Архиве категорија: Спорт

Спортска Хала Бојник добија седишта на трибинама

У Установи Спортска Хала у Бојнику у току је уградња, пластичних, седишта на трибинама, што ће омогућити љубитељима спорта из Бојника и околине да удобније прате спортска дешавања која се одвијају у овој установи.

Очекује се да радови буду завршени до краја овог викенда.

Нове тренерке за фудбалере „Пусте Реке“

Фудбалери фудбалског клуба “ Пуста Река “ из Бојника добили су 18 комплета нових тренерица, захваљујући донацији С.Т.Р “ Боби “ из Бојника.

Власници С.Т.Р “ Боби “ из Бојника познати су љубитељи спорта, а нарочито фудбала и ово је само једна у низу, сличних акција, којом пружају подршку развоју спорта у Бојнику. Више пута су били донатори спортских клубова и већ планирају нове акције на том пољу.

Уручењу ове донације фудбалерима Ф.К. “ Пуста Река “ присуствовали су Заменик Председника општине, господин, Иван Стојановић и Помоћник Председника општине, уједно и Потпреседник фудбалског клуба, господин Бобан Петровић. Донацију је, у име клуба, примио Председник Ф.К. „Пуста Река“ из Бојника, господин Предраг Видојевић, који се, у име играча, захвалио С.Т.Р “ Боби “ из Бојника и власницима уручио захвалницу за изузетан допринос развоју спорта у Бојнику.

Светосавски турнир у ОШ Станимир Вељковић – Зеле

Поводом прославе ђачке славе Свети Сава у Бојнику је организован традиционални турнир.
Такмичили су се ученици од 5-ог до 8-ог разреда,укупно 15 тимова,  и то у малом фудбалу – футсалу, кошарци и одбојци. Финале турнира је одиграно, у суботу 27-ог јануара, на дан Светог  Саве, у Спортској хали у Бојнику. Победници су:

  1. Мали фудбал дечаци ( 5 и 6 разред ) V/2
  2. Мали фудбал девојчице ( 5 и 6 разред ) V/2
  3. Мали фудбал дечаци ( 7 и 8 разред ) VIII/2
  4. Мали фудбал девојчице ( 7 и 8 разред ) VIII/1
  5. Кошарка дечаци ( 7 и 8 разред ) VII/4
  6. Одбојка девојчице ( 7 и 8 разред ) VIII/1

Да се подсетимо, ученици ОШ „Станимир Вељковић-Зеле“ предвођени професором Дејаном Давидовићем , су маја 2017-те,  постали Прваци Србије у малом фудбалу.

 

Жућа заиграо за „Пусту Реку“

К.К. „Пуста река“ из Бојника забележио победу 03.12.2017.  у сусрету са К.К. „Власотинце“ резултатом 96:75 поена.

Без обзира на четворогодишње одсуство са терена, две недеље су биле довољне да  легендарни Слободан Митић Жућа заблиста у тиму „Пуста река“ из Бојника, и да пресудни допринос овој победи. Легендарни Жућа  је прихватио, без обзира на својих 49 година, да до краја сезоне игра за „Пусту реку“ , којој је ова сезона јако лоша. Да је његово ангажовање прави потез показују боља игра тима, који га је спонтано прихватио за вођу и прва победа над „Власотинцем“ резултатом 96:75 поена. На овој утакмици Жућа је заблистао убацивши 6 тројки, за 23 минута игрe 38 поена, од тога 21 узастопно, па је партија коју је пружио обележила утакмицу 8. кола Друге регионалне лиге Исток између Пусте Реке и Власотинца.

Ова победа је „Пустој Реци“ омогућила да се одвоји са дна табеле, сада су на 7-мом месту.

Пре две недеље је дошао у клуб и такорећи игра без тренинга. Дође једном недељно у Бојник и одигра, како одигра. Изванредно се уклопио. Он је легенда лесковачке и српске кошарке и воли да буде вођа на терену. У почетку није хтео да се намеће, али онда су га прихватили и сада је прави вођа. Шта он каже – то је закон – кажу у клубу.

Одбојкашице нижу победе

У Четвртак 30.11.2017. године, у спортској хали у Бојнику, је одиграна, одложена, утакмица 5-ог кола Међурегионалне лиге Лесковац између Ж.О.К. „Пуста Река“ Бојник и Ж.О.К. „Топличанин“ Прокупље. Одбојкашице „Пусте Реке“ победиле су Прокупчанке са 3:1.

Ово је друга, у низу, победа Бојничанки. У предходном колу победиле су тим „БСК“ из Бујановца са истим резултатом и сада се налазе на петом месту табеле овог ранга такмичења.

Ж.О.К „Пуста Река“ Бојник је, извесно време, био без тренера. Од недавно, по доласку новог тренера, уследили су чести тренинзи и упоран рад на побољшању квалитета игре и форми играчица, што је, очигледно, дало резултате и одразило се на резултате и пласман на табели.

Оно што радује навијаче „Пусте Реке“ је, изузетна борбеност и залагање играчица на терену, што обећава добре резултате и побољшање пласмана на табели.

Одбојкашице са новим тренером

После краће паузе Ж.О.К. „Пуста Река“ из Бојника је поново на терену.  У Недељу, у спортској хали у Бојнику, је одиграна  утакмица 2-ог кола  Међурегионалне лиге Лесковац између Ж.О.К. „Пуста Река“ Бојник и Ж.О.К. „Топличанин“ Прокупље.  Резултат је 0:3 за Прокупчанке.

Ж.О.К  „Пуста Река“ Бојник  је, извесно време, био без тренера и ово им је тек први наступ са новим тренером, тако да  пораз од тима, који се налази на врху табеле, у овом рангу такмичења, није довољан показатељ способности и форме ових девојака.

Оно што радује навијаче „Пусте Реке“ је, изузетна борбеност и залагање играчица на терену, што обећава добре резултате и побољшање пласмана на табели.

Кошарка 4. коло

У  спортској хали у Бојнику , у Суботу,  одиграна  је  кошаркашка утакмица 4-тог кола Друге Регионалне лиге Исток између К.К. „Пуста Река“ из Бојника и К.К. „Fair play“  из Ниша.

Нишлије су  у меч ушли као велики фаворити и победили резултатом 68:96, тако да сада деле 1-во место на табели са 8 бодова, док је  К.К. „Пуста Река“ на крају табеле са К.К. „Власотинце“ и 4 бода. У следећем колу К.К. „Пуста Река“ игра са  К.К  „Хајдук Вељко“ из Неготина.