Архиве категорија: Привреда

Ускоро погон грчке фирме ,, Аутостоп“

На простору од 4.500 метара квадратних некада су се налазиле две фабрике ,,21.мај”, која је производила моторе за потребе фирме  ,,Застава,, из Крагујевца и запошљавала 85-оро људи и такозвана ,,Ексерана,, у којој  је радило 40-оро људи.

У простору некадашње фабрике ,,21. мај“ грчка фирма „Аутостоп“  отвориће нови погон и до краја године упослиће око 70 радника најавио је председник општине Бојник Небојша Ненадовић и додао  мени је драго да људи са територије општине Бојник добију посао, јер на тај начин стварамо боље услове за живот како њима тако и њиховим породицама.

У току су радови на сређивању фабричке хале.Иначе у овом погону фирма „Аутостоп“  ће производити скај који ће се касније користи за израду пресвлака за ауто седишта. Они сада купују овај материјал, а у погону у Бојнику сами ће производити скај казао је Ненадовић.

Расим Љајић обишао нову фабрику кошуља у Косанчићу

Министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић данас је у селу Косанчић посетио будући погон за производњу кошуља, чији је власник турски инвеститор Хајредин Шиљик, власник фирме „CASH COLLECTION“.

Господин Шиљик је, том приликом, рекао да ће производња кошуља почети 1. марта и да ће на почетку бити запослено најмање 30 радника, углавном из места Косанчић и околних села бојничке општине.


Додао је да ће у наредном периоду постепено проширивати производне капацитете и повећавати број запослених.
Турски инвеститор је рекао да ће производња кошуља бити намењена извозу, пре свега у земље Европске уније.

Министар Љајић није крио задовољство оним што је видео и тиме што су страни инвеститори показали интересовање за улагање у општину Бојник.

„Долазак страног инвеститора у Бојник и отварање нових радних места је, за нашу општину, од великог значаја“ – рекао је Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић.

„Фирма CASH COLLECTION бави се производњом мушких и женских кошуља и своје производе извози на страно тржиште. Ово је наша прва инвестиција у Србији“ – рекао је власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик.

„За МЗ Косанчић запошљавање 30 људи значи да ће исто толико породица да обезбеди своју егзистенцију“ – каже Председник МЗ Косанчић, Миодраг Михајловић.

У Косанчићу има 220 домаћинстава у којима живи око 400 становника.

Нова фабрика у Косанчићу

Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, са сарадницима обишао је просторије нове фабрике, Турског инвеститора, господина Шиљика, која ће бити отворена до краја месеца у Косанчићу.

„Фирма CASH COLLECTION бави се производњом мушких и женских кошуља и своје производе извози на страно тржиште. Ово је наша прва инвестиција у Србији“ – рекао је власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Будућим предузетницима, Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић уручио је уговоре за субвенције, за самозапошљавање у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање.

Приоритетни циљ локалне самоуправе је отварање нових радних места, на овај начин али и довођењем страних инвеститора.

15 предузетника је добило субвенције од по 180.000 динара.

Потписан уговор са страним инвеститором

Председник МЗ Косанчић, Миодраг Михајловић и Турски инвеститор, власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик потписали су Уговор о закупу пословног простора у МЗ КОСАНЧИЋ.

Ради се о пословном простору, који се даје у закуп ради обављања производне делатности из домена текстилне индустрије.

Долазак страног инвеститора у Бојник и отварање нових радних места је, за нашу општину, од великог значаја“ – рекао је Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић.

Фирма CASH COLLECTION бави се производњом мушких и женских кошуља и своје производе извози на страно тржиште. Ово је наша прва инвестиција у Србији“ – рекао је власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик.

За МЗ Косанчић запошљавање 15-20 људи значи да ће исто толико породица да обезбеди своју егзистенцију“ – каже Председник МЗ Косанчић, Миодраг Михајловић.

У Косанчићу има 220 домаћинстава у којима живи око 400 становника.