Дневне архиве: 11. априла 2017.

Представник ЕУ обишао радове у општини Бојник

Радове на изградњи водоводне мреже у Горњем Бријању, данас, су обишли Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић и менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал.

„Изузетно ми је драго што сам, данас, овде да водим Пројекат који ће омогућити да 200 домаћинстава, у овом селу, у општини Бојник, добије здраву пијаћу воду. Кроз овај Пројекат се, на најбољи могући начин, види како су средства грађана Европске Уније, који финансирају Програм Европски Прогрес, уложена на прави начин, јер доносе добробит грађанима у Србији“ рекао је, приликом, данашње посете, менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал.

Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић и менаџер развојног програма Европски Прогрес, Грем Тиндал обишли су и агро-бизнис зону у насељу Косанчић.

Предавање за пољопривредне произвођаче

Дана 11.04.2017 године, у сали Скупштине општине Бојник, са почетком у 10 часова, у организацији Фонда за развој пољопривреде општине Бојник, одржанo је предавање за пољопривредне произвођаче са следећим темама:

  1. Презентација Правилника Министарства пољопривреде и заштите животне средине,

Предавачи су били саветодавци Пољопривредне саветодавне стручне службе из Лесковца и то:

  1. Дипл. инг. пољ. Бобан Станковић,
  2. Маст.инг. Јелена Стојиљковић.

Одзив пољопривредних произвођача је био задовољавајући. Овом предавању присуствовао је 31 пољопривредни произвођач.