Председник општине демантује Јовановића

Поводом низа неистинитих тврдњи изнетих у медијима од стране бившег председника Скупштине општине  Бојник, Аце Јовановића, председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић објавио је демант.

Потпуно је неистинита тврдња, сада већ бившег председника Скупштине општине  Бојник, Аце Јовановића, да је ДС у Бојнику преузела апсолутну власт „куповином“ одборника радним местима, каже председник општине Небојша Ненадовић.

Наиме, Аца Јовановић је у неколико наврата добијао опомене од стране Агенције за борбу против корупције да се налази у сукобу интереса. Како је сам на 18. седници Скупштине општине Бојник, одржаној 5.12.2011.године, навео од Агенције за борбу против корупције је 25.11.2011.г. добио решење. У том решењу се наводи у првој ставци, да је Аца Јовановић, прихватајући функцију директора О.Ш.“Станимир Вељковић  – Зеле“ у Бојнику, поступио супротно одредби члана 28. Закона Агенције за борбу против корупције.

У другој ставци стоји да Аци Јовановићу престаје, по сили закона, јавна функција директора О.Ш. „Станимир Вељковић – Зеле“ у Бојнику, о чему ће одлуку донети школски одбор те школе. Међутим, како се Аци Јовановићу више „свиђа“ функција директора школе (јер је функција председника Скупштине општине  извесна само до избора), он на себи својствен начин врши маневар, поново супротно закону и подноси оставку на место председника скупштине у писаној форми између два скупштинска заседања (што наравно од њега нико није тражио).

Пошто је именовани истакао своју кандидатуру за председника општине Бојник, испред УРС-а, он је у циљу добијања подршке за исту од стране дела опозиције, почео рушити сопствену коалицију (што је био услов тог дела опозиције). На рушењу сопствене коалиције интензивно је радио последњих два месеца, а то је нарочито чинио са бившим председником скупштине Иваном Стојановићем од кога је добио батине, забележене на скоро свим националним каналима, па чак и на другом дневнику РТС-а, због чега су сада на суду.

Неистина је и то да је ДС преузела апсолутну већину јер скупштинску већину поред ДС чине и 4 одборника Алијансе демократа и 3 одборника СПС-а. Важно је истаћи и то да је садашњи председник скупштине Драган Стојановић изабран из редова одборничке групе СПС-а, тако да садашњу коалицију чине ДС, Алијанса демократа и СПС-а.

Што се тиче запошљавања, истина је да су нека лица, која су у сродству са одборницима, упошљена, али не пред скупштинско заседање, већ још пре једне односно две године, што Аци Јовановићу у то време није сметало. Одборник Славиша Радоњић, кога Аца наводи, уопште не постоји. Наравно, господин Јовановић не говори о упошљавању у школи у којој је директор, ни о упошљавању у Дому здравља, без сагласности оснивача, јер му је од директора ове здравствене установе потребна подршка на предстојећим изборима. „ , наводи се у деманту који је потписао Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић и који је, овде, дат у целини.