Почело асфалтирање пута у Придворици

Радови на првој деоници пута у дужини од 490 и у ширини од 5 метара се изводе из центра села у правцу циглане према Зелетову. Извођач радова је конзорцијум фирми ,,Водоградња,, из Пуковца и ,,Траце ПЗП,, Врање.

Радове је данас обишао председник општине Бојник Небојша Ненадовић са сарадницима.

,,Све иде по плану, и очекујемо да до 26. јула када цело село слави Сабор Светог архангела Гаврила, буду завршени радови, иако је рок  за завршетак до новембра месеца“,  каже први човек општине Бојник.

За мештане Придворице изградња овог пута је од великог значаја, јер више неће морати  да газе по блату, дешавало се да преко зиме колима нису могли да прођу овим путем, док је у току лета било доста прашине.

Да подсетимо пројекат „Изградња приступног пута до културно-верских места у општини Бојник у Србији и општини Земен у Бугарској“ се финансира средствима Европске Уније у оквиру првог позива INTERREG-IPA програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Општина Бојник је била водећи партнер на овом пројекту, добила је средства у износу од 374.000 евра, док је партнерска општина из Бугарске Земен добила 200.000 евра.