Каратисти из Бојника трећи у Европи

У  граду Dabrowa Gornicza у Пољској одржано је од 13. до 15. априла  Првенство Европе у оквиру Светске Шотокан карате организације Уједињених нација. Учествовало је  више од  30 земаља. Каратисти из карате клуба „Пуста река“ из Бојника су се такмичили као чланови репрезентације Србије и одбранили 3-ће место и бронзу освојивши 2 пехара и 6 медаља.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић је за каратисте  приредио  пријем . Том приликом им је  честитао на изузетном успеху и изразио своје велико задовољство њиховим успехом као и развојем спорта у Бојнику.

За репрезентацију Србије из карате клуба „Пуста река“ Бојник такмичили су се : Анабела Стефановић, Анђела Миљковић,Александар Стојановић,Никола Денић и Денис Демировић. Предводио их је  тренер проф. Игор Здравковић .

Такмичење је било изузетно јако, наши такмичари су наступали у конкуренцији млађих сениора,поједниначно и екипно. Мушки ката тим, као и микс ката тим освојили су треће место, и одбранили  су титулу са прошлогодишњег  европског првенства.„- каже тренер Игор Здравковић и додаје да после краћег одмора почињу са припремама за светско првенство у Молдавији , где такође бране треће место, и надају се још већем успеху  од овог.