Победник овогодишње Пасуљијаде екипа ,,Џек“ из Лапотинца

У организацији Планинарско-бициклистичког клуба „Змај са Радана“, а  под покровитељством општине Бојник на платоу испред спортске хале у Бојнику, одржана је манифестација друга по реду „Пасуљијада-Бојник 2018“ , такмичење у припреми планинарског пасуља.

Манифестацији је присуствовао и први човек општине Бојник Небојша Ненадовић, који није крио задовољство организацијом и одзивом екипа и грађана.

Ненадовић је истакао да ће општина Бојник подржати сваку акцију и манифестацију која је у интересу грађана и која промовише туристичке потенцијале.

За разлику од прошле године када је учествовало 17 екипа, ове године такмичило се 27 екипа из Бојника, Лесковца, Лебана, Прокупља, Лапотинца, Пуковца, Црквице, Чечине,  Придворице, Доњег Коњувца и Горњег Бријања.

Екипе су могле да имају 2 члана, до 4 госта који могу да помажу у припреми пре кувања пасуља. Намирнице за кување, пасуљ и опрему за кување донела је свака  екипа која се такмичи, пасуљ се кувао у котлићима, а организатор је обезбедио дрва.

Прво место на ововгодишњој Пасуљијади припало је екипи ,,Џек“ из Лапотинца, друго екипи ,,Хотел Луна“  из Прокупља и треће место освојила је екипа Туристичке организације Бојник.

За победнике су обезбеђени пехари и дипломе, као и награде за прва 3 места, а сви учесници добили су захвалнице.