Спровођење мера активне политике запошљавања

У циљу повећања запошљавања, Општина Бојник, у сарадњи са НСЗ спроводи мере активне политике запошљавања, удруживањем средстава.

Локалним Акционим планом запошљавања, ове године, предвиђено је више мера које могу да се суфинансирају. То су програм јавних радова, субвенција за самозапошљавање, и субвенција послодавцима за запошљавање незапослених лица на новоотвореним радним местима. Конкурс је отворен до новембра месеца,  каже Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић.

,,У зависноти од тога како се испоштују те квоте, количине новца и пријављених људи, конкретно мислим на самозапошљавање где су средства предвиђена у износу од милион и по динара и то 750 хиљада са наше и исто толико од стране НСЗ, за сада, се јавило осморо заинтересованих, чиме је успешно завршен тај део конкурса. Што се другог дела тиче, за пријем нових радника, за сада, се нико није јавио јер ту постоје одређени критеријуми, а неки од њих је да послодавац није смео одређено време да буде у блокади. За одлуку о спровођењу јавних радова са НСЗ удружили смо по милион динара, за шта се јавило 18 лица који ће од септембра бити ангажовани на уређењу наших јавних површина,” објаснио је први човек општине Бојник.