КРИСТИЈАН АЗИРОВИЋ ИЗ БОЈНИКА ПОНЕО ПРВУ ТРУБУ У ГУЧИ

За победника овогодишњег Драгачевског сабора трубача у Гучи,стручни жири на финалном такмичењу 16 трубачких оркестара из Србије одржаном 12.августа заслужено је прогласио Азировић Кристијана. Тако је Прва труба Драгачева поново након скоро 10 година опет “ отишла“ за Бојник, јер је Срђан Азировић из Бојника 2004.године освојио ово престижно признање.

Истрајност и упорност Кристијана Азировић  да освоји Прву  трубу у Гучи у сениорској категорији ове године уродила је плодом, јер је он у омладинској категорији сваке године у периоду од 2008-2012.г. редовно освајао прво место. Овај млади, талентовани и надасве амбициозан трубач на овогодишњем предтакмичењу у Сурдулици за квалификацију такмичења у Гучи, по оцени стручног жирија проглашен је такође најбољим трубачем.

Из разговора са Кристијаном сазнајемо да се није надао сигурној победи, али да је тај успех дуго прижељкивао. Његови даљи планови везују се за наступе на концертима 24. августа у Софији, 7. септембра  на Беер –фесту у Зајечару и новембра месеца у Москви.

Своје музичко умеће,модификације изворних композиција маестрално је изразио у изведби песме Шабана  Бајрамовића “ Девла “ (“ Боже “) и кола Боре Дугић такозвано “ Кристијаново коло “, које му је омогућило да постане најбољи трубач сабора у Гучи.

Из тог разлога наредне године Кристијан Азировић свечано ће отворити  54. Међународни светски сабор трубача у Гучи.

Засигурно, Кристијан Азировић је потврда традиције да је труба музички бренд општине Бојник, од првог легендарног трубача Фејата Сејдића,носиоца признања “ Краља трубе “ до данашњих дана.