Одржан 14. карате турнир

Традиционални турнир у каратеу „КУП Бојника 2016“, у организацији карате клуба „ПУСТА РЕКА“, одржан је јуче, по 14-ти пут, у спортској хали у Бојнику.

Турнир у каратеу свечано је отворио председник Општине Бојник Небојша Ненадовић који је свим такмичарима и тренерима пожелео добродошлицу и пуно успеха.

На турниру је учествовало 14 клубова из Србије са укупно 150 такмичара из Бојника , Лесковца, Лебана, Пуковца, Медвеђе, Власотинца,Врања, Беле Паланке, Јагодине, Блаца и Прокупља. Шесторо такмичара карате клуба „Пуста Река-Бојник“ се пласирало и учествоваће на такмичењу КУП Србије 2016, које ће бити одржано 3. децембра на Бањици у Београду.

Карате клуб „Пуста Река-Бојник“ постоји од 1991-ве године, има 25 чланова. Кроз овај клуб прошло је више хиљада такмичара који су освајали медаље како на Републичким тако и на међународним такмичењима, има медаља и са Светског шампионата. Прошле године је Анабела Стефановић освојила друго место док је Никола Денић освојио треће место на светском КУП-у.

Чланови карате клуба „Пуста Река-Бојник“ тренирају у фискултурној сали ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ али нису крили задовољство што сада имају и спортску халу у којој ће, поред овог, бити одржана и многа друга такмичења.

Генерални покровитељ ове спортске манифестације је Општина Бојник.