КУД „Белац“ прославио годишњицу оснивања

У селу Придворица код Бојника, пре деветнаест година, група ентузијаста основала је културно уметничко друштво „Белац“ које је, најпре само са мештанима радило на очувању фолклора овог дела Србије а касније, због великог интересовања почело је са пријемом чланова и из других насеља са подручја бојничке општине.

Поводом деветнаесте годишњице оснивања, уз подршку Дома културе Бојник, КУД „Белац“ одржало је целовечерњи концерт на коме су уз домаћине учествовали и пријатељи КУД „Пензионер“ из Лесковца и КУД „Врелац“ из Врањске Бање, измамивши огромне аплаузе препуне сале Дома културе у Бојнику, која је на моменте подсетила на чувене „Сусрете села“ одржаване пре тридесетак година.

Ненад Јовановић в.д. директора Дома Културе Бојник каже: „Ово је једна у низу активности које Дом културе планира у наредном периоду. За наредни период могу да најавим такмичење певача аматера, неколико промоција књига аутора из Лесковца и околине и сличне активности“.

КУД „Белац“ у три старосне категорије броји више од 70 чланова који раде у фолклорној, изворној и певачкој секцији а планира се и оснивање секције глумаца аматера, а пробе се одржавају у сали школе у Придворици.

Ово, више пута награђивано културно-уметничко друштво, међу највећим успесима сматра своје гостовање у Италији где је на позив Спрске културне заједнице „Свети Сава“ из Валдања боравило у периоду од 21. до 23.5.2016. године у Вићенци и одржало целовечерњи концерт у спортском центру  уместу Kornedo Vicentino.