16 дана активизма борбе против насиља над женама

Комисија за родну равноправност општине Бојник је узела учешће у спровођењу активности „16 дана активизма против насиља над женама“.

Циљ кампање „16 дана активизма против насиља над женама“  је подизање свести и преузимање акције за сузбијање насиља над женама и девојчицама.

Званична боја кампање је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.

Као део ове иницијативе организују се догађаји широм света, а знаменитости и зграде у градовина су осветљене наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање.

Комисија за родну равноправност општине Бојник је зграду Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бојник и Установе дом културе „Бојник“ Бојник осветлела у наранџасто, у периоду од 25. новембра 2017. године до 10. децембра 2017. године.

Осим напред наведене активности чланови комисије за родну равноправност и многи активиси су дана 07. децембра 2017. године у центру Бојника поставили наранџасти штанд и грађанима делили промотивни материјал о родној равноправности.

Комисија за родну равноправност се захваљује свима који су узели учешче у спровођењу активности „16 дана активизма против насиља над женама“, и позива све заинтересоване да се придруже Комисији како би заједно радили на остваривању локалних механизама родне равноправности у општини Бојник.