Архиве категорија: Спорт

Одржани 8. спортски сусрети дневних боравака јужне и југоисточне Србије

У Спортској хали у Бојнику,  под покровитељством локалне самоуправе,  у организацији Удружења грађана „Грађански савет општине Бојник“, одржани су 8. Традиционални спортски сусрети Дневних боравака за децу и младе са посебним потребама  јужне и југоисточне Србије.

Спортске сусрете је отворио Бобан Петровић, Помоћник Председника општине Бојник, који је пожелео учесницима, да се поред такмичења, добро друже и добро проведу у Бојнику.

Присутнима се обратио и Саша Дајевић, Председник Удружења грађана „Грађански савет општине Бојник“ и кординатор услуге дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју „Дечија радост“ у Бојнику, који се , посебно, захвалио руководству општине Бојник и Председнику општине Бојник, господину Небојши Ненадовићу за пружену подршку и обезбеђене све услове за одржавање спортских сусрета.

У спортским сусретима учествовало је 12 екипа из јужне и југоисточне Србије са  157 учесника и око 100 пратиоца деце.

Учествовале су екипе из:  Бојника,  Лебана, Лесковца, Власотинца, Владичиног Хана, Врања, Прешева, Пирота, Димитровграда, Ниша, Алексинца, Прокупља.

Учесници су се такмичили у 6 дисциплина и то:
шут на гол,
бацање на кош,
пикадо ,
обарање чуњева,
стони тенис и
скок у даљ.

Најбоље резултате су постигли следећи такмичари:

шут на гол

 1. Горан Веселиновић, Лесковац
 2. Радован Раденковић, Врање
 3. Ганимете Велин, Прешево

бацање на кош

 1. Никола Миланов, Димитровград
 2. Владислав Миленковић, Бојник
 3. Гранит Арифи, Прешево

пикадо

 1. Марина Цветковић, Бојник
 2. Радован Раденковић, Врање
 3. Слађана Танасковић, Власотинце

обарање чуњева

 1. Мирослав Ђорђевић, Врање
 2. Владислав Миленковић, Бојник
 3. Јелена Милић, Прокупље

стони тенис – мушкарци

 1. Дарко Анђелковић. Ниш
 2. Радован Раденковић, Врање
 3. Горан Веселиновић, Лесковац

стони тенис – жене

 1. Слађана Танасковић, Власотинце
 2. Тамара Пешић, Лесковац
 3. Жаклина Станковић, Власотинце

скок у даљ

 1. Мирослав Ђорђевић, Врање
 2. Александар Ѕлатковић, Бојник
 3. Емил Ђорђевић, Димитровград

За победнике су обезбеђене пригодне награде, а за све Дневне боравке и захвалнице.

Највећа награда за све учеснике било је дружење и добра забава.

Након завршетка такмичарског дела , организован је заједнички ручак и дружење уз музику,  у чему су уживали и такмичари и њихови пратиоци.

Руководство општине Бојник, на челу са Председником општине Бојник, господином, Небојшом Ненадовићем, још једном је, на делу, показало разумевање за потребе свих, а пре свега младих.

8. спортски сусрети дневних боравака јужне и југоисточне Србије

Дана 09.09.2017. године, у Спортској хали у Бојнику, одржаће се 8. Традиционални спортски сусрети Дневних боравака за децу и младе са посебним потребама – Бојник 2017.године.

Спортски сусрети се одржавају у организацији Удружења грађана „Грађански савет општине Бојник“ у оквиру кога постоји  Дневни боравак „Дечја радост“ и под покровитељством Општине Бојник и Председника општине, господина Небојше Ненадовића.

Долазак и регистрација учесника биће у термину од 09,00 до 09,45 часова, а отварање спортских сусрета планирано је за 10,00 часова, када ће се учесницима обратити и Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић.

За учешће у спортским сусретима пријављено је 12 Дневних боравака из јужне и југоисточне Србије са  157 учесника и око 100 пратиоца деце.

Учесници ће се такмичити у 6 дисциплина и то:
шут на гол,
бацање на кош,
пикадо ,
обарање чуњева,
стони тенис и
скок у даљ.

За победнике су обезбеђене пригодне награде а за све Дневне боравке и захвалнице.

