Архиве категорија: Спорт

Одржан турнир у стоном тенису

У Спортској хали у Бојнику јуче је по први пут одржано такмичење у стоном тенису ,, Бојник 2018,, у организацији стонотениског клуба ,,Пуста Река,, који је отворио председник општине Небоша Ненадовић.

Такмичење се одвијало на девет столова у појединачној конкуренцији, у категоријама сениора,  јуниора, кадета и рекреативаца. Учествовало је укупно 75 такмичара из Врања, Ниша, Крушевца, Крагујевца, Јагодине, Лесковца и Бојника.  Победницима су уручене медаље и захвалнице.

У категорији ЈУНИОРА прва три места освојили су
 1. Вук Вељовић
 2. Матеја Јефтић
 3. Мина Васић / Андрија Стевановић
У категорији КАДЕТИ:
 1. Вук Вељовић
 2. Мина Васић
 3. Михајло Карић / Димитрије Димитријевић
У категорији ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА:
 1. Бојан Јовановић
 2. Градимир Живковић
 3. Милован Јанићијевић / Небојша Стојановић
У категорији РЕКРЕАТИВЦИ:
 1. Иван Гарић
 2. Ђорђе Ђорђевић
 3. Александар Станковић / Владимир Стојановић
У категорији СЕНИОРИ:
 1. Ђорђе Јовић
 2. Бранислав Миленковић
 3. Душан Стаменковић / Душан Миленковић

Покровитељ такмичења је општина Бојник.У знак захвалности председник стоно-тениског клуба ,,Пуста Река,, Бојник Небојша Илић уручио је плакету председнику општине Бојник Небојши Ненадовићу.

ТУРНИР У СТОНОМ ТЕНИСУ У БОЈНИКУ

У недељу 27. Маја, са почетком у 10 сати,  у спортској хали у Бојнику,  стонотениски клуб „Пуста Река“ из Бојника организује турнир у стоном тенису. Такмичари се могу пријавити до Петка 25. маја.

Такмичење ће се одвијати у појединачној конкуренцији,  у категоријама сениора,  јуниора, кадета и рекреативаца.  За најбоље учеснике обезбеђене су награде.

Ревија бокса у Бојнику

У организацији Боксерског клуба  ,,Пуста Река” у Спортској хали Бојник у суботу је одржана прва ревија бокса. Покровитељ ове боксерске манифестције је општина Бојник.

Ревија бокса у Бојнику одржана је на иницијативу председника  новоформираног  БК,,Пуста река” Момира Савића, са циљем да се промовише овај спорт. Од пре два месеца формиран је клуб и заинтересованост деце је велика. На првој  ревији  бокса у Бојнику учествовали су финалисти југоисточне Србије .

Директор Установе спортска хала „Бојник“ Дејан Станојевић каже да је веома задвољан што се овакве спортске манифестације дешавају у хали, и да им је циљ да децу склоне са улице, као и ону која су везана за компјутере извуку из кућа да се баве спортом.

Мечеве су пратили Братислав Ристић из Прокупља  иначе вицешампион света и Европе, седмоструки првак Југославије, троструки освајач златне рукавице, првак Балкана и учесник на Олимпијским играма у Монтреалу 1976. године  и председник Боксерског савеза југоисточне Србије Нинко Миленковић .

На првенсту југоисточне Србије у боксу виђено је десет мечева.

РЕЗУЛТАТИ: Митровић ( Витез-Ниш) – Стојановић ( Арена- Власотинце) 2:0,Петровић (Дубочица – Лесковац) – Ђорђевић ( Радник – Сурдулица) 2:0,Ранчевски ( Раднички – Ниш) – Костадиновић ( Морава ВХ) 2:0, Јанковић ( Дубочица ) – Томић ( Српска част – Врање) 0:2, Сулејмановић ( Раднички – Ниш ) – Величковић ( Радник ) 2:0,  Миловановић ( Српска част ) – Митић ( Хисар – Лесковац) 0:2, Стевановић ( Српска част ) – Петровић ( Рудар- Алексинац) 2:0 , Јанковић ( Витез) – Вучковић ( Топлица- Прокупље) 2:0 , Цветковић ( Српска част) – Иљазовић ( Топлица ) 2:0.

