Поплава у Стубли

У Бојничком селу Стубла поплављено је пољопривредно земљиште, око 500 хектара је под водом, кажу мештани и додају да се ово дешава сваке године од новембра до маја тако да буде и до шест поплава годишње а у њиве не могу да уђу и до јуна месеца. „Неки пољопривредници имају и по 10 хектара под водом и то су њиве 1-ве класе.“ – каже председник Месне заједнице Стубла Миливоје Крстић.

Председник месне заједнице Стубла Миливоје Крстић каже да се ове поплаве дешавају последњих 30 година, некада једном годишње а некада и више пута. У овој Месној заједници највеће проблеме стварају потоци које несавесни грађани пуне отпадом.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић заједно са сарадницима обишао је јутрос поплављено подручје. „Што се тиче Стубле и Лапотинца у ове две Месне заједнице смо прошле и претпрошле године радили на чишћењу канала, старог речног корита, у дужини од 630м, затим смо чистили Шаулићев поток и још један поток који се улива у Пусту реку.„- каже Председник Општине Бојник господин Небојша Ненадовић.

Тражићемо сагласност од Водопривредног центра „Морава“ из Ниша да уз њихову помоћ и помоћ државе уредимо корито Пусте реке у дужини од 1500м и да урадимо насипе, са друге стране продужићемо старо речно корито за још 600м у правцу Лапотинца и мораћемо да очистимо и неке бочне канале.„- каже Председник Општине Бојник господин Небојша Ненадовић.