Дневне архиве: 3. априла 2017.

74 % за Вучића

У општини Бојник, од укупно уписаних 8.867 бирача, на изборе је изашло 58,54%. Према подацима изборног штаба Српске Напредне Странке за Вучића је гласало 74% оних који су изашли на изборе, рекао је један од повереника Српске Напредне Странке за Бојник, Небојша Ненадовић.

Пре свега желим да се захвалим грађанима општине Бојник, који су на неки начин испоштовали нашу поруку, жељу, вољу и наш рад на терену са 74% подршке за Александра Вучића. Мислим да је то заједнички рад пре свега премијера и општинског руководства, да смо на правом и добром путу и да ће бити боље за све грађане, не само општине Бојник, него целе Србије.

Грађанима општине Бојник могу да поручим да поверење које су стекли у општинску власт негују и поштују, јер ми смо ту, не желимо да лажемо грађане, поштоваћемо их на сваком месту и сваком плану и пројкту који будемо реализовали, а лично мислим да ће премијер односно будући Председник Србије обратити пажњу и на Бојник, јер смо својим радом и ангажовањем на терену показали за кога смо и колико смо битни у целој овој причи„.

Помоћ пољопривредницима

Фонд за развој пољопривреде општине Бојник упутио је позив пољопривредним произвођачима за подношење понуда за субвенционисање камата кредита пољопривредних газдинства . Корисници кредита су физичка лица и регистрована пољопривредна газдинства.

Предвиђени износ кредита је од 50.000 до 120.000 динара по једном пољопривредном газдинству, а крајњи рок за достављање понда је 14.април.

Такође Фонд за развој пољопривреде општине Бојник расписао је и конкурс за субвенционисање набавке нове опреме и механизације пчеларства и вештачког осемењавања.

Пре свега ту имамо област сточарства где је расписан конкурс за субвенционисање вештачког осемењавања, где је издвојено 1.500.000 динара и имамо наставак робног кредитирања, женско уматичено теле и за ту намену је издвојено око 500.000 динара.

Такође расписан је конкурс за субвенционисање нове опреме и механизације. Укупан износ тих средстава је 2.000.000 динара, с тим што ће се вршити повраћај за купљену опрему и механизацију у износу од 40% без ПДВ-а. Значи пољопривредници, прво морају да купе пољопривредне машине, да поднесу захтев Фонду, а након тога вршиће се поврћај 40% без ПДВ-а.

Такође расписан је конкурс за субвенције у пчеларству. Ове године је издвојено 500.000 за субвенције у пчеларству.

Врши се и субвенционисање камата пољопривредних кредита. То је веома значајно за пољопривредне произвођаче. То значи да пољопривредни произвођачи могу да аплицирају за пољопривредне кредите у износу од 50.000 до 120.000 динара а укупан износ камате платиће Фонд за развој пољопривреде општине Бојник.

У току је конкурс за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи. Сва регистрована пољопривредна газдинства у активном статусу са територије општине Бојник могу да подносе захтеве до 30.априла 2017 године