Одбојкашице Пусте реке добиле спортску опрему

Женски одбојкашки клуб ,,Пуста река,, основан је 1996 године,сада има око 90 чланица у три категорије пионирке, омладинке и први тим. У спортској хали оне вредно тренирају три пута недељно.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић, уручио је опрему одбојкашицама.

,,Средства за куповину опреме су обезбеђена из буџета општине, преко програмског финансирања у области спорта за 2017 годину. Први тим је добио тренерке, док су пионирке и омладинке добиле дресове, мајице и штитнике. Веома сам срећан спортска хала је пуна деце, јер наша деца воле спорт и у наредном периоду максимално подржаваћу спортске клубове на територији наше општине” каже први човек општине Бојник.

,,Први тим је ове године солидно је завршио првенство, јер сам ја тим преузео у другом делу сезоне. Нисам тим водио од почетка из разлога што сам био смењен пре три четири године. Захвалио бих се заменику председника општине Ивану Стојановићу, на чију иницијативу сам поново у клубу. Популарност одбојке је велика као некада када је и основан клуб и када смо били један од најуспешнијих клубова на југу Србије. Такмичили смо се у Међурегионалној лиги Лесковац, а највећи успех смо постигли када смо се такмичили у Другој лиги Исток“ , рекао је тренер и један од оснивача клуба Срђан Ивковић Стрико.

Он се овом приликом захвалио председнику општине Бојник Небојши Ненадовићу на подршци. У току је конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката, програма спортских клубава, удружења у области спорта на теритроији општине Бојник за 2018, и ове године као и прошле опредељна су средства у износу од 2.400.000 динара.

Још једна медаља за Бојник

У СРЦ  „Дубочица“  у Лесковцу одржано је, 21.априла, Појединачно првенство југоисточне Србије у олимпијском боксу. По први пут је Бојник имао свог представника на једном боксерском такмичењу овог ранга.  Боксер Предраг Анђелковић, члан Боксерског клуба „Пуста река“ из Бојника,  је  освојио златну медаљу, победивши  у полуфиналу,  техничким нокаутом у првој рунди, боксера   БК ,,Витез“ из Ниша,  а у финалу боксера БК „Хисар“ из Лесковца на поене 3:0.

Овим поводом, представници локалне самоуправе су данас приредили пријем за Предрага Анђелковића, честитали му на постигнутом успеху и изразили задовољство  резултатима које Бојнички спортисти достижу од када им је за бављење спортом доступна Спортска хала и подршка  кроз клубове и школе спортова.

Бојничани ће по први пут моћи уживо да гледају бокс,  12-тог маја,  под покровитељством општине,  у спортској хали ће бити одржана ревија бокса.  Боксоваће аматери али је подршку са трибина најавило више у свету бокса познатих имена.

 

Каратисти из Бојника трећи у Европи

У  граду Dabrowa Gornicza у Пољској одржано је од 13. до 15. априла  Првенство Европе у оквиру Светске Шотокан карате организације Уједињених нација. Учествовало је  више од  30 земаља. Каратисти из карате клуба „Пуста река“ из Бојника су се такмичили као чланови репрезентације Србије и одбранили 3-ће место и бронзу освојивши 2 пехара и 6 медаља.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић је за каратисте  приредио  пријем . Том приликом им је  честитао на изузетном успеху и изразио своје велико задовољство њиховим успехом као и развојем спорта у Бојнику.

За репрезентацију Србије из карате клуба „Пуста река“ Бојник такмичили су се : Анабела Стефановић, Анђела Миљковић,Александар Стојановић,Никола Денић и Денис Демировић. Предводио их је  тренер проф. Игор Здравковић .

Такмичење је било изузетно јако, наши такмичари су наступали у конкуренцији млађих сениора,поједниначно и екипно. Мушки ката тим, као и микс ката тим освојили су треће место, и одбранили  су титулу са прошлогодишњег  европског првенства.„- каже тренер Игор Здравковић и додаје да после краћег одмора почињу са припремама за светско првенство у Молдавији , где такође бране треће место, и надају се још већем успеху  од овог.