Беби-пакети новорођеној деци

Градоначелник Београда Драган Ђилас уручио је данас 115 беби-пакета новорођеној деци у бојничкој Општини.

Да би млади остали у Бојнику морају им се створити добри услови, пре свега инфраструктурни. Ове године завршиће се спортска хала која се гради више од једне деценије, пијаца, почело је и асфалтирање улица.

Младима Бојника је најважније запослење, њих двадесет шесторо са факултетском дипломом чека посао.

„Ми ћемо сада запослити 18 приправника, једанаесторо са факултетском дипломом и седморо са вишом школом“, рекао је Небојша Ненадовић, председник општине Бојник. „Ту видимо шансу да их задржимо.“ Малом и неразвијеном Бојнику свака помоћ много значи. Град Београд је већ помогао са три милиона динара: асфалтирана је саобраћајница и поправљена једна сеоска школа.

Престоница мисли и на најмлађе Бојничане. За њих су стигли поклон-пакети вредности око 15.000 динара. Такве поклоне од почетка године добијају мајке новорођених беба у Београду.

„Наш је циљ да исте такве поклоне приме жене које добију дете широм Србије, посебно оне у сиромашнијим срединама“, рекао је Драган Ђилас, градоначелник Београда који је посетио Бојник и предао беби-пакете.

Углавном без посла, Бојничани живе од пољопривреде, и таква врста помоћи увек је добродошла.

Ивана Илић и Јелена Трајковић такође су добиле пакете за своје бебе: „Пелене, влажне марамице, креме, све је то потребно. Кад нема никаквих примања, ови пакети много значе.“

Од ове године, за све новорођене бебе општина Бојник издваја по 5.000 динара. То је само један од начина да се овде остане.