Центар за развој округа добио просторије


Акредитована регионална развојна агенција Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа је, у  оквиру пројекта „Подршка одрживом регионалном развоју Јабланичког и Пчињског округа”, финансираног од стране Аустријске агенције за развој, добила своје просторије и тиме обезбедила предуслове за одрживост, независност и још активнији рад у будућем периоду.

Поводом овог догађаја одржана је свечаност са следећим програмом:

  • 09.30 – 10.30
    обраћање представника АДЦ и предствника јавног, бизнис и цивилног сектора,
  • 10.30 – 11.00 
    коктел,
  • 11.15 – 12.15
    обилазак Царичиног Града и Радан планине,
  • 12.15 – 12.45
    шетња Стазом Здравља,
  • 12.45 – 13.15 
    освежење у дому на Радан планини.

Свечаности су, осим  оснивача, представника националних институција и програма активних у региону, присуствовали и директорица Аустријске развојна кооперације (АДЦ)  у Бечу, госпођа Директорка централе АДА из Беча   – Brigitte Öppinger-Walchshofer, директор АДЦ Београд, Амбасадор Аустрије у Београду, господин Klemens Koja, директор АДЦ канцеларије у Београду господин Klaus Kapper,  координатор АДЦ канцеларије у Београду, господин Милан Полак, заменик председника општине Аца Јовановић, директор Дома здравља доктор Миломир Љубић, као и представници туристичке организације Општине Бојник.

О раду и доприносу Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа говорили су  представници  АДЦ , јавног, приватног и цивилног друштва, који су активно учествовали у раду Центра за развој.

У оквиру програма посећен је Царичин град као и део Радан планине на коме се деловало у оквиру пројекта финансираног средствима АД пројекта – Развој бициклистичких и пешачких стаза на Радан планини. Представници АДЦ су у прошетали Стазама Здравља и након тога се освежили  традиционалним јелима које је, за ту прилику, припремило Удружење жена „Ружа“ из Лебана.