Архиве категорија: ИЗДВАЈАМО

Уређење атарских путева у селу Славник

У селу Славник, у општини Бојник, у току су радови на уређењу атарских путева.

Уређење ових путева омогућиће житељима Славника и околних села лакши приступ до својих имања, ораница, воћњака и на тај начин им олакшати свакодневни живот и рад.

Интернет преко оптичког кабла

У општини Бојник у току су радови на постављању оптичког кабла и увођењу брзог интернета.

Увођење брзог интернета, омогућиће праћење развоја нових технологија и увођење, многих, нових сервиса, који ће, грађанима, пружати многе услуге и олакшати комуникацију са локалном самоуправом.

Златни котлић Бојника 2017

У организацији Туристичке организације, а под покровитељством Општине Бојник, на платоу испред спортске хале, одржано је 2-го по реду такмичење у припремању рибље чорбе под називом   „Златни котлић Бојника 2017-те“.

На такмичењу су учествовале следеће екипе:

 1. Спортска хала – Бојник –  Бојан Јовановић
 2. Горштак – Прокупље – Бобан Радовановић
 3. Раде Немац – Бојник – Јовановић Раде
 4. Сремуш – Прокупље – Александар Драмићанин
 5. Чупакабра – Лапотинце – Душан Пејчиновић
 6. Змај са Радана 1 – Бојник – Милица Стојановић
 7. Гуди, гуди, риба буди – Бојник – Босиљка Денић
 8. Ја и моја риба – Бојник – Звонимир Петковић
 9. Змај са Радана – Бојник – Саша Дајевић
 10. ТШ „Бошко Крстић“ – Бојник – Тијана Костић
 11. Предшколска установа „Ђука Динић“ – Бојник – Биљана Стојановић
 12. Риболовци – Куршумлија – Теодосић Слободан
 13. Златни шевар – Бојник – Слободан Ђенић
 14. ТО „Медвеђа“ – Медвеђа – Милош Филиповић
 15. Гавгаљи – Придворица – Никола Ристић

О квалитету најбоље припремљене рибље чорбе одлучивао је трочлани жири у саставу:

 1. Милена Станисављевић – Мала Црквица – домаћица – добитница Октобарске награде
 2. Јован Марјановић – Лесковац – економиста за угоститељство и туризам
 3. Драган Битковић – Лесковац – риболовац

а на основу следећих критеријума:  укус, квалитет речне рибе, боја и масноћа специјалитета.

Стручни жири је одлучио да прва 3 места на овом такмичењу припадају:

 1. Риболовац – Куршумлија
 2. ТШ „Бошко Крстић“ – Бојник
 3. Горштак – Прокупље

Слободан Теодосић, вођа победничке екипе, изјавио је да је тајна за припремање ове чорбе љубав према реци, риби и кулинарству. Ово им је друго такмичење и друга награда. Овдашња организација је фантастична а најачи утисак су оставили трубачи,  лепа aтмосфера и добро друштво.

На такмичењу су учествовале екипе из Бојника, али и околине, из Куршумлије, Прокупља и Медвеђе, што говори о заинтересованости за Бојник и ово такмичење и нади да ће постати традиционално.

По проглашењу победника посетиоци су могли да уживају у дегустацији рибљих чорби, а током целог  такмичења посетиоце и такмичаре су забављали КУД „Белац“ и трубачи.

17. Седница Скупштине општине Бојник

На Седници 17-тог скупштинског заседања општине Бојник одборници су разматрали и усвојили 48 тачака дневног реда.

На самом почетку седнице саопштено је да су формиране две, нове одборничке групе, “ Покрет снага Србије БК „, коју чине одборници Небојша Радоњић, Миломир Љубић, Аца Јовановић, Биљана Јанковић и Милош Станојевић и одборничка група независних одборника, коју чине Дејан Тасић, Јовица Николић, Светлана Ценић и Дејан Цветковић.

Буџет општине Бојник, након ребаланса, који је Скупштина усвојила износи 488.213.490 динара. Ребалансом је буџет повећан за 12.777.635 динара, у односу на предходну одлуку о буџету. Одборници су усвојили извештај о извршењу буџета од 01.01.2017 до 30.06.2017. године.

Одборници СО Бојник усвојили су и Одлуку о измени и допуни средњорочног програма уређења грађевинског земљишта и Одлуку о измени и допуни програма уређења грађевинског земљишта за 2017. годину.

