Посао за 63 лица у оквиру Локалног акционог плана

У оквиру јавних радова на територији опстине Бојник посао ће добити 39 незапослених лица са евиденције Националне службе запошљавања.

Тројне уговоре су потписали  председник општине Бојник, Небојша Ненадовић и представници предузећа и установа и Националне службе запошљавања.

Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, казао је да су Локалним акционим планом запошљавања ове године предвиђене мере програм јавних радова и субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.За реализацију ових мера општина Бојник и Национална служба запошљавања су подједнако учествовале у финансирању, издвојивши по 6  милиона динара.

Субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима добило је 9 послодаваца, за запошљавање 24 лица.

Веома смо задовољни сарадњом са локалном самоуправом, јер се сваке године увећава износ средстава предвиђених за активне мере запошљавања. У односу на 2018. средства су повећана у овој  години за 300 процената, рекао је испред филијале НСЗ, Јовица Николић.

Он је истакао и да је привредно друштво за производњу и трговину Autostop Interiors из Лесковца купило део имовине  21. маја – фабрике аутомотора у стечају из Раковице.Ова лесковачка фирма је постала тако власник непокретне и покретне имовине раковичког “21. маја” која се налази у Бојнику, и власник је најавио повећање броја запослених.