Ненадовић две деценије гаји вишње

У атару Општине Бојник је у току берба вишања. Председника Општине Бојник, господина Небојшз Ненадовића смо нашли у једном од воћњака у коме је у току берба вишања. Господин Ненадовић се више од 2 деценије бави узгојем воћа има сада под вишњом  око 5 хектара и 1 хектар под шљивом. У воћњаку воли да све уради лично, тако да раднике ангажује само у време бербе, па је и  тиме позитиван пример пре свега млађим житељима Бојника,.

У почетку су то били мали засади. Сам себи сам некако дао задатак да једно радно време проведем на трактору и на њиви. То осмочасовно време проведено на њиви је допринело да сада под вишњом имам око 5 хектара и 1 хектар по шљивом“ истиче Ненадовић.

Берачи, кажу да се ова вишња бере брзо, пуна је и лепо се кида. На наше питање да ли су задовољни зарадом рекли су нам да јесу, јер добијају 20 динара по килограму. Седам чланова породице могу да наберу од 700 до 800 килограма, што  је породици  зарада од петнаест до седамнаест хиљада динара дневно, док  један човек може да набере од 130 до 180 килограма. Ове године за прву класу вишње кажу да се плаћа 60 динара, док је откупна цена од 40 динара за другу-индустријску  класу.