ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ

Дана  25.11.2012. године, у Бојнику, у фискултурној сали Основне школе Станимир Вељковић – Зеле, одржан је традиционални турнир у каратеу “Куп Бојника 2012.“

На турниру је учествовало 16 екипа из  Шотокан Карате савеза Југоисточне Србије, са укупно 110 такмичара. Екипе које су учествовале на турниру пристигле су из Минићева код Зајчара, Књажевца, Блаца, Прокупља, Ниша, Беле Паланке, Лесковца, Власотинца, Лебана, Врања,….. .

Турнир у каратеу, свечано је отворио заменик Председника општине Бојник Аца Јовановић, који је свим такичарима и тренерима екипа пожелео добродошлицу и пуно среће и успеха на турниру.

Домаћин турнира, карате клуб “Пуста Река“ Бојник, на челу са тренером Стојаном Радивојевићем, наступио је са укупно 10 такмичара у више дисциплина.

Домаћини такмичења су освојили укупно 21. медаљу од којих 17 златних и 4 сребрних медаља и то:

  • Стефановић Анабела, кате екипно-златна; кате појединачно-златна, борбе појединачно-златна;
  • Стојановић Алескандар, кате екипно-златна; кате појединачно-златна, борбе појединачно-златна;
  • Денић Никола, кате екипно-златна; кате појединачно-сребрна, борбе појединачно-златна;
  • Демировић Денис, кате екипно-златна; кате појединачно-златна, борбе појединачно-златна;
  • Стојковић Милош, кате појединачно-златна,
  • Арсић Јована, кате појединачно-златна,
  • Николић Андријана, кате појединачно-златна,
  • Јовановић Вељко, кате екипно-златна; кате појединачно-сребрна, борбе појединачно-златна;
  • Стојановић Јана, кате екипно-златна; кате појединачно-сребрна,
  • Стојановић Лука, кате појединачно-златна.


Организатор турнира, а уједно и тренер КК “Пуста Река“ Бојник, Радивојевић Стојан, доделио је, својим гостима и 5 пехара, за прве три екипе по постигнутом пласману на такмичењу, за најбољег такмичара у катама и најбољег такмичара у борбама на турниру.

Правду на самом турниру је делило укупно 8 судија из разних крајева Србије.

Такмичари КК “Пуста река“ Бојник, су такође на предходном завничном такмичењу КУП СРБИЈЕ 2012, које је одржано 18.11.2012 године, у Ариљу, постигли изузетно запажене резултате, као што је друго место и сребрна медаља у апсолитној категорији, коју је освојила Стефановић Анабела, треће место у катама екипно (Јовановић Вељко, Демировић Денис и Денић Никола); друго место и сребрна медаља у борбама екипно (Јовановић Вељко, Демировић Денис и Денић Никола), и треће место и бронзану медаљу у катама појединачно Јовановић Вељко.

Такмичаре карате клуба из Бојника, 09.12.2012. године, очекује још једно велико такмичење, које ће се одржати у Спортко рекреативном центру Дубочица у Лесковцу, где ће покушати да испуне очекивања свог тренера, а можда и надмашити своја очекивања.