У Бојнику уручени уговори за јавне радове

У Бојнику данас су уручени уговори за спровођење јавних радова на територији општине Бојник  током којих ће посао добити 18 незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Председник општине Бојник Небоша Ненадовић поздравио је присутне и казао да су Локалним акционим планом запошљавања ове године предвиђене следеће мере: програм јавних радова, стручне праксе,субвенција за самозапошљавање и субвенција послодавцима за запошљавање незапослених лица на новоотвореним радним местима, на овај начин реализују се четири програма.

За реализацију ових мера обезбеђена су средства у укупном износу од 5 милиона динара, а општина Бојник и Национална служба за запошљавање су подједнако учествовале у финансирању, издвојивши по 2,5  милиона динара.

Присутнима се обратио и председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић.

,,Ово је једна од мера која се сваке године спроводи и мислим да ће бити на обострано задовољство, пре свега на задовољство вас који сте изразили жељу да се ангжујете на овај начин, али и на задовољство предузећа које води ове послове.Наредне године надам се да ће бити отворена нека нова фабрика у којој ћете добити посао”,  рекао Стојановић.

У наредна три месеца у ЈКП „Јединство“ биће ангажовано 18 лица. Сви они месечно ће примати 18.000 динара и биће осигурани, казао је в.д. директора ЈКП „Јединство“ Бојник Борисав Илић.

Уговоре о обављању јавних радова уручио је председник општине Бојник Небојша Ненадовић