Архиве категорија: Спорт

Председник примио Прваке Србије

Екипа основне школе „Станимир Вељковић Зеле“ предвођена професором Дејаном Давидовићем, тријумфовала је на такмичењу Републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова. Они су у финалу савладали екипу Борче резултатом 2:1 и освојили златну медаљу.

Златне фудбалере из Бојника, у свом кабинету, примио је Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, који се захвалио младим Шампионима што су осветлали образ општине Бојник и честитао им освојено Прво место.

„Млади фудбалери су у потпуности оправдали очекивања и заслужили овај пласман, јер после вишемесечног напорног рада ово је круна њихове досадашње каријере“ – казао је Ненадовић.

Злато су Бојнику донели: Страхиња Динић, Ненад Голубовић, Александар Сејдић, Немања Арсић, Богдан Алексић, Александар Арсић, Дарко Љубеновић, Никола Станковић, Богдан Веселиновић, Лазар Петровић и Александар Јовановић.

Општина Бојник је, ове године, донела Правилник о награђивању ученика. Ученици који репрезентују своје школе и општину Бојник на републичким такмичењима, из свих области, и освоје једно од прва три места добијају новчане награде. Златни момци Бојника добили су новчане награде у износу од по 15.000 динара за освојено Прво место.

„Била ми је, изузетна, част да радим са овако сјајном генерацијом, са изузетним момцима, уз то одличним ученицима и морам да нагласим изузетним професионалцима, који су све обавезе испуњавали на прави начин.“ истакао је професор Дејан Давидовић.bojnik_2017_05_17_060000

„Најтеже је било првог дана, после две нерешене утакмице, било је доста напето, тамо су нас мало потцењивали и понижавали јер долазимо из малог места, ту смо много психички пали. Сутрадан смо одлучили да дамо максимум од себе, покажемо шта знамо и тако понели титулу првака Србије у малом фудбалу“ – казао је Дарко Љубеновић. Ови момци завршавају осмогодишњу школу, али кажу да ће и даље наставити да се баве фудбалом и то већина у ФК „Пуста Река“, док је Никола Станковић већ прешао у редове ФК Партизан.

Наши основци прваци Србије у малом фудбалу

Екипа основне школе „Станимир Вељковић Зеле“, предвођена професором Дејаном Давидовићем тријумфовала је на такмичењу Републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова. Они су у финалу савладали екипу Борче резултатом 2:1 и освојили златну медаљу.

На такмичењу које је одржано у спортском центру Караташ код Кладова учествовало је 8 екипа из целе Србије. Наша екипа је показала своје квалитете и освојила прво место на Републичком такмичењу у малом фудбалу, тако да смо донели злато нашем Бојнику. У самом центру Бојника имали смо величанствени дочек. Ту су били ђаци са родитељима, колеге наставници, наши суграђани и трубачи, заиста смо сви били изненађени јер овакав дочек нисмо очекивали“ – казао је професор Дејан Давидовић.

Поносни смо на нашу децу, то је прва наша мушка екипа која је освојила злато. До сада су нам у Бојник златне медаље доносиле девојчице, а сада су злато освојили и дечаци. Верујте, ово је јако велики успех за нашу децу, као и за нашу школу јер је екипа из Бојника понела титулу првака Србије у малом фудбалу. Дочекали смо их како доликује, јер су они то заиста и заслужили. Искористила бих прилику да се захвалим Председнику општине Небојши Ненадовићу, као и целокупном руководству општине Бојник јер су обезбедили новчана средства за одлазак на ово такмичење“ – рекла је Рада Крстић, директорка основне школе „Станимир Вељковић Зеле“.

Златне фудбалере ће сутра у свом кабинету примити Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић.

Основци из Бојника једини на републичком такмичењу

Међуокружно, школско првенство у малом фудбалу, за основне и средње школе, на територији Јабланичког Округа одржано је 05.05.2017. године.

Основна школа „Станимир Вељковић-Зеле“ из Бојника, код дечака основних школа, једна је од победника међуокружног такмичења, које је одржано у Спортској хали „Дубочица“ и Спортској Хали у Бојнику.

Средње школе су наступале у Лесковцу, а ученици и ученице основних школа су наступали у Спортској Хали у Бојнику.

У Бојнику, убедљиво, најбољи су били домаћини и лако су се пласирали на републичко такмичење, победивши екипе из Врањског и Пиротског Округа.

Победници са овог такмичења наступају на републичком такмичењу, које се одржава у Караташу од 15. до 18. Маја.

Из Јабланичког Округа једини представник на републичком такмичењу је Основна школа „Станимир Вељковић-Зеле“ из Бојника.

Спортска хала добила семафоре

Спортска хала у Бојнику добила је и семафоре који су били предуслов како би се одигравале утакмице, тако да хала сада испуњава све потребне услове за даља такмичења, казао је Председник Општине Бојник Небојша Ненадовић и истакао да локална самоуправа није имала додатне трошкове, захваљујући томе што су ови семафори били купљени још пре неколико година а да их је сада извођач радова само прикључио.

