Архиве категорија: Спорт

Каратисти из Бојника трећи у Европи

У  граду Dabrowa Gornicza у Пољској одржано је од 13. до 15. априла  Првенство Европе у оквиру Светске Шотокан карате организације Уједињених нација. Учествовало је  више од  30 земаља. Каратисти из карате клуба „Пуста река“ из Бојника су се такмичили као чланови репрезентације Србије и одбранили 3-ће место и бронзу освојивши 2 пехара и 6 медаља.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић је за каратисте  приредио  пријем . Том приликом им је  честитао на изузетном успеху и изразио своје велико задовољство њиховим успехом као и развојем спорта у Бојнику.

За репрезентацију Србије из карате клуба „Пуста река“ Бојник такмичили су се : Анабела Стефановић, Анђела Миљковић,Александар Стојановић,Никола Денић и Денис Демировић. Предводио их је  тренер проф. Игор Здравковић .

Такмичење је било изузетно јако, наши такмичари су наступали у конкуренцији млађих сениора,поједниначно и екипно. Мушки ката тим, као и микс ката тим освојили су треће место, и одбранили  су титулу са прошлогодишњег  европског првенства.„- каже тренер Игор Здравковић и додаје да после краћег одмора почињу са припремама за светско првенство у Молдавији , где такође бране треће место, и надају се још већем успеху  од овог.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ ЗА ОСНОВЦЕ

Републичко такмичење у рукомету за основне школе почело је данас у Лесковцу и Бојнику. На такмичењу учествује 16 екипа, 8 мушких и 8 женских. У уторак и среду такмиче се дечаци а у четвртак и петак девојчице. Учешће су узеле школе које су се пласирале на ово такмичење које је највеће у школском спорту. Такмичење се одржава на две локације. Група А се такмичи у Спортскорекреативном центру „Дубочица“ у Лесковцу а група Б у спортској хали у Бојнику.

У име Градоначелника и Локалне самоуправе такмичаре је поздравила чланица Градског већа Бранкица Стаменковић и пожелела им пријатан боравак истакавши да је велика част што имамо прилику да угостимо 8 најбољих екипа код дечака и 8 најбољих екипа код девојчица са територије наше државе у рукомету.

На самом отварању присуствовали су представници Рукометног савеза Србије који су поделили укупно 40 оригиналних лопти, свакој екипи по пет.

Екипе које се такмиче у Бојнику:

Пионири:

 • Б1 ОШ „Момчило Настасијевић“ Горњи Милановац
 • Б2 ОШ ”Ђура Јакшић” Зајечар
 • Б3 ОШ „Јован Цвијић“ Зубин Поток
 • Б4 ОШ „Бранко Радичевић“ Врање  

Пионирке:

 • Б1 ОШ „Милан Илић Чича“ Аранђеловац
 • Б2 ОШ  ”Ђура Јакшић” Зајечар
 • Б3 ОШ „Свети Сава“ Косовска Митровица
 • Б4 ОШ „Бранко Радичевић“ Врање

Сатница такмичења у Бојнику:

 • Среда од 9ч-13ч дечаци
 • Четвртак 14ч-18ч девојчице
 • Петак 9ч-13ч девојчице

Бојник добио Нинџа Ратника

Шесдесеттрогодишњи Драган Миленковић из Бојника, саобраћајни полицајац, у пензији, на такмичењу под називом „Дух Бесмртности“, добио је звање „Нинџа Ратника“.

“ Успео сам да испуним свој сан, са вештачким куком и карциномом, постао сам нинџа ратник у 63-години“ – прича Драган Миленковић и захваљује се Председнику општине Бојник, Небојши Ненадовићу, за финансирање његовог учешћа на овом такмичењу.

Школа стоног тениса у Бојнику

У Спортској Хали у Бојнику почела је са радом школа стоног тениса, у присуству деце, родитеља и спортских стручњака у стоном тенису.  У току је упис, свих заинтересованих, у школу стоног тениса.

Са поносом могу да кажем да је ово пета школа спорта, која је отворена, у кратком временском периоду. Волео бих да ова Спортска Хала увек буде пуна спортиста и деце“ – рекао је Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић.

Свечано отворен први боксерски клуб у Бојнику

У четвртак 1-ог марта у Спортској хали у Бојнику свечано је отворен Боксерски клуб „Пуста река“ и одржан први трениг. Отварању је присуствовало много званица, а догађај је својим присуством уваличао Председник општине господин Небојша Ненадовић. Како је изјавио, иницијатива за отварање овог клуба је стигла од прослављених боксера који су бранили боје старе Југославије.

Председник клуба Момир Савић је изразио своје изненађење и задовољство бројем полазника, јер се педесетак детета се пријавило у школу бокса. За тренера клуба је ангажован један од најбољих техничара у боксу Бобан Миленковић, бивши боксер „Дубочице“, од кога господин Савић очекује да ће у клубу „избрусити“ велики број талената у боксере и да ће клуб изнедрити шампионе.

Већ у мају месецу ћемо покушати да у Бојнику организујемо прву ревију у боксу, где ће љубитељи бокса са овог простора имати по први пут прилику да уживо виде борбе у рингу.„-каже председник клуба Момир Савић. Такође се захваљује на помоћи локалној самоуправи на челу са господином Ненадовићем и нада даљој сарадњи и подршци око организације ове ревије али и свих других активности клуба.

Нове школе спорта и спортски клубови

Установу Спортска хала У Бојнику посетио је први човек Општине Бојник, Небојша Ненадовић и Председник Скупштине, Дејан Стојановић. У овој установи се завршавају радови на уградњи столица на трибинама,али су и отворене две школе, фудбала и одбојке, а ускоро очекујемо и отварање боксерског клуба.

Буџетом Општине Бојник предвиђено је и уређење платоа испред Спортске хале, као и улице која води до хале.

У Бојнику је оформљен боксерски клуб, чије се просторије налазе у спортској хали. „Захваљујући локалном руководству деца из Бојника и околине  ће моћи да тренирају а клуб почиње са радом 1-вог марта.“- каже Председник боксерског клуба „Пуста река“ Момир Савић. У плану је и уређење кафе-бара у склопу Спортске хале где ће родитељи моћи у пријатном окружењу да се друже и попију кафу, чај или сок док чекају да се деци заврши тренинг.