12 милиона за запошљавање

Општина Бојник у сарадњи са Националном службом за запошљавање ове године  спровешће две мере активне политике запошљавања удруживањем средстава.

,,Локалним Акционим планом запошљавања општине Бојник за 2019. годину предвиђене су мере суфинансирања за програм јавних радова и субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима. За подршку запошљавању из буџета општине опредељено 6 милиона динара и исти износ добићемо од Националне службе за запошљавање“, рекао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Прошле године имали смо 4 мере, а ове две из разлога што наша општина спада у категорију девастираних општина, и од НСЗ добићемо већи број приправника у односу на 2018.годину, додаје Ненадовић.

Општини Бојник су одобрена средства од стране НСЗ у износу од 1.490.642 динара за спровођење јавног рада под називом ,, Уређење путних површина на локалним некатегорисаним путевима у општини Бојник и уређење гробаља у месним заједницама у трајању од 4 месеца.Ове јавне радове спроводиће Јавно комунално предузеће ,,Јединство“ Бојник.