12. изложба крава и јуница Сименталске расе

У организацији Фонда за развој пољопривреде у Бојнику данас је, на сточној пијаци, одржана традиционална, 12-та по реду, изложба крава и јуница Сименталске расе.

Сточари су извели и представили 37 грла  Сименталске расе.
Такмичење се одвијало у три категорије и то: смотра јуница, првотелки и крава. У категорији крава изведено је 21-но грло, у категорији првотелки 7 и у категорији јуница 9 грла.

Саша Цакић, Директор Фонда за развој пољопривреде општине Бојник, каже да је на основу мишљења стручног жирија број грла из године у годину све већи,  а квалитет све бољи и да је ове године била и најквалитетнија изложба.

Прво место, у категорији крава,  понело је грло Драге Арсић из Придворице, у категорији првотелки, прво место понело је грло власника Драгана Стојчића из Славника, док је најбоља јуница, по оцени стручног жирија,  грло власнице Драге Арсић из Придворице.

Драга Арсић из Придворице, чија су грла освојила прво место у категорији крава и категорији јуница,  истиче да од сточарства и производње млека може да се живи,  а такође и да су добили  субвенције и кредит од локалне самоуправе, тако да су купили и неке пољопривредне машине.

Изложба крава Сименталске расе је јединствена у Јабланичком округу а и шире.