Архиве категорија: Манифестације

Завршено 21. ,,Бојничко лето,,

У  суботу 28.јула треће вечери традиционалног ,,Бојничког лета,, организовано је гастрономско такмичење.  Припремљена су јела на традиционални начин. Оцењивао се поред укуса јела, асортимана и начина припеме и визуелни део, односно естетско сервирање столова.

Трочлани жири којим је председавао Јован Марјановић жирирао је јела предшколске установе ,,Ђука Динић,, из Бојника којој је у категорији установа припало прво место, као и Герентодомаћица из Бојника које су ове године освојиле друго место.  У категорији појединаца прво једногласном одлуком жирија припало је Наташи Стојковић из Бојника, друго Јасмини Голубовић из Црквице, а треће Ружици Ђорђевић из Бојника.

Победницима су уручене дипломе и пригодне награде.

У музичком делу програма посетиоци су имали прилике да уживају у  наступима КУД „Разиграно коло“ из Медвеђе и КУД ,,Белац,, из Придворице.

Организатор ове  тродневне манифестације је Туристичка организација Бојник под покровитељством општине Бојник.

Ове године Бојничко лето подржано је и од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација са 400.000 динара.

Одржан 5. традиционални ,,Успон на Радан”

Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана, у оквиру културно-туристичке манифестације „Бојничко лето“, организовао је  планинарску акцију „Успон на Радан“, планинарски догађај, који је постао традиционалан и одржава се већ пету годину за редом.Успон је организован на врхове Свети Петар (1148 м) и Камен (1050 м).

Место окупљања и поласка је било село Боринце, које се налази на удаљености од 17 км од Бојника,  у самом подножју планине Радан.

,,Дужина стазе је 11 км, а висинска разлика је 532 м. Стаза се прелази за 5-6 сати лаганог хода, задржавање је на врховима Свети Петар и Камен.Врх Свети Петар је шумовит и на њему се налази црква посвећена Светим апостолима  Петру и Павлу.Врх Камен је видиковац са кога се пружа један од најлепших погледа у Србији.Стаза је кружна и добро је уређена и обележена. Спада у ред лакших стаза и прилагођена је свим узрастима“ рекао је председник Планинарско-бициклистичког клуба „Змај са Радана” Ивица Аранђеловић.

У име локалне самоуправе присутне је поздравио помоћник председника општине Бојник Бобан Петровић и пожелео им лепо време и леп провод на планини Радан.

У планинарској акцији учествовало је преко 400 учесника из Бојника, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Београда,Врања, Сурдулице, Крагујевца, Крушевца,Власотинца.

Најстарији учесник акције је учитељица у пензији Јелена Минарди из Ниша која има 99 година, и овде долази већ трећу годину.Планинар је каже 55 година,била је и на планини Мон Блан 1987. године,међутим истиче да Србија има прелепе планине, а  посебно воли Радан.

Госпођа Миларди каже да ће наредне године прославити стоти рођендан на планини Радан.

Најмађи учесник данас био је шестогодишњи Мишо Вук Дајевић.

Покровитељи акције која је одржана у оквиру Бојничког лета су општина Бојник и бројни спонзори, а подршку организатору пружила је Туристичка организација Бојник.

Планинарско-бициклистички клуб „Змај са Радана“ за све учеснике обезбедио је бесплатан ручак.

Од ове године “Успон на Радан” се налази у календару Планинарског Савеза Србије као традиционална акција.

Бојничко Лето – Друго вече

Амадеус је један наших најпопуларнијих бендова који има велике хитове и приређује спектакуларне наступе.

Неколико хиљада људи синоћ у центру Бојника уживало је у хитовима овог бенда и са њима у глас певало сваку песму.

Концерт су отворили песмом ,,Моја земља”, затим су се ређали хитови од самог почетка њихове каријере па све до данас.Чланови бенда приредили су окупљенима два сата врхунске забаве.

На почетку  концерта, Бојан Тасић Џаја се у име ове групе захвалио председнику општине Бојник и Туристичкој организацији на позиву да буду гости на овогодишњем Бојничком лету.

,,Вечерас слободно можемо рећи да смо у нашем крају, јер поред Бојничана, у публици су и  људи из Лесковца, Лебана,Медвеђе,Ниша, једна јужна Србија у малом вечерас је у Бојнику.Лепо је видети вас све вечерас овде и хвала вам на томе“, казао је Бојан Тасић Џаја.

Први човек општине Бојник Небојша Ненадовић синоћ је и званично отворио 21. ,,Бојничко лето”.Он је  поручио грађанима да сигурно долазе бољи дани и да се ускоро очекује отварање нових радних места.

У оквиру друге вечери Бојничког лета одржан је традиционални дечији маскенбал на коме је учествовало 106 малишана,  и ове године жири је донео одлуку да су све маске подједнако добре и сви учесници су добили пригодне поклоне.

Затим су се публици представили Карате клуб ,,Пуста река”,плесна група ,,Степ бy степ” и мажореткиње.

Ове године Бојничко лето подржано је и од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација са 400.000 динара.

Почело 21. Бојничко лето

Традиционална манифестација ,,Бојничко лето,, због лоших временских услова организована је синоћ у Спортској хали.

Пред многобројном публиком концерт је одржао Звезда Гранда Ненад Манојловић, као и оркестар Небојше Сејдића и КУД ,,Белац,, из Придворице и КУД из Доњег Бријања.