Након завршетка такмичарског дела за све, пријављене, организован је заједнички ручак

За све информације можета нас контактирати на број телефона:

Саша Дајевић 065/87-81-321

Дан пешачења у Бојнику

Дана 16.09.2017. године, Планинарско бициклистички клуб „Змај са Радана“, у Бојнику, организује Републичку акцију Планинарског савеза Србије „Дан пешачења у Србији 2017“ са почетком у 9 часова.

На иницијативу Министарства омладине и спорта, Планинарски савез Србије покренуо је програм развоја здравих начина живота у Србији кроз рекреативно-спортску дисциплину ПЕШАЧЕЊЕ.  У складу са тим покренута је заједничка акција за све планинарске клубове у Србији „Дан пешачења у Србији“ , а за покретање акције изабран је датум 16. Септембар 2017. године. Акција је уписана у званични календар акција Републичког савеза за 2017. Годину.

Познато је да се грађани Србије недовољно баве рекреацијом, али и кретањем као физтичком активношћу. Циљ акције  Дан пешачења јесте дугорочан – подићи свест о значењу пешачења за здравље и да пешачење, као рекреација, постане здрава навика.

За стазу у Бојнику изабран је део од спортске хале , поред реке, до излаза на регионални пут Бојник –Житни поток и повратак је путем до Бојника.

У оквиру акције „Дан пешачења у Бојнику 2017“, биће организовано такмичење у спремању војничког пасуља. До сада је пријављено преко 10 екипа из Бојника, Лебана и Лесковца.

Програм такмичења:

08:00 – 08:30 Окупљање и регистрација екипа
08:30 – 09:00 Отварање такмичења
09:00 – 14:00 Припремање пасуља
14:00 – 14:30 Оцењивање екипа
14:30 – 15:00 Проглашење победника и додела захвалница

У оквиру такмичења сви окупљени грађани моћи ће да пробају војнички пасуљ који ће им припремити чланови клуба „Змај са Радана“, као и пасуље које припремају такмичари.

Док траје програм биће постављен штанд на коме ће грађани моћи да се упознају са планинарском опремом, као и предавање о значају пешачења и планинарства.

 

ЧЕТВРТИ ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕЂУНАРОДНИ УСПОН НА РАДАН

Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана“ из Бојника, уз подршку општине Бојник, у оквиру културно-туристичке манифестације Бојничко лето, организовао је планинарску акцију „Четврти међународни успон на Радан“, планинарски догађај, који је постао традиционалан.

Ове године ПБК „Змај са Радана“ организовао је успон на Петров врх 1150м и Камен 954м који се иначе налазе на грбу клуба. Због благог терена и не превелике висинске разлике од око 520 м, стаза је доступна планинарима и излетницима свих узраста и свих нивоа планинарског искуства.

Акцију је подржао и први човек општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, који је, овом приликом, нагласио да је акција већ постала традиционална и обећао да ће организација, из године у годину, бити све боља и боља.

Стаза до Петровог врха, дужина је 15 км, висинска разлика 520 мнв и спада у средње тешке стазе. Стаза води кроз село Боринце, поред сеоске цркве, затим кроз махалу Остатовци, са старим кућама кованицама, преко шумских путева , кроз „камену шуму“ до врха Петрова гора, који је шумовит и где је температура нижа за 15-ак степени у односу на температуру  у подножју планине и на коме се налази и црква посвећена Светом Петру и Павлу. Поглад са видиковца Камен је један од најлепших погледа у Србији.

Планина Радан простире се на југу Србије, између области Топлица и Пуста река. Окружена је планинама Соколовицом, Арбанашком планином, Пасјачом, Видојевицом и Гољаком. Границе Радана су реке Топлица на северу и Јабланица на југу. Радан је углавном обрастао столетном листопадном шумом, на појединим деловима има и четинара, а и пашњака. Највиши врх Радана је Шопот, са висином од 1409 м, поред њега ту су још Петрова гора 1150м, Камен 954м и Соколов вис 1370м.

Покровитељ ове акције, која је одржана у оквиру „Бојничког лета“ је општина Бојник. Организатор, Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана“, за све учеснике, обезбедио је бесплатан ручак и изненадио учеснике,бесплатним, освежењем, пивом на самом Петровом врху, а у повратку сладоледом.

