Стазе здравља на Радану

У оквиру пројекта “ Развој мреже бициклистичких стаза и стаза здравља на планини Радан „ који реализује Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа са општинама Бојник, Лебане, Медвеђа, Куршумлија и Прокупље, дана 02. 10.2011 са почетком у 11 сати одржаће се први mountainbike croos-country маратон. Очекује се долазак педесетак такмичара. Биће ту и званичника локалних самоуправа, локалне туристичке организације и пуно заљубљеника у лепоту нашег Радана.

Током 2011. године започет је пројекат „Развој мреже бициклистичких и пешачих стаза на Радан планини“ а који се спроводи у оквиру реализације пројекта „Подршка одрживом развоју општина Јабланичког и Пчињског округа“ финансиран од стране Аустријске развојне корпорација – АДА.

Повезивањем главних актера туристичког развоја у свих пет општина које гравитирају на подрућју Радан планине, Бојник, Лебане, Медвеђа, Куршумлија и Прокупље и уз жељу за заједничким радом овај пројекат има велики потенцијал, пре свега због несумљиве нетакнуте природе подручја Радан планине, коју треба претворити у парк природе, као и због културног наслеђа као што је локалитет „Царичин град“ и туристичке атракције „Ђавоља Варош„. Све ове потенцијале треба искористити у креирању шеме бициклистичких и пешачких стаза на планини Радан.