Одбојкашице Пусте реке добиле спортску опрему

Женски одбојкашки клуб ,,Пуста река,, основан је 1996 године,сада има око 90 чланица у три категорије пионирке, омладинке и први тим. У спортској хали оне вредно тренирају три пута недељно.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић, уручио је опрему одбојкашицама.

,,Средства за куповину опреме су обезбеђена из буџета општине, преко програмског финансирања у области спорта за 2017 годину. Први тим је добио тренерке, док су пионирке и омладинке добиле дресове, мајице и штитнике. Веома сам срећан спортска хала је пуна деце, јер наша деца воле спорт и у наредном периоду максимално подржаваћу спортске клубове на територији наше општине” каже први човек општине Бојник.

,,Први тим је ове године солидно је завршио првенство, јер сам ја тим преузео у другом делу сезоне. Нисам тим водио од почетка из разлога што сам био смењен пре три четири године. Захвалио бих се заменику председника општине Ивану Стојановићу, на чију иницијативу сам поново у клубу. Популарност одбојке је велика као некада када је и основан клуб и када смо били један од најуспешнијих клубова на југу Србије. Такмичили смо се у Међурегионалној лиги Лесковац, а највећи успех смо постигли када смо се такмичили у Другој лиги Исток“ , рекао је тренер и један од оснивача клуба Срђан Ивковић Стрико.

Он се овом приликом захвалио председнику општине Бојник Небојши Ненадовићу на подршци. У току је конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката, програма спортских клубава, удружења у области спорта на теритроији општине Бојник за 2018, и ове године као и прошле опредељна су средства у износу од 2.400.000 динара.