У суботу од 20 часова, у спортској хали у Бојнику, женски одбојкашки клуб „Пуста река“ одиграће врло важну утакмицу. То је последња утакмица њихове лиге, оне се налаѕе на другом месту а долази им екипа која је водећа на табели и раѕлика у бодовима је тако мала да је ова утакмица одлучујућа у борби за прво место.

Утакмица „Пуста Река“ – „Партизан“

На стадиону фудбалског клуба „Пуста Река“ у Бојнику одиграна је, пријатељска, утакмица између пионира ФК „Партизан“ из Београда и ФК „Пуста Река“ из Бојника.

Повод за одигравање ове утакмице је прелазак, тринаестогодишњег, Николе Станковића из ФК „Пуста Река“ у ФК „Партизан“.

Овом приликом гости су, фудбалерима из Бојника, донели, на поклон, опрему, која ће, овим младим спортистима, значити пуно.

Поред Николе, ФК „Пуста Река“ има још талентоване деце, која ће, можда, једног дана прећи у ФК „Партизан“.

Одржан 14. карате турнир

Традиционални турнир у каратеу „КУП Бојника 2016“, у организацији карате клуба „ПУСТА РЕКА“, одржан је јуче, по 14-ти пут, у спортској хали у Бојнику.

Турнир у каратеу свечано је отворио председник Општине Бојник Небојша Ненадовић који је свим такмичарима и тренерима пожелео добродошлицу и пуно успеха.

На турниру је учествовало 14 клубова из Србије са укупно 150 такмичара из Бојника , Лесковца, Лебана, Пуковца, Медвеђе, Власотинца,Врања, Беле Паланке, Јагодине, Блаца и Прокупља. Шесторо такмичара карате клуба „Пуста Река-Бојник“ се пласирало и учествоваће на такмичењу КУП Србије 2016, које ће бити одржано 3. децембра на Бањици у Београду.

Карате клуб „Пуста Река-Бојник“ постоји од 1991-ве године, има 25 чланова. Кроз овај клуб прошло је више хиљада такмичара који су освајали медаље како на Републичким тако и на међународним такмичењима, има медаља и са Светског шампионата. Прошле године је Анабела Стефановић освојила друго место док је Никола Денић освојио треће место на светском КУП-у.

Чланови карате клуба „Пуста Река-Бојник“ тренирају у фискултурној сали ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ али нису крили задовољство што сада имају и спортску халу у којој ће, поред овог, бити одржана и многа друга такмичења.

Генерални покровитељ ове спортске манифестације је Општина Бојник.

Постављање реквизита у спортској хали

У спортској хали у Бојнику у току су радови на постављању реквизита.

Између осталог, врши се постављање кошева, стубова и мреже за одбојку, заштитних струњача на стубовима и заштитних мрежа на светларницима.

Како је истакао Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, почетком наредне године планирано је уређење трибина, како би се, током зиме, организовао турнир у малом фудбалу.
У 2017. години планирано је и уређење простора око спорске хале, где ће се одржавати разне манифестације.

Површина хале је око 2.500 метара квадратних, а састоји се од борилишта, спортске хале са трибинама, пратећих просторија, административно-управног дела и техничких просторија.

Вања Удовичић отворио спортску халу

Данас је министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио спортску халу у Бојнику.

Завршни радови на спортској хали финансирани су заједничким средствима Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе па је тим поводом министар у пратњи представника општине Бојник обишао овај спортски објекат.

Он се обратио спортистима који ће користити халу, као и бројној публици при чему је нагласио да подједнако гледа на све општине у Србији као и то да оне које спадају у ред најнеразвијенијих заслужују још већу пажњу и одговорнији начин пословања. Истакао је, такође, и да ће се изградњом овакве спортске сале омогућити и организовање међународних такмичења и бављење свим спортовима.

Желимо да пошаљемо поруку свим грађанима Србије да једнако гледамо Србију, не посматрајући је кроз Београд, желимо да посматрамо и оне општине које се сматрају најнеразвијенијим. Изградњом овакве сале омогућићемо организацију међународних такмићења, а ако причамо о будућности и младима са југа земље, омогућићемо бављење свим спортовима„, рекао је Удовичић.

Поред министра омладине и спорта Вање Удовичића, отварању спортске хале присуствовали су и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, директор Завода за спорт и спортску медицину Горан Бојовић, као и директорка Антидопинг агенције Републике Србије Милица Вукашиновић-Весић.

Површина хале је око 2.500 м2 , а састоји се од борилишта, спортске хале са трибинама капацитета за 1.000 гледалаца, пратећих просторија, административно управног дела и техничких просторија.

Технички преглед спортске хале у Бојнику

Петочлана комисија за технички преглед радова на објекту спортске хале започела је технички преглед објекта спортске хале у Бојнику.

Чланови комисије ће уочене недостатке предочити извођачима радова.

По окончању техничког прегледа хале и отклањања кварова и недостатака биће издато мишљење комисије са препоруком за употребу објекта.