Оглашен јавни увид

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ

Оглашава
ЈАВНИ УВИД

У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ РАДАН ПЛАНИНЕ
И
ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ РАДАН ПЛАНИНЕ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој просени утицаја, обухватају територије општина Бојник, Куршумлија, Лебане, Медвеђа и Прокупље.

  • ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА И ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ОДРЖАЋЕ СЕ У ТРАЈАЊУ ОД 30 ДАНА, ОД 24. ДЕЦЕМБРА 2012. ГОДИНЕ ДО 22. ФЕБРУАРА 2012. ГОДИНЕ.

Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја биће изложени на јавни увид сваког радног дана од 9,00 до 14,00 часова у зградама скупштина општина Бојник, Куршумлија, Лебане, Медвеђа и Прокупље. Јавна презентација Нацрта просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржана дана 7. Фебруара 2012. године са почетком у 12,00 часова у Великој сали Скупштине општине Лебане, улица Цара Душана 116, Лебане.

Физичка и правна лица примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја могу доставити у писаној форми општинској/градској управи, у току трајања јавног увида, закључно са 22. Фебруаром 2012. године. Изузетно, правна лица која послују ван подручја обухваћеног Нацртом просторног плана, примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја могу доставити директно Републичкој агенцији за просторно планирање, 11000 Београд, Крања Милутина 10а.

  • ЈАВНА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ЈАВНИ УВИД коју формира Републичка агенција за просторно планирање на којој ће бити разматране доставњене примедбе током јавног увида биће одржана по завршетку јавног увида, дана 05. Марта 2012. године, са почетком у 12,00 часова у Великој сали Скупштине општине Лебане, улица Цара Душана 116, Лебане.

Јавној седници ће присуствовати представници обрађивача Институт за архитектуру и урбанизам Србије и ЈП Завода за урбанизам Ниш, представници општина Бојник, Куршумлија, Лебане, Медвеђа и Прокупље. На јавној седници могу да присуствују физичка лица и представници правних лица који су поднели примедбе у писаном облику у току трајања јавног увида, и могу усмено да образложе поднете примедбе. О свакој поднетој примедби обрађивач планског документа и стратешке процене јавно износи свој став.

  • ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕНОМ ЈАВНОМ УВИДУ У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА И ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА биће достављен општинама Бојник, Куршумлија, Лебане, Медвеђа и Прокупље, како би сви заинтересовани могли да остваре увид о поднетим писаним примедбама на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја.

Нацрт просторног плана и извештај можете преузети у PDF формату   :

Нацрт просторног плана ( 5.6 Mb)

Извештај о стратешкој просени утицаја (1 Mb )