Одржана седница Скупштине општине Бојник

У Бојнику је одржана седница Скупштине општине на којој је усвојен завршни рачун буџета за 2015 годину и том приликом је констатовано да су буџетска средства наменски трошена.

Одборници су усвојили предлог о разрешењу чланова комисије за мандатно имунитетска питања као и предлог о избору нових лица која ће обављати ове послове.

Већином гласова усвојен је и предлог решења о потврђивању мандата за двоје одборника који су након тога положили заклетву. Усвојен је и предлог одлуке о давању сагласности на одлуку о образовању комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, након чега се прешло на усвајање читавог сета одлука које су везане за пољопривреду и заштиту животне средине, међу којима најзначајније место заузима предлог коришћења буџетског фонда за заштиту животне средине на основу Закона који регулише ову област.

У циљу несметаног рада локалног парламента, усвојени су и предлози одлука о радном ангажовању Председника СО Бојник и његовог заменика, као и чланова општинског већа.

Одборници су усвојили и предлог решења о разрешењу општинског штаба за ванредне ситуације али и предлог решења о именовању нових чланова и Председника овог општинског тела али и општинског савета за безбедност који ће координирати рад у случајевима нарушавања опште безбедности у Бојнику.