Бојник добио подршку ЕУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и Министарка за Европске интеграције Владе Републике Србије Јадранка Јоксимовић присуствовале су заједно са шефом делегације ЕУ у Републици Србији Семом Фабрицијем и Амбасадором Швајцарске у Србији Филипом Геом представљању резултата које је развојни програм „Европски прогрес“ остварио током три године спровођења. Уз подршку ЕУ и Владе Швајцарске и Србије „Европски прогрес“ је у сарадњи са 34 локалне самоуправе југоисточне и југозападне Србије спровео 254 пројекта који су допринели јачању конкурентности локалних самоуправа и локалних економија, побољшању социјалне инфраструктуре, социјалном укључивању угрожених група становништва и најбитније повећању квалитета живота локалног становништва.

Догађају у Београду присуствовао је и Председник Општине Бојник , господин, Небојша Ненадовић, коме је и уручена Захвалница за успешну сарадњу на спровођењу програма „Европски прогрес“.

„Општина Бојник је добила подршку за пројекат израде Плана детаљне регулације Агро-бизнис зоне у Косанчићу, за довођење здраве пијаће воде у Горње Бријање и за постављање преграда изнад и испод Брестовачког језера.“- рекао је Председник Општине Бојник, господин, Небојша Ненадовић.

У реализацији пројеката Општина Бојник је учестовала са 10% а 90% су бесповртна средства која смо добили од „Европског прогреса“.