Предавање за пољопривреднике у Бојнику

У организацији Фонда за развој пољопривреде Општине Бојник данас је за пољопривредне произвођаче одржано предавање на коме је презентовано „Пионир“-ово семе и презентовани су производи „Галеника“-фитофармације . Пољопривредници са територије општине Бојник имају прилику да присуствују стручним предавањима које по традицији организује Фонд за развој пољопривреде Општине Бојник са циљем унапређења поњопривредне производње и усавршавања пољопривредних произвођача.

Фонд за развој пољопривреде Општине Бојник је јуче Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде послао на сагласност Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2018. годину.“ – казао је Директор Фонда за развој пољопривреде Општине Бојник Саша Цакић.

Пошто је пчеларство на територији  Општине Бојник у експанзији последњих година ове године за развој пчеларства издвојено је 700.000 динара а укупан износ субвенције биће 50%. За развој пољопривреде из буџета Општине Бојник ове године биће издвојено 10.000.000 динара.