Подршка локалне самоуправе пољопривредницима

Фонд за развој пољопривреде општине бојник, данас је поделио пољопривредним произвођачима, из овог краја, осам уматичених женских телади сименталске расе.

Пољопривредници имају обавезу враћања телета, након тељења првог женског телета.

Циљ ове акције је да се помогне пољопривредним произвођачима да побољшају сточни фонд. Ово је само једна од мера, којим локална самоуправа општине Бојник, помаже пољопривредне произвођаче. У току је и конкурс за субвенционисање нове опреме и механизације, за субвенције у пчеларству и по први пут ове године расписан је конкурс за субвенционисање камата кредита пољопривредних газдинстава.

Локална самоуправа општине Бојник препознала је да је пољопривреда главна грана привреде у општини Бојник и многобројним мерама пружа подршку пољопривредним произвођачима.

Фонд за развој пољопривреде општине Бојник наставио је са робним кредитирањем пољопривредних произвођача и у 2016. години.
У ту сврху фонд за развој пољопривреде општине Бојник је пољопривредним произвођачима доделио 8 робних кредита тј. 8 уматичених женских телади сименталске расе са обавезом враћања првог женског телета након њиховог тељења.
Робне кредите су добили следећи пољопривредни произвођачи:

  1. Стевановић Миодраг из Плавца,
  2. Стевановић Чедомир из Мрвеша,
  3. Митић Томислав из Кацабаћа,
  4. Миљковић Милован из Придворице,
  5. Илић Милан из Кацабаћа,
  6. Видојевић Станко из Славника,
  7. Цветковић Јован из Црквице,
  8. Савић Снежана из Кацабаћа.