Бојник добија 12 милиона за систем за наводњавање

Премијер Александар Вучић, на састанку у Нишу са председницима и градоначелницима овог дела наше земље, истакао је да ће Влада Србије више средстава улагати у југ Србије.

Састанку је присуствовао и председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, који наглашава, у изјави за ТВ 4С, да је задовољан разговором са премијером Вучићем и истиче да је, заједно са председницима општина Лебане и Медвеђа, Зораном Илићем и Небојшом Арсићем, затражио завршетак пројекта Радански кластер, који би повезао ове три општине са Куршумлијом и Пролом Бањом. По речима Ненадовића, премијер је обећао да би овај пројекат могао да буде завршен за три године.

Небојша Ненадовић истиче да је добио обећање да ће Влада Србије помоћи општини Бојник приликом куповине система за наводњавање јер је у поседу 500 хектара земље која је покривена комасацијом, а у плану је још 200 хектара, за ову намену Влада ће издвојити 12 милиона динара.

Постављањем система за наводњавање и довођењем струје у том делу Бојника ми бисмо добили једну фабрику на отвореном. Наши земљорадници би могли да се баве повртарством и на тај начин би много пута повећали свој принос.

Небојша Ненадовић је истакао да је премијеру Вучићу представио и пројекат за Агробизнис зону у Косанчићу на површини од 50 хектара где би се могла отворити фабрика за прераду воћа у којој би посао добило преко 100 радника.

Моја жеља је да се у овом крају све више гаји воће и ако успемо да отворимо фабрику за прераду воћа, то би много занчило за овај крај и за наше грађане, како се не би више исељавали са ових простора„.