Завршни радови на освежењу фасада ужег центра Бојника

Удружење ,,Грађански савет општине Бојник,, учествовало је недавно на конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката програма  удружења који је расписала општина Бојник,  а чији је главни циљ освежење фасаде ужег центра које нису освежене више од 40 година.

Грађански савет општине Бојник прошао је са пројектом,,Освежење фасада ужег центра Бојника,, чија је вредност 430.000 динара.

,,То је била нека моја жеља још у претходном мандату када сам био председник први пут, али није се стигло, јер је неопходно да имамо и сагласност тих људи који желе да сређујемо и уређујемо њихове фасаде. Било је и неких фасада код којих су биле потребне и додатне санације како би се окречиле. На неки начин променили смо изгелед центра Бојника и ја очекујем да за два-три дана буду фасаде сређене у целости. Завршна фасада биће на нашој згради старе општине Бојник.Идуће године, мислим да можемо и да продужимо сређивање тих фасада у свим правцима, можда по 20, 30 метара и више у зависности од средстава”, казао је Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић и додао да руководство општине Бојник има жељу да распише набавку за добијање идејног решења за сређивање самог центра Бојника.

,,То ћемо да урадимо сада како би до нове године тај конкурс био одрађен, да у децембру у буџету планирамо средства за наредну годину. Мени је речено да по том просторном плану Бојника треба да буде један кружни ток са пратећим елементима, чесме, клупе, парк, у зависности од идејног решења јер очекујемо да се јави више архитектонских кућа. Оно што је најбоље и најприхватљивије за Бојник то ћемо и да одрадимо“ закључио је Ненадовић.