Цветановић обишао плантажу породице Ђорђевић у Бојнику

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је са својим сарадницима, представницима медија и власником пољопривредног газдинства обишао плантажу породице Ђорђевић у Бојнику.

Плантажа, која се простире на 22 хектара, постоји од 2012. године и претежно се бави производњом јабука и крушака, док се на малој површини налазе засади шљиве.

Овогодишњи принос крушака газдинства, око 100 тона, доказ да је воћарство једна од развојних шанси читавог Јабланичког округа, у којем се под засадима јабуке и крушке налази преко 1000 хектара. Важно је напоменути и то да је према процени Пољопривредне стручне службе града Лесковца овогодишњи принос овог воћа, упркос лошим временским условима, задовољавајући“,рекао је приликом обиласка Цветановић.

Власник газдинства Драган Ђорђевић провео је градоначелника и новинаре кроз плантажу објаснивши да користе најсавременије мере заштите од града и мраза и да ове године очекују око 300 тона приноса крушке и јабуке.

Ђорђевић каже да производе продају хладњачама у Србији , а у плану им је да направе своју хладњачу, где ће да складиште своју роби, за извоз на тржиште Русије.

Труд, енергија, јединство и слога дају изузетне резултате у пољопривреди под условом да се примењују најсавременије агротехничке мере и да имате вредне и марљиве људе који те мере спроводе истакао је градоначелник Цветановић.