Бојник добио средства за израду пројектно техничке документације

Бојник добио средства од Министарства привреде за израду пројектно техничке документације.

Општина Бојник је једна од  54 локалне самоуправе које су добиле средства на конкурсу Министарства привреде за суфинансирање израде пројектно техничке документације.

,,Ово је заједнички пројекат наше општине и општине Дољевац, реч је о реконструкцији и проширењу постројења за пречишћавање воде ,,Брестовац“ односно о изради пројектно техничке документације идејног решења, идејног пројекта, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење. Одобрена су нам средства у износу од 4.050.000 динара, наше учешће је 10 процената, односно ми и општина Дољевац учествујемо са по 5 процената. Тендер за израду пројектно техничке документације биће расписан сутра ”, рекао је Председник општине Бојник Небојша Ненадовић.

Опрема која је сада у фабрици стара  је преко 15 година, ми на овај начин желимо да модернизујемо рад фабрике и да се садашња прерада и квалитет воде подигне на виши ниво казао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Изградња фабрике воде у Бојнику започета је 1988 године, фабрика је почела са радом 2003 године. Сада ово предузеће има 22 упошљеника, све већи број корисника и послује позитивно.