Пут у Придворици биће завршен у потпуности до новембра

Радови на изградњи саобраћајнице од Зелетова до цркве у  Придворици су у пооодмаклој фази , завршено је асфалтирање од Зелетова до циглане и од центра Придворице до цкрве,остало је да се уради део од уласка до центра села, казао је председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић.

Извођач радова је конзорцијум фирми ,,Водоградња,, из Пуковца и ,,Траце ПЗП,, Врање, а рок за завршетак радова је новембар месец.

„Изградња приступног пута до културно-верских места у општини Бојник у Србији и општини Земен у Бугарској“ се финансира средствима Европске Уније у оквиру првог позива ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Општина Бојник је била водећи партнер на овом пројекту, добила је средства у износу од 374.000 евра, док је партнерска општина из Бугарске Земен добила 200.000 евра.

Општина Бојник аплицирала је и са два нова пројекта у оквиру другог позива ИПА програма прегораничне сарадње Бугарска –Србија и то: за партерно уређење спортско-пословног центра и за стварање мобилног мултифункционалног центра за традиционалне догађаје и скупове у Бојнику.