Презентован пројекат „Реформа пореза на имовину,,

Грађанима општине Бојник данас је у центру презентован пројекат Реформа пореза на имовину, они су имали и прилику да попуне упитник  и на тај начин предложе пројекте за наредну 2019 годину.

Кроз овај  пројекат општина Бојник добиће прилику да среди евиденцију о пореским обвезницима, што ће омогућити бољу наплату прихода. У наредном периоду  4  пописивача обићи ће све месне заједнице и домаћинства и извршити попис њихове имовине.

Ефекти реализације овог програма су делотворније управљање регистрацијом имовине и прикупљањем пореза на имовину, и непосреднија сарадња локалне самоуправе и грађана о питањима прикупљања и коришћења пореза на имовину, што ће довести до повећања квалитета услуга и улагања у инфраструктуру.

,,Упитник за  прикупљање пројектних идеја  се  налази  и на сајту општине Бојник тако да грађани могу сами да одлуче како ће њихов новац прикупљен од пореза на имовину бити утрошен. Идеја би требало да се односи искључиво на потребе које су у надлежности локалне самоуправе.Предлог има шансу да уђе на листу приоритета за које ће гласати грађани, а који ће  бити финансирани из буџета општине у 2019 години“ казао је при човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

У децембру 2017 године Председник општине Бојник Небојша Ненадовић, потписао је Меморандум о разумевању са Међународном организацијом – Интернатионал Манагемент гроуп (IMG)  у вези спровођења Програма реформе пореза на имовину (MED2).

Међу 92 локалне самоуправе из целе Србије, које су се пријавле за учешће у швајцарском пројекту „Реформа пореза на имовину“ је и Бојник. Општина Бојник  је једна од 45 у Србији која ће бити подржана кроз Програм MED 2.

Цео пројекат је вредан шест милиона франака и у потпуности га финансира Швајцарска канцеларија за развој и сарадњу SDC.

Пројекат се реализује кроз заједничку сарадњу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства финансије и Сталне конференције градова и општина.