Архиве категорија: ИЗДВАЈАМО

Засијала празнична расвета

У Бојнику су у току припреме за предстојеће празнике.

Засијале су прве новогодишње светиљке. Постављање свечане расвете и украса је и даље у току.

Бојник ће дочекати новогодишње и божићне празнике, лепо украшен и у празничном сјају.

Jавна расправа о нацрту буџета

У Бојнику је одржана јавна расправа о нацрту буџета за 2018-у годину. Јавној расправи присуствовали су Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић, Председник Скупштине, господин, Дејан Стојановић, његов заменик, господин, Драган Стојановић, Начелник Општинске Управе, господин, Небојша Станковић, представници Одељења за финансије као и директори појединих институција и установа.

Да би се постигла транспарентност у трошењу средстава  којима буџет располаже неопходно је учешће грађана у буџетском процесу. Јавна расправа је, стога, најбоља прилика да се чује глас јавности у вези са предложеним пројектима који ће се финансирати из буџета општине и њиховим евентуалним изменама. Мишљење наших суграђана је путоказ за будућност наше општине– рекао је Председник Скупштине општине, господин, Дејан Стојановић.

Председник општине Бојник , господин, Небојша Ненадовић образложио је нацрт буџета општине Бојник  за 2018-у годину. Планирани буџет за 2018 годину је 505.000.000.  динара, већи је од буџета за 2017-у годину који је 488.000.000 динара, има 16 програма, што је за два програма више у односу на ову годину. Највећа средства планирана су за путну инфраструктуру, што је 20% буџета, рекао је први човек општине Бојник , господин, Небојша Ненадовић.

У буџету за 2018 годину за заштиту животне средине планирана су средства у износу од 5 милиона динара ,за развој пољопривреде 10 милиона динара, што је дупло више него ове године, за развој културе око 20 милиона , за развој спорта и омладине планирана су средства нешто мања од 20 милиона динара, за предшколско образовање 38 милиона, за основно 24 милиона и за средње 3.265.000 динара, за социјалну и дечју зашштиту планирано 50 милиона динара– рекао је господин Ненадовић. За здравствену заштиту планирано је 9,5 милиона динара, за развој туризма 7 милиона, док је за комуналну делатност планирано 28 милиона динара, 3 милиона више него у 2017 години. За саобраћај и инфраструктуру планирана су средства у износу 81.933.000 динара.

Председници месних заједница овом приликом изнели су своје предлоге. Највећи број њих односио се на путну инфраструктуру, комуналну делатност, заштиту животне средине и уређење атарских путева. Оно што је занимљиво, већина председника месних заједница су се жалили да имају проблем са крошњама дрвећа, чије су гране уплетене у жице од бандера, а када су лоши временски услови, дува ветар, долази и до прекида у снабдевању електричном енергијом.

Почело постављање новогодишње расвете

У Бојнику су започете припреме за новогодишње и божићне празнике.

Упркос снегу и лошем времену, почело је постављање новогодишње расвете и украса.

Ускоро ће, лепши и бољи, Бојник засијати у пуном сјају, у новом, празничном руху, лепо украшен свечаном расветом.

САОПШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

Да би се постигла транспарентност у трошењу средстава којима буџет располаже, неопходно је и учешће грађана у буџетском процесу. Јавна расправа је стога најбоља прилика да се чује глас јавности у вези са предложеним пројектима, који ће се финансирати из буџета општине и њиховим евентуалним изменама.

Мишљење наших суграђана је путоказ за будућност наше општине. Активна улога грађана ће нам, најбоље, показати како да, убудуће, креирамо наше активности и како да средства буџета користимо у циљу добробити свих нас.

Јавној расправи ће присуствовати представници Одељења за финансије, као и други општински званичници.

Јавна расправа ће се одржати 07.12.2017. године са почетком у 12,00 часова у сали Скупштине општине Бојник.

С поштовањем,

Председник
Скупштине општине
с.р. Дејан Стојановић

Жућа заиграо за „Пусту Реку“

К.К. „Пуста река“ из Бојника забележио победу 03.12.2017.  у сусрету са К.К. „Власотинце“ резултатом 96:75 поена.

Без обзира на четворогодишње одсуство са терена, две недеље су биле довољне да  легендарни Слободан Митић Жућа заблиста у тиму „Пуста река“ из Бојника, и да пресудни допринос овој победи. Легендарни Жућа  је прихватио, без обзира на својих 49 година, да до краја сезоне игра за „Пусту реку“ , којој је ова сезона јако лоша. Да је његово ангажовање прави потез показују боља игра тима, који га је спонтано прихватио за вођу и прва победа над „Власотинцем“ резултатом 96:75 поена. На овој утакмици Жућа је заблистао убацивши 6 тројки, за 23 минута игрe 38 поена, од тога 21 узастопно, па је партија коју је пружио обележила утакмицу 8. кола Друге регионалне лиге Исток између Пусте Реке и Власотинца.

Ова победа је „Пустој Реци“ омогућила да се одвоји са дна табеле, сада су на 7-мом месту.

Пре две недеље је дошао у клуб и такорећи игра без тренинга. Дође једном недељно у Бојник и одигра, како одигра. Изванредно се уклопио. Он је легенда лесковачке и српске кошарке и воли да буде вођа на терену. У почетку није хтео да се намеће, али онда су га прихватили и сада је прави вођа. Шта он каже – то је закон – кажу у клубу.

Одбојкашице нижу победе

У Четвртак 30.11.2017. године, у спортској хали у Бојнику, је одиграна, одложена, утакмица 5-ог кола Међурегионалне лиге Лесковац између Ж.О.К. „Пуста Река“ Бојник и Ж.О.К. „Топличанин“ Прокупље. Одбојкашице „Пусте Реке“ победиле су Прокупчанке са 3:1.

Ово је друга, у низу, победа Бојничанки. У предходном колу победиле су тим „БСК“ из Бујановца са истим резултатом и сада се налазе на петом месту табеле овог ранга такмичења.

Ж.О.К „Пуста Река“ Бојник је, извесно време, био без тренера. Од недавно, по доласку новог тренера, уследили су чести тренинзи и упоран рад на побољшању квалитета игре и форми играчица, што је, очигледно, дало резултате и одразило се на резултате и пласман на табели.

Оно што радује навијаче „Пусте Реке“ је, изузетна борбеност и залагање играчица на терену, што обећава добре резултате и побољшање пласмана на табели.

Копнена Војска у Бојнику

Поводом Дана Копнене Војске и Дана пешадије, припадници Копнене Војске извршили су приказ дела способности,  наоружања и опреме Копнене Војске Србије, уз пригодан програм за све грађане Бојника, а у славу и част наших предака, јунака са Цера, Колубаре и Кајмакчалана.

Овој свечаности присуствовали су: Командант Копнене Војске,  генерал-потпуковник Милосав Симовић, Председник општине Бојник, господин,  Небојша Ненадовић,  руководство локалне самоуправе, ђаци основних и средњих школа, као и многобројни  житељи општине Бојник.

У Бојнику су, у свечаном делу програма, наступили Војни оркестар Ниш и плесна група Копнене Војске „Тамо далеко“,  из гарнизона Врање и Ниш.

Опширније о овом, за Бојник, изузетном догађају на, засебној, web страни О В Д Е

Опширније о овом, за Бојник, изузетном догађају на, засебној, web страни О В Д Е