Одржана 21. Седница СО Бојник

Данас је одржана 21. Седница СО Бојник. На почетку седнице Председник СО Бојник, господин Дејан Стојановић, саопштио је да је троје одборника одборничке групе „Независни одборници“ Дејан Тасић, Светлана Ценић и Дејан Цветковић прешло у СНС.

На 21. Седници одборници СО Бојник дали су сагласност на програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине и усвојили су предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о општинском правобранилаштву и предлог Решења о постављењу општинског правобраниоца. За општинског правобраниоца постављена је, на период од 5 година, дипломирани правник Витомира Младеновић из Драговца.

На данашњој седници разматран је и усвојен предлог Одлуке о престанку рада, постојања и брисања јавног предузећа „Дирекција за путеве, грађевинско земљиште и изградњу Општине Бојник“ и преношење права, обавеза и послова овог предузећа на Општину Бојник.

Зимско одржавање путева на територији Општине Бојник поверено је ЈКП „Јединство“.

Локални Парламент усвојио је предлог Одлуке о допуни Одлуке о комуналним делатностима на територији Општине Бојник и о измени Одлуке о некатегорисаним путевима.

Јавном предузећу за водоснабдевање “ Брестовац-Бојник-Дољевац“ дата је на коришћење, управљање и одржавање водоводна мрежа у Месним заједницама на територији Општине Бојник.

На крају данашњег заседања Скупштине усвојен је предлог локалног акционог плана запошљавања за 2018-ту годину. За реализацију овог плана опредељена су средства у износу од 5.000.000 динара. Милион динара за програм јавних радова, 2,5 милиона за програм стручне праксе, за субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих опредељено је по 750 000 динара.