 

Змајеви са Радана у акцији

У склопу припрема за „Четврти, међународни, успон на Радан“, чланови планинарско-бициклистичког клуба „Змај са Радана“ из Бојника, јуче, су извели акцију уређења стазе, којом ће се кретати учесници, овог, традиционалног, планинарског догађаја.

Чланови планинарско-бициклистичког клуба су, још једном, прошли, уредили и проверили стазу , као и сама одредишта, Петров Врх и врх Камен.

Стаза за кретање планинара је, одлично уређена и видно обележена.

Добродошли,
Очекујемо Вас.

Традиционални успон на Радан

Поштовани планинарски пријатељи,

Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана“ Бојник
и општина Бојник, позивају вас на

„ЧЕТВРТИ ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕЂУНАРОДНИ УСПОН НА РАДАН“
(врхови Петров врх 1150 м и Камен 954м)
29.Јул 2017. године (субота)

Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана“ из Бојника, уз подршку општине Бојник, у оквиру културно-туристичке манифестације „Бојничко лето“, организује планинарску акцију „Четврти међународни успон на Радан“, планинарски догађај, који је постао традиционалан.

Планина Радан простире се на југу Србије, између области Топлица и Пуста река. Окружена је планинама Соколовицом, Арбанашком планином, Пасјачом, Видојевицом и Гољаком. Границе Радана су реке Топлица на северу и Јабланица на југу. Радан је углавном обрастао столетном листопадном шумом, на појединим деловима има и четинара, а и пашњака. Највиши врх Радана је Шопот, са висином од 1409 м, поред њега ту су још Петрова гора 1150м, Камен 954м и Соколов вис 1370м.

Ове године ПБК „Змај са Радана“ организује успон на Петров врх 1150м и Камен 954м који се иначе налазе на грбу клуба. Због благог терена и не превелике висинске разлике од око 520 м, стаза је доступна планинарима и излетницима свих узраста и свих нивоа планинарског искуства.

Место окупљања и поласка је село Боринце, које се налази на удаљености од 17 км од Бојника,  у самом подножју планине Радан. Асфалтни пут до села Боринца је видно обележен и и могуће је доћи аутомобилима, комбијима, аутобусима и другим превозним средствима. Детаљније информације на web страни села Боринце

Опис стазе: „Стаза до Петровог врха“, дужина 15 км, висинска разлика 520 мнв и спада у средње тешке стазе. Стаза води кроз село Боринце, поред сеоске цркве, затим кроз махалу Остатовци, са старим кућама кованицама, преко шумских путева , кроз „камену шуму“ до врха Петрова гора, који је шумовит и где је температура нижа за 15-ак степени у односу на температуру  у подножју планине и на коме се налази и црква посвећена Светом Петру и ПавлуПоглад са видиковца Камен је један од најлепших погледа у СрбијиУ повратку, враћамо се делимично истим путем а делом кроз шуму. Предвиђено време преласка 5 сати. Воде има у селу Боринцу! Стаза је одлично уређена и обележена.

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:
Субота 29.07.2017. године 

08.00 – 08.50 – Окупљање и пријављивање учесника у селу Боринце,

До села води асфалтни пут којим саобраћају и аутобуси.
До Бојника се може доћи:
1) из правца Ниша: старим путем за Лесковац, преко Дољевца и Брестовца. У центру Брестовца скреће се десно. Пут је целом дужином асфалтни и њиме саобраћају аутобуси. Удаљеност Ниш – Бојник – дом на Радану износи 65 км у једном правцу.
2) из правца Лесковца: асфалтним путем, удаљеност до центра Бојника је 21 км;
3) из правца Лебана: асфалтним путем, удаљеност до центра Бојника је 12 км;
4) из правца Прокупља: асфалтним путем преко планине Видојевице, удаљеност до центра Бојника је 39 км.

08.50 – 09.00 – Свечано отварање акције и полазак на стазу.
11.15 – 11.45 – Излазак на врх Свети Петар (1150 м).
11.45 – 12.15 – Боравак на врху. Ручак, заједничко фотографисање, посета цркви… 
12.15 – 12.15 – Полазак ка врху Камен.
12.45 – 12.45 – Излазак на врх Камен (954 м).
12.45 – 13.15 – Боравак на Камену, једном од најлепших видиковаца у Србији.
13.15 – 13.15 – Полазак са Камена ка Боринцу.
15.00 – 15.00 – Долазак у село Боринце.
15.00 – 16.30 – Ручак.
16.30 – 17.00 – Подела захвалница и признања.
17.00 – 18.00 – Дружење уз културно-уметнички програм.