Манифестацију ће вечерас у Бојнику свечано отворити Небојша Ненадовић, председник општине, а потом ће уследити  концерт  Амадеус бенда.

Пре свечаног отварања у оквиру 21. Бојничког лета, а у организацији Предшколске установа „Ђука Динић“  из Бојника , биће одржан дечији маскенбал.

У  суботу 28.јула биће одржано гастрономско такмичење.Ове вечери посетиоце моћи ће да уживају у  наступима Удружења „Јабланица“,КУД „Запис“ из Трстеника, КУД „Разиграно коло“ из Медвеђе.

Организатор ове  тродневне манифестације је Туристичка организација Бојник под покровитељством општине Бојник.

Ове године Бојничко лето подржано је и од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација са 400.000 динара.

Почиње 21. Бојничко Лето

Бојничко лето ове године трајаће три дана и биће одржано 26. 27. и 28. јула

Ове године, све три вечери, ове манифестације, биће одржане у Бојнику на централном градском тргу, због трагедије која се догодила у Придворици. У случају лошег времена и непогода манифестација ће бити одржана у Спортској хали Бојник. Гост прве вечери биће Звезда Гранда Ненад Манојловић, рођени брат Раде Манојловић, оркестар Небојше Сејдића, КУД „БЕЛАЦ“ из Придворице и трубачки оркестар Исидора Зећировића. Манифестацију „Бојничко лето“ друге вечери у Бојнику свечано ће отворити Небојша Ненадовић, председник општине а потом следи концерт Амадеус бенда. Субота је резервисана за гастрономско такмичење и музички наступ Удружења „Јабланица“. Исте вечери бојничкој публици представиће се и КУД „Запис“ из Трстеника као и КУД „Разиграно коло“ из Медвеђе.

Организатор ове манифестације је Туристичка организација Бојник под покровитељством општине Бојник. Ове године Бојничко лето подржано је и од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација са 400.000 динара.

Дечији маскенмбал на 21-вом Бојничком лету

Предшколска установа „Ђука Динић“  из Бојника обавештава и позива све родитеље и малишане да учествују на дечијем маскенбалу у оквиру 21-вог Бојничког лета  дана 27.07.2018 године.  Окупљање и пријављивање је у 18 часова, а маскенбал почиње у 18 : 30 часова.

ВИДИМО СЕ ПОД МАСКАМА.

5. традиционални Успон на Радан

Дана, 28.07.2018. године, ПБК „Змај са Радана“ Бојник организује 5. традиционални Успон на Радан, односно, врхове Свети Петар (1148 м) и Камен (1050 м).
Од ове године „Успон на Радан“ се налази у календару Планинарског Савеза Србије као традиционална акција.


Место окупљања и почетак акције је у селу Боринцу, удаљеном 17 км од Бојника.
До Боринца води асфалтни пут и може се доћи из правца Бојника или Лебана аутомобилом, комбијем, аутобусом…
Дужина стазе је 11 км а висинска разлика је 532 м. Стаза се прелази за 5-6 сати лаганог хода са задржавањем  на врховима Свети Петар и Камен.
Врх Свети Петар је шумовит и на њему се налази црква посвећена Павлу и Петру. Врх Камен је видиковац са кога се пружа један од најлепших погледа у Србији.
Стаза је кружна и добро је уређена и обележена. Спада у ред  лакших стаза и прилагођена је свим узрастима.

П л а н   и   с а т н и ц а   а к ц и ј е:

08.00 – 09.00 – Окупљање и пријављивање учесника у штабу акције
09.00 – Отварање акције и полазак на стазу. Стаза води 
поред боринске цркве и већим делом је кроз шуму. 
11.30 – Излазак на врх Свети Петар, пауза на врху…
12.30 – Излазак на врх Камен, уживање у погледу са врха…
13.00 – 15.00 – Силазак са Камена до Боринца
15.00 – 17.00 – Ручак, подела захвалница, дружење…
17.00 – Завршетак акције.

Важне напомене:

– ПБК „Змај са Радана“ обезбеђује водиче на стази, као и медицинску екипу која ће бити стационирана у Боринцу.
– Сваки учесник треба да понесе најмање 2 литра воде на стази, као и сендвиче, воће, слаткише…
– Обући се у складу са временским условима тога дана. Обавезна удобна обућа, наочаре за сунце, крема за сунце…
– Клубови треба да доставе списак учесника и да пријаве евентуалне кандидате за најмлађег и најстаријег учесника.
– Учесници који дођу самостално, обавезни су да се пријаве у штабу акције због утврђивања броја учесника и планирања ручка. 
– Сваки учесник учествује на сопствену одговорност у складу са Правилником ПСС-а

В А Ж Н О:
– С обзиром да је планина Радан проглашена Парком природе потребно је унапред пријавити боравак на врху Свети Петар јер се он налази у првој зони заштите. Зато молимо све клубове да најкасније два дана унапред пријаве своје учешће и приближан број учесника због правовремене пријаве управљачу.

– Организатор обезбеђује БЕСПЛАТАН РУЧАК ЗА СВЕ УЧЕСНИКЕ и зато је потребно понети порције и прибор за јело.

– На стази ће као и претходних година бити изненађења.

И Н Ф О Р М АЦ И Ј Е:
– Ивица Аранђеловић, 063/109-88-30
– Саша Дајевић, 065/87-81-321
– Бобан Петровић 064/89-773-89