У наставку Седнице усвојен је Предлог Одлуке о усвајању Предлога за измену и допуну Статута општине Бојник.

Скупштина је усвојила и неколико Одлука, које се тичу комуналне делатности. Одборници су одлучивали и о Извештају о раду Општинске Управе, ЈКП „Јединство“, ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“, ТШ „Бошко Крстић“, Предшколске Установе „Ђука Динић“, Фонда за развој пољопривреде, Цетра за сецијални рад, Народне библиотеке „Вук Караџић“, Туристичке организације, Дома Здравља, Установе „Спортска Хала Бојник“, као и извештај о раду, Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о првој и другој измени и допуни програма пословања, са финансијским планом за 2017.годину и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Програма субвенција Јавног Предузећа за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“.

На Седници су усвојена Решења о разрешењу и именовању члана Комисије за родну равноправност, Савета за борбу против корупције, Управног Одбора Предшколске Установе „Ђука Динић“, Школског Одбора ОШ „Стојан Љубић“, као и чланова школског Одбора ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“.

Обележен Дан општине Бојник

Свечаном седницом обележен је Дан општине Бојник, 10. Октобар. Седницу је отворио Председник Скупштине општине, господин, Дејан Стојановић.

На почетку седнице приказан је получасовни филм о Бојнику.

Како је Дан општине прилика да се осврне на протеклих 12 месеци и потсети на постигнуте резултате у протеклих годину дана, приказан је и документарни филм “ Између два Октобра „.

На овом скупу, Председник општине, господин, Небојша Ненадовић, обратио се, својим експозеом, присутнима, и изнео визију даљег развоја општине Бојник.

На свечаној седници, заслужне институције и појединци добили су Октобарске награде, а новчане награде од по 30.000 динара, добиле су две ученице генерације.

Октобарске награде добили су:

 1. Зоран Јовановић из Придворице, за изузетан допринос књижевном стваралаштву;
 2. Народна библиотека „Радоје Домановић“ из Лесковца, за изузетан допринос у области културе;
 3. Трубачки оркестар Небојше и Феата Сејдића, за изузетан допринос у области културе;
 4. Зоран Петковић из Лебана, за изузетан допринос у развоју струке:
 5. Радомир Тасић из Косанчића, за посебне заслуге у раду:
 6. Милена Станисављевић из Мале Црквице, за допринос у развоју туризма:
 7. Милорад Станимировић из Каменице, за допринос у развоју пчеларства:
 8. Бобан Радовановић из Прокупља, за изузетан допринос у развоју пољопривреде

Посебну захвалницу добио је  мајор  мр Драган  Милић из Лесковца, за изузетан допринос изради Плана одбране општине Бојник.

Ученице генерације  Анђела Денић из ОШ  „Станимир Вељковић – Зеле“ и Драгана Стојковић из Техничке школе „Бошко Крстић“ добиле су новчане награде од по 30 000,00 динара.

У име награђених, присутнима се захвалио Зоран Јовановић.

Свечана седница завршена је наступом вокално инструменталног састава „Константин“ из Ниша, а у центру Бојника,  овим поводом, наступили су трубачки оркестар Небојше и Феата Сејдића из Бојника и КУД „Белац“ из Придворице.

Нова фабрика у Косанчићу

Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, са сарадницима обишао је просторије нове фабрике, Турског инвеститора, господина Шиљика, која ће бити отворена до краја месеца у Косанчићу.

„Фирма CASH COLLECTION бави се производњом мушких и женских кошуља и своје производе извози на страно тржиште. Ово је наша прва инвестиција у Србији“ – рекао је власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик.

Завршена друга деоница пута Мала Црквица-Граница

Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, и Председник Скупштине општине Бојник, господин Дејан Стојановић, обишли су село Мала Црквица, где су завршени радови на асфалтирању друге деонице пута Мала Црквица – Граница, у дужини од 750 метара. Вредност инвестиције је око 3.800.000 динара.

Прва деоница је урађена прошле године, када је асфалтирано, првих 1.000 метара пута. Ово је друга деоница, а ускоро ће почети радови на трећој деоници пута.

Трећа деоница пута била је планирана, за асфалтирање, до краја године, али домаћинским пословањем обезбеђена су средства, тако да ће, одмах, по усвајању ребаланса буџета за ову годину, бити расписан тендер за завршетак треће фазе радова, чиме ће бити спојен асфалтни пут са постојећим, тако да ће путни правац Бојник – Граница бити, у потпуности, асфалтиран.