Пројекат интеграције

Подршка бољој интеграцији избеглица, интерно расељених лица и повратника у општини Бојник

Пројекат је Финансиран од стране Делегације Европске уније у Србији, кроз програм Подршка побољшању услова живота принудних миграната и затварање колективних центара.

Носиоц пројекта је општина Бојник у партнерству са Грађанским саветом општине Бојник.

Општи циљ: Допринос имплементацији управљања миграцијама у Србији.

Специфични циљ: Подржати интеграцију и побољшање животних услова избеглих, интерно расељених лица и повратника у општини Бојник.

Овим пројектом  општина Бојник ће добити на искуству кроз имплементацију пројекта финансираних од стране ЕУ.

Општина Бојник је позната по својој традицији и отворености за сарадњу, подршку и неговање општих људских вредности и као таква учествује у побољшању квалитета живота избеглица, интерно расељених лица и повратника.
Ово илуструјемо чињеницом да је општина Бојник успоставила Савета за миграције и трајна решења у циљу успостављања боље комуникације између локалних самоуправа и избеглица, интерно расељених лица и повратника. Скупштина општине Бојник је 2009 усвојила акциони план за унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица.
Уз помоћ домаћих и међународних фондова, Комесаријата за избеглице и хуманитарних организација, општина је последњих неколико година кроз јавне позиве доделила различите врсте донација, укључујући и грађевински материјал. Овај пројекат је само круна свих досадашњих активности на том плану.