Вања Удовичић отворио спортску халу

Данас је министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио спортску халу у Бојнику.

Завршни радови на спортској хали финансирани су заједничким средствима Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе па је тим поводом министар у пратњи представника општине Бојник обишао овај спортски објекат.

Он се обратио спортистима који ће користити халу, као и бројној публици при чему је нагласио да подједнако гледа на све општине у Србији као и то да оне које спадају у ред најнеразвијенијих заслужују још већу пажњу и одговорнији начин пословања. Истакао је, такође, и да ће се изградњом овакве спортске сале омогућити и организовање међународних такмичења и бављење свим спортовима.

Желимо да пошаљемо поруку свим грађанима Србије да једнако гледамо Србију, не посматрајући је кроз Београд, желимо да посматрамо и оне општине које се сматрају најнеразвијенијим. Изградњом овакве сале омогућићемо организацију међународних такмићења, а ако причамо о будућности и младима са југа земље, омогућићемо бављење свим спортовима„, рекао је Удовичић.

Поред министра омладине и спорта Вање Удовичића, отварању спортске хале присуствовали су и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, директор Завода за спорт и спортску медицину Горан Бојовић, као и директорка Антидопинг агенције Републике Србије Милица Вукашиновић-Весић.

Површина хале је око 2.500 м2 , а састоји се од борилишта, спортске хале са трибинама капацитета за 1.000 гледалаца, пратећих просторија, административно управног дела и техничких просторија.