Солидарност пчелара Бојника на делу

Пчелари  пчеларског удружења „Бојник“ из Бојника донирали 40кг меда и 3 бочице прополис капи за најугроженије у општини Бојник. Подпредседник удружења, Драган Николић је донацију  уручио Зорану Здравковићу, Директору Центра за социјални рад , да га поделе најугроженијима, старима, болеснима,изолованима и сиромашнима, који себи не могу да приуште куповину меда, а мед би им, као допуна исхрани, помогао и за подизање имунитета.

Свесни опасности од CORONA VIRUSA и да је много угрожених међу мештанима, одлучили су да донирају мед. Акција прикупљања је трајала неколико дана  због проблема са доставом. Мед су донирали ко је колико могао, било је пчелара који више нису имали мед јер је ова година била изузетно лоша, било је почетника који ове године нису ни врцали мед, неки старији од 70 година су успели да пошаљу теглу по некоме млађем  али нису сви, зато су се истакли искуснији пчелари који уз то имају и већи број кошница па су давали и по два килограма меда, а највише је дао Зоран Јовановић Словенац из Зелетова и то чак 5кг меда.

Одлуку ко ће добити мед, са пуним поверењем, су препустили Центру за социјални рад, они најбоље познају ситуацију на терену и ко је најугроженији. Мед ће мештанима однети волонтери и геранто домаћице, који свакодневно обилазе изоловане, старе и болесне, на територији целе општине Бојник и то за највише 48 сати, како је обећао Зоран Здравковић, Директор Центра за социјаални рад, преузимајући донацију.

Мед су донирали: Милорад Станимировић,Станко Илић Цаки из Границе , Драган Николић, Тома Костић, Јасмина Глишић, Зоран  и Горица Здравковић , Горан и Ненад Илић из Границе2кг+2кг=4кг, Живојин Ђорђевић Ђоле из Лебана,  Илић Виолета 3 бочице прополиса, Ивица Јовановић Орличе, Аца Јовановић, Радован Стаменковић , Зоран Јовановић Словенац 3кг+2кг=5 кг, Србислав Петковић, Слободан Смиљковић, Лидија Крстић, Љубиша Цонић, Гордана Миловановић, Радосав Милтеновић, Миле Голубовић,  Горан Ђошић, Станко Ђорђевић, Тома Станисављевић из Мале Црквице, Добросав Бранковић, Милован Одовић, Миодраг Михајловић из Косанчића. Из Доњег Коњувца су донирали Станковић Бојан, Стојановић Бојан, Стојиљковић Владица, Милтеновић Горан, Манић Николица, Младеновић Љубиша, Живковић Саша, Петковић Миле и Ђорђевић Пеђа.