18.00 – Завршетак Акције.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ :

 • ПБК „Змај са Радана“ обезбеђује водиче на стази као и медицинску екипу која ће бити стационирана у Боринцу.

 • На стази је неопходно придржавати се упутстава водича као и одредаба „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“. Учесници акције учествују на акцији на сопствену одговорност. Сви учесници морају имати одговарајућу обућу и одећу и опрему за кретање у летњим условима, и осредњу физичку спрему.

 • Сваки учесник треба да понесе најмање два литара воде. Воде има у Боринцу, на почетку стазе.

 • Обући се у складу са временским условима тога дана. Обавезна обућа за пешачење, креме за сунце, сендвичи, слаткиши, наочаре за сунце…

 • Понети Планинарске књижице, јер на врху постоји печат врха Свети Петар.

 • Сви клубови треба да доставе списак учесника, као и да пријаве кандидате за најстаријег и најмлађег учесника.

 • Учесници који су дошли самостално, треба да се пријаве нашим волонтерима у Боринцу због утврђивања броја учесника и планирања ручка.

 • Учесници из Бојника и Лебана који немају сопствени превоз треба да се јаве организаторима најмање три дана раније због организовања превоза.

 • Организатор обезбеђује БЕСПЛАТАН РУЧАК ЗА СВЕ УЧЕСНИКЕ и потребно је понети Порције и прибор за јело.

Моле се клубови који организовано долазе,  да два дана раније, пријаве приближан број учесника због планирања и организовања бесплатног ручка.

И Н Ф О Р М А Ц И Ј Е:
– Ивица Аранђеловић, председник клуба, 063/109-88-30
– Саша Дајевић, потпреседник клуба, 065/87-81-321
– Бобан Петровић, потпредседник клуба, 062/37-56-78

Председник примио Прваке Србије

Екипа основне школе „Станимир Вељковић Зеле“ предвођена професором Дејаном Давидовићем, тријумфовала је на такмичењу Републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова. Они су у финалу савладали екипу Борче резултатом 2:1 и освојили златну медаљу.

Златне фудбалере из Бојника, у свом кабинету, примио је Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, који се захвалио младим Шампионима што су осветлали образ општине Бојник и честитао им освојено Прво место.

„Млади фудбалери су у потпуности оправдали очекивања и заслужили овај пласман, јер после вишемесечног напорног рада ово је круна њихове досадашње каријере“ – казао је Ненадовић.

Злато су Бојнику донели: Страхиња Динић, Ненад Голубовић, Александар Сејдић, Немања Арсић, Богдан Алексић, Александар Арсић, Дарко Љубеновић, Никола Станковић, Богдан Веселиновић, Лазар Петровић и Александар Јовановић.

Општина Бојник је, ове године, донела Правилник о награђивању ученика. Ученици који репрезентују своје школе и општину Бојник на републичким такмичењима, из свих области, и освоје једно од прва три места добијају новчане награде. Златни момци Бојника добили су новчане награде у износу од по 15.000 динара за освојено Прво место.

„Била ми је, изузетна, част да радим са овако сјајном генерацијом, са изузетним момцима, уз то одличним ученицима и морам да нагласим изузетним професионалцима, који су све обавезе испуњавали на прави начин.“ истакао је професор Дејан Давидовић.bojnik_2017_05_17_060000

„Најтеже је било првог дана, после две нерешене утакмице, било је доста напето, тамо су нас мало потцењивали и понижавали јер долазимо из малог места, ту смо много психички пали. Сутрадан смо одлучили да дамо максимум од себе, покажемо шта знамо и тако понели титулу првака Србије у малом фудбалу“ – казао је Дарко Љубеновић. Ови момци завршавају осмогодишњу школу, али кажу да ће и даље наставити да се баве фудбалом и то већина у ФК „Пуста Река“, док је Никола Станковић већ прешао у редове ФК Партизан.