Архиве категорија: ИЗДВАЈАМО

Пролећна вожња бицикала

Туристичка организација општине Бојник организује прву „Пролећну вожњу бицикала“ намењену свим љубитељима природе, рекреације и ових двоточкаша.

Дружење се организује 28.априла (субота) испред спортске хале „Бојник“ са почетком од 10:30 часова.

Позивамо све „од 7 до 77″ да на ову забаву дођу својим бициклама и понесу добру вољу.

По завршетку вожње, ТО Бојник је обезбедила оброк и пиће, као и мајце за све учеснике.

Контак телефон за информације: 062 / 8555-259 Никола

К.У.Д. „Белац“ прославио 20 година рада

Група ентузијаста из Бојничког села Придворица пре тачно 20 година формирала је културно уметничко друштво „Белац“. Од тада до сада ово друштво у континуитету ради на очувању фолклора овог дела Србије.

Поводоом 20 година постојања и врло успешног рада, уз подршку локалне самоуправе, Дома културе, Спортске хале, ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ и бројних пријатеља КУД „Белац“ је одржао концерт у Спортској хали у Бојнику. На концерту су сем њих учествовали и КУД „Леминд“ из Лесковца и Куд „Извор“ из Врњачке Бање. Овом приликом КУД „Белац“ је извео сплетове игара из Лесквачког краја и Горњег Понишавља. КУД „Леминд“ је извео игре из Поморавља и Босилеградског крајишта, док су се најмлађи чланови КУД-а „Извор“, који такође ове године, слави исти јубилеј, представили сплетом игара из Шумадије. КУД „Белац“ и КУД „Леминд“ су овом свечаном приликом своју дугогодишњу сарадњу крунисали братимљењем, господин Томислав Марковић уметнички директор КУД „Белац“ уручио је повељу о братимљењу Милану Филиповићу уметничком директору КУД „Леминд“. По братимљењу развило се Ужичко коло у коме су се нашла оба братска друштва као и малишани из КУД „Извор“.

Уметнички директори оба друштва су изразили своје задовољство братимљењем и представили своја друштва и планове за даље. Господин Томислав Марковић нам је говорио о почецима овог друшва. У почетку су у рад друштва били укључени само мештани Придворице али због јако великог интересовања почело се са пријемом заинтересованих са целе Бојничке територије па је сада највећи број, нарочито младих, чланова управо из Бојника. Сада КУД „Белац“, у три старосне категорије, броји више од 70 чланова у фолклорној изворној и певачкој секцији. Од скора се пробе одржавају у Спортској хали у Бојнику.

Ово културно уметничко друштво је било више пута награђивано, а међу своје највеће успехе сматра гостовање у Италији, где је, на позив Српске културне заједнице „Свети Сава“ из Валдања, боравило у периоду од 21. до 23. маја 2016 у Вићенци и одржало целовечерњи концерт у Спортском ценру у месту Корнедо Вицентино.Такође су гостовали у Македонији, Прагу и Софији, где ће поново отићи ове године,а после краће паузе крећу на десетодневну турнеју у Грчку.

Прослави овог јубилеја је присуствовала и госпођа Рада Крстић, директорка ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ и изразила велико задовољатво што се све већи број ђака бави, ван школе, фоклором и спортом, а све мање је на улици.

По завршетку концерта уследило је славље у ресторану, где игри и весељу није било краја, а сала је била мала за тако велики број младих који су играли коло за своју душу као да су једно велико друштво.

 

К.У.Д „Белац“ слави 20 година постојања

Позивамо Вас да у Суботу 21.04.2018. године у 17:00 часова, у Спортској хали у Бојнику, присуствујете прослави 20 година постојања и успешног рада културно-уметничког друштва К.У.Д. „БЕЛАЦ“ из Придворице.

К.У.Д. „БЕЛАЦ“ ће, тим поводом, извести део свог, богатог, репертоара, а придружиће им се гости К.У.Д. „Извор“ из Врњачке Бање и К.У.Д. „Леминд“ из Лесковца.

