октобар Дан општине Бојник. Свечаност је започела интонирањем химне Републике Србије.

Обраћајући се приситнима председник Скупштине општине Драгиша Димитријевић поздравио је присутне госте из суседних градова и општина као представнике војске, полиције, правосудних органа и великодостојнике Српске православме цркве. Димитријевић је нагласио да је општина Бојник за протеклих годину дана ишла путем напретка и просперитета, а то је остварено захваљујући појединцима и колективима који су допринели да Бојник оствари услове за свеопшти развој. Овај дан како је казао Димитријевић је вечни залог за даље напредовање захваљујући славном војевању предака који су ослободили пусторечки крај 7. октобра 1918. године. Након приказаног филма о резултатима оствареним између два октобра у продукцији наше телевизије председник општине Бојник Небојша Ненадовић истакао је да је ово место упркос неповољном геополитичком и географском положају успело да захваљујући подршци Владе Републике Србије, а посебно разумевању председника Александра Вучића постане привлачно место за даља улагања што потврђује Агроиндустријска зона у коју је уложена сума од милион евра и која је инфраструктурно опремљена и чека инвеститоре. Он је нагласио да је за ову зону заинтересован потенцијални инвеститор. Ненадовић је најавио за наредни период и изградњу хотела у Доброј Води, као и уређење центра места изградњом кружног тока. На овом скупу заслужним појединцима додељене су Октобарске награде, захвалнице и признања. Октобарске награде општине Бојник за 2023. годину уручене су  Николи Селаковићу, министру за рад, борачка и социјална питања за изузетан допринос унапређењу социјалне заштите и подршке породицама на територији Бојника, Јездимиру Младеновићу за залагање у области донација и помоћи око реализације започетих пројеката на пољу инфраструктуре и Милошу Шики Милошевићу за допринос у развоју културе. Октобарске захвалнице добили су Јана Дојчиновић, одбојкашица Женског одбојкашког клуба Пуста река за изузетан допринос у афирмацији спорта, Милан Благојевић за залагање  око уређења обкјеката које користи предшколска установа „Ђука Динић“ и Леа Стојановић најбоља играчица КУД „Белац“.   Спортска признања ове године припала су Ивици Аранђеловићу за промоцију Бојника у области планинарства и Јани Михајловић одбојкашици „Пусте реке“. У име награђених обратио се Милош Шика Милошевић.   У уметничко забавном делу програма наступили су Ивица Стојановић, професор музике и Камерна група Бисер из Лесковца која је извела етно мелодије.  

ОДРЖАНА 27. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Одборници су на овој седници најпре разматрали Предлог Одлуке о додељивању награда и признања општине Бојник за 2023. годину.

Одлуком одборника Октобарске награде општине Бојник за 2023. годину биће уручене Николи Селаковићу министру за рад, борачка и социјална питања за изузетан допринос унапређењу социјалне заштите и подршке породицама на територији Бојника, Јездимиру Младеновићу за залагање у области донација и помоћи око реализације започетих пројеката на пољу инфраструктуре и Милану Шики Милошевићу за допринос у развоју културе. Спортска признања ове године припала су Ивици Аранђеловићу за промоцију Бојника у области планинарства и Јани Михајловић одбојкашици „Пусте реке“. На седници је усвојен и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о извршењу рачуна буџета општине Бојник за период 01.01.2023. године до 30.06.2023. године, као и   Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о реализацији програма пословања са финансијским извештајем и извештајем ревизора ЈП за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“ са седиштем у Бојнику за период 01.01.2022. године до 31.12.2022. године. Локални парламент позитивно се изјаснио и о Предлогу Одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем и извештајем ревизора ЈКП „Јединство“ Бојник за период од 01.01.2022. године до 31.12.2022. године, Предлогу Одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем ЈКП „Јединство“ Бојник за период од 01.01.2023. године до 30.06.2023. годину. На дневном реду су била и питања везана за рад образовних установа, а то су Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду ОШ „Станимир Вељковић Зеле“ Бојник за школску 2022/2023 годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о реализацији годишњег плана рада ОШ „Стојан Љубић“ Косанчић за школску 2022/2023 годину,        Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о остварености годишњег плана рада ТШ „Бошко Крстић“ Бојник за школску 2022/2023 годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник за радну 2022/2023 годину,    Предлог Решења о давању сагласности на годишњи план рада Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник за радну 2023/2024 годину, Предлог Решења о давању сагласности на Предлог мреже установе за децу Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник за школску 2023/2024 годину и Предлог Решења о давању сагласности на радно време Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник за 2023/2024 годину. Зелено светло добио је и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Центра за социјални рад Бојник са финансијским извештајем за период од 01.01.2023. године до 30.06.2023. године, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бојник, са финансијским извештајем, за период 01.01.2023. године до 30.06.2023. године, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Туристичке организације општине Бојник, са финансијским извештајем, за период од 01.01.2023. године до 30.06.2023. године, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем Установе дом културе „Бојник“ Бојник за период од 01.01.2023. године до 30.06.2023. године, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем Установе спортска хала „Бојник“ Бојник за период од 01.01.2023. године до 30.06.2023. године.

На дневном реду су се нашла и питања везана за Предлог Решења о разрешењу вршиоца дужности директора Установе дом културе „Бојник“ Бојник заједно са Предлогом Решења о именовању вршиоца дужности директора Установе дом културе „Бојник“. због оставке функције вршиоца дужности разрешен је Ненад Јовановић, а за в.д директора именован је Ивица Аранђеловић који се одборницима у кратком обрачању захвалио на поверењу.   У допуни дневног реда пред одборницима су се нашла и питања везана за предлоге одлука о покретању поступка за пренос јавне својине са непокретности у својини Републике Србије на општину Бојник.

Како је истакао заменик председника општине Дејан Стојановић са Републичком дирекцијом за имовину вођени су скоро разговори о преносу објеката некадашњег  млина, пекаре и сервиса јер уколико локална самоуправа буде њихов титулар лакше ће се одредити њихова права намена.

На овом скупу одборници су информисани да ће се Свечана седница Скупштине општине поводом Дана општине одржати 7. октобра са почетком у 11 сати у Дому културе.  

28. СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАКАЗАНА ЗА 07.10.2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

Скупштина општине Бојник обавештава јавност да ће се 28. седница Скупштине општине Бојник (свечана седница поводом обележавања Дана општине Бојник) одржати дана 07.10.2023. године, у сали Установе дом културе „Бојник“ Бојник, Трг слободе 22, 16205 Бојник, са почетком у 11:00 часова.

27 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАКАЗАНА ЗА 05.10.2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

Скупштина општине Бојник обавештава јавност да ће се 27. седница Скупштине општине Бојник одржати дана 05.10.2023. године, у сали Установе дом културе „Бојник“ Бојник, Трг слободе 22, 16205 Бојник, са почетком у 10:00 часова.

Дневни ред можете преузети у pdf формату

ДНЕВНИ РЕД