Волонтери Бојничког CALL CENTRA на делу

Данас су волонтери из Бојника, одазивајући се на позив CALL CENTRU,  отишли да помогну Ђурашковићу у засеок Гусинци, који припада селу Вујаново али  сада више  гравитира селу Магаш.  

Позив је стигао од породице Ђурашковић која живи далеко и због ванредне ситуације нису могли да дођу и обиђу  свог рођака. Старина Ђурашковић,  због година, мора да буде у изолацији. Волонтери  су  га данас посетили по други пут и однели му неопходне намирнице и лекове.

У планинским и потпланинским  селима  људи живе у засеоцима или махалама. Често су у махали само по једна или две куће настањене и то старим и болесним људима. Њихове  породице живе у граду и многи немају услова да старе узму код себе, а често горштаци не желе у град. На територији општине Бојник много је таквих домова.  О свима њима брине више од 35 геранто домаћица, а сада у ванредној ситуацији придружило им се и преко 25 волонтера. Ово је један од њихових уобичајених задатака,  старом човеку који због година и болести не може у набавку однели су намирнице и лекове.

Због великог броја старачких домаћинстава,  у којима стари живе сами, број позива је велики. Волонтери из Бојника и геранто домаћице дају све од себе да свима помогну најбоље што могу у овој ситуацији.