Круна прославе ће бити братимљење К.У.Д. „БЕЛАЦ“ из Придворице и К.У.Д. „Леминд“ из Лесковца.

23. Седница Скупштине општине Бојник

У Бојнику је одржана седница Скупштине сазвана по хитном поступку

На почетку седнице потвђен је престанак мандата због подношења оставке одборнику Јовици Николићу са изборне листе ,,ГГ Нови људи за нови Бојник Јовица Николић“ и потврђен је мандат одборнику Драгославу Митићу са исте изборне листе.

23.седница Скупштине општине Бојник сазвана је по хитном поступку, због Одлуке о аплицирању општине Бојник у оквиру другог позива ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Усвајање ове одлуке је неопходно ради аплицирања општине Бојник на пројекту Дестинација ,,Ново Светогорие“ – културни,историјски,верски и ходочашки туризам.

Пројекат се реализује у сарадњи са општином Земен у оквиру другог позива ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија 2014-2020, а у складу са тематским програмом унапређења туризма,културног и природног наслеђа све у циљу очувања привредног и културног идентитета територије и интеграције тих вредности у савремени живот.

Каратисти из Бојника трећи у Европи

У  граду Dabrowa Gornicza у Пољској одржано је од 13. до 15. априла  Првенство Европе у оквиру Светске Шотокан карате организације Уједињених нација. Учествовало је  више од  30 земаља. Каратисти из карате клуба „Пуста река“ из Бојника су се такмичили као чланови репрезентације Србије и одбранили 3-ће место и бронзу освојивши 2 пехара и 6 медаља.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић је за каратисте  приредио  пријем . Том приликом им је  честитао на изузетном успеху и изразио своје велико задовољство њиховим успехом као и развојем спорта у Бојнику.

За репрезентацију Србије из карате клуба „Пуста река“ Бојник такмичили су се : Анабела Стефановић, Анђела Миљковић,Александар Стојановић,Никола Денић и Денис Демировић. Предводио их је  тренер проф. Игор Здравковић .

Такмичење је било изузетно јако, наши такмичари су наступали у конкуренцији млађих сениора,поједниначно и екипно. Мушки ката тим, као и микс ката тим освојили су треће место, и одбранили  су титулу са прошлогодишњег  европског првенства.„- каже тренер Игор Здравковић и додаје да после краћег одмора почињу са припремама за светско првенство у Молдавији , где такође бране треће место, и надају се још већем успеху  од овог.

Асфалтирање треће деонице пута до Границе

Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, Председник Скупштине Дејан Стојановић и  заменик председника Скупштине Драган Стојановић, данас су обишли почетак радове на уређењу пута до Границе у дужини од 700 метара.Вредност радова је око 6 милиона динара.

,,Ово је трећа деоница пута од Мале Црквице до Границе. Прва деоница је урађена 2016. године, када је асфалтирано 1000 метара пута. Друга деоница у дужини од 750 метара је урађена прошле године. Завршетом ове деонице  путни правац Бојник – Граница биће у потпуности, асфалтиран“, каже први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Рок за завршетак радова, чији је извођач предузеће ,,Водоградња,, из Пуковца је 30 дана.

Асфалтирање пута у Придворици

Радови на изградњи пута у Придворици одвијају се предвиђеном динамиком.

Радови у дужини од преко 3.000м чија је вредност 310.579 евра, планирано је да буду завршени до 20 јуна.

Пројекат „Изградња приступног пута до културно-верских места у општини Бојник у Србији и општини Земен у Бугарској“ се финансира средствима Европске Уније у оквиру првог позива ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија казао је Председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић, који је заједно са Председником општине Небојшом Ненадовићем и замеником председника Скупштине Драганом Стојановићем обишао радове у Придворици.

,,Општина Бојник аплицираће са два пројекта у оквиру другог позива ИПА програма прегораничне сарадње Бугарска –Србија и то: за партерно уређење спортско-пословног центра и за стварање мобилног мултифункционалног центра за традиционалне догађаје и скупове“, каже Стојановић.