Наши основци прваци Србије у малом фудбалу

Екипа основне школе „Станимир Вељковић Зеле“, предвођена професором Дејаном Давидовићем тријумфовала је на такмичењу Републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова. Они су у финалу савладали екипу Борче резултатом 2:1 и освојили златну медаљу.

На такмичењу које је одржано у спортском центру Караташ код Кладова учествовало је 8 екипа из целе Србије. Наша екипа је показала своје квалитете и освојила прво место на Републичком такмичењу у малом фудбалу, тако да смо донели злато нашем Бојнику. У самом центру Бојника имали смо величанствени дочек. Ту су били ђаци са родитељима, колеге наставници, наши суграђани и трубачи, заиста смо сви били изненађени јер овакав дочек нисмо очекивали“ – казао је професор Дејан Давидовић.

Поносни смо на нашу децу, то је прва наша мушка екипа која је освојила злато. До сада су нам у Бојник златне медаље доносиле девојчице, а сада су злато освојили и дечаци. Верујте, ово је јако велики успех за нашу децу, као и за нашу школу јер је екипа из Бојника понела титулу првака Србије у малом фудбалу. Дочекали смо их како доликује, јер су они то заиста и заслужили. Искористила бих прилику да се захвалим Председнику општине Небојши Ненадовићу, као и целокупном руководству општине Бојник јер су обезбедили новчана средства за одлазак на ово такмичење“ – рекла је Рада Крстић, директорка основне школе „Станимир Вељковић Зеле“.

Златне фудбалере ће сутра у свом кабинету примити Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић.