Расим Љајић обишао нову фабрику кошуља у Косанчићу

Министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић данас је у селу Косанчић посетио будући погон за производњу кошуља, чији је власник турски инвеститор Хајредин Шиљик, власник фирме „CASH COLLECTION“.

Господин Шиљик је, том приликом, рекао да ће производња кошуља почети 1. марта и да ће на почетку бити запослено најмање 30 радника, углавном из места Косанчић и околних села бојничке општине.


Додао је да ће у наредном периоду постепено проширивати производне капацитете и повећавати број запослених.
Турски инвеститор је рекао да ће производња кошуља бити намењена извозу, пре свега у земље Европске уније.

Министар Љајић није крио задовољство оним што је видео и тиме што су страни инвеститори показали интересовање за улагање у општину Бојник.

„Долазак страног инвеститора у Бојник и отварање нових радних места је, за нашу општину, од великог значаја“ – рекао је Председник општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић.

„Фирма CASH COLLECTION бави се производњом мушких и женских кошуља и своје производе извози на страно тржиште. Ово је наша прва инвестиција у Србији“ – рекао је власник фирме „CASH COLLECTION“, Хајредин Шиљик.

„За МЗ Косанчић запошљавање 30 људи значи да ће исто толико породица да обезбеди своју егзистенцију“ – каже Председник МЗ Косанчић, Миодраг Михајловић.

У Косанчићу има 220 домаћинстава у којима живи око